|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
elektronik Član

Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 2:17 Prispevkov: 290 Aktiv.: 1.28 Kraj: postojna
|
Objavljeno: Tor Feb 27, 2007 8:03 pm Naslov sporočila: Canon ip2000 |
|
|
Pozdravljeni! Omenjeni tiskalnik mi na lepem noče več tiskati rdeče barve.
Kartuše so že drugič nove, očistil sem glavo, dal skozi vse njegove programske rešitve (deep cleaning,...) in še vedno mi printa oranžno rumen vzorec namesto rdečega.
Kvadrat na sliki bo moral biti rdeč.
Mogoče kdo ve kje še iskati napako?
Opis: |
Slika natiskanega "rdečega" pravokotnika |
|
Velikost datoteke: |
310.91 KB |
Pogledana: |
7 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Tor Feb 27, 2007 8:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali ima tiskalnik Ločeni glavo in kartušo (kakor Epson), ali ima vsaka kartuša spodaj tudi tiskalno glavo?
V prvem primeru menjava kartuš ne pomaga, v drugem primeru pa poskusi s čiščenjem pozlačenega konektorja. To je tisti "do not touch" konektor med ležiščem kartuše in kartušo.
Uporabi alkohol iz prve pomoči.
Lp,
Igor
_________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bozo Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21 Prispevkov: 660 Aktiv.: 2.78 Kraj: Lendava, Trimlini
|
Objavljeno: Tor Feb 27, 2007 8:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Včasih je imela moja boljša polovica Canon 600 ali 6000 se ne spomnim več, očasno je pomagalo čiščenje glave z alkoholom, no nazadnje sem skoraj glave skuhal v alkoholu pa ni pomagalo nič. Novih glav ni bilo več za dobit in sem ji nabavil novega HP, je pri menjavi kartuše (barve) (zamenjaš celo glavo) malo dražje, ampak imam mir ker ne joka več "spet ne printa".
LP
Božo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jackal Član

Pridružen-a: Sre 10 Maj 2006 19:14 Prispevkov: 144 Aktiv.: 0.62 Kraj: Ravne na Koroškem
|
Objavljeno: Tor Feb 27, 2007 10:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ta tiskalnik nima glave na kartuši, pač pa je vgrajena v tiskalnik. Glede odmaševanja glave pomaga če vzameš tiskalno glavo iz tiskalnika in jo nežno opereš (lahko tudi pustiš nekaj časa namočeno) v topli destilirani vodi. Lahko probaš tudi s pihanjem s tiste strani, kjer se vstavi kartuša (uporabiš kakšno slamico). Drugače se pa z originalnimi črnili skoraj ne bi smela glava posušit. Takšne reči se dogajajo prej pri kakšnih nekakovostnih refill črnilih.
Če pa niti to ne pomaga se boš moral pa posloviti od tiskalnika. Obstaja tudi možnost, da si v tej vnemi čisčenja glave in tiskanja testnih printov prežgal grelce v glavi, ki jih sicer hladi črnilo, ko ga tiskalnik brizga na papir.
O menjavi glave raje sploh ne razmišljaj, ker za ceno nove glave dobiš najmanj dva nova tiskalnika podobnega cenovnega razreda kot je bil tale.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektronik Član

|
Objavljeno: Tor Feb 27, 2007 11:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Računam tudi na to opcijo, da bo potrebna menjava tiskalnika.
Glavo sem že prej očistil z alkoholom, nato pa še z acetonom, rezultat je isti.
Uporabljal pa sem licenčne kartuše znamke IncTec, v dveh letih nisem imel niti enega problema z njimi, ampak vse je enkrat prvič.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Olaf Član

Pridružen-a: Tor 14 Nov 2006 20:09 Prispevkov: 127 Aktiv.: 0.56 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Feb 28, 2007 12:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tehnologija inkjet tiskalnikov je pač taka, da se lahko črnilo posuši, če tiskalnika nekaj časa ne uporabljaš. Nekatere firme so bolj nagnjene k temu kot druge - npr. Epson naj bi imel več problemov kot Canon. Priporočljivo je vsaj enkrat na teden stiskati nekaj, ravno zaradi glave in sušenja črnila.
Sam sem imel podobno izkušnjo z Canon i550 in neoriginalnimi črnili. V začetku super, potem pa problemi najprej z barvnimi nato pa še s črno glavo. Čiščenje je v začetku pomagalo (samo s toplo dest. vodo; na pladenj postaviš nekaj papirnatih brisačk, ki jih malo zmočiš; nanje postaviš glavo in na vrhu kapaš vodo, da teče skozi; birsačke spodaj pa pomagajo "sesati" vodo skozi glavo), pred dvema mesecema pa je tisklanik dokončno umrl! Cena nove glave - 110€ !?!
Od zdaj naprej se z neoriginalnimi črnili ne ubadam več.
Lahko pa so se grelni elementi v glavah res pregreli, kot je napisal Jackal. Canon ima t.i. BubbleJet - grelni elementi v glavi povzorčijo segrevanje črnila, ki zato špricne na papir. Epson in njegov MicroPiezo za špricanje črnila uporablja piezo elemente. Ta pristop naj bi imel določene prednosti pri kvaliteti tiska (baje).
Google:
http://www.weeno.com/art/0899/140.html
http://homepage.ntlworld.com/wilf.james/cartclen.htm
http://www.inkjetart.com/tips/cleaning/
http://www.atlascopy.com/newsletters/Cleaning_Epson_Print_Heads-Revisited.htm
Mogoče bo kaj pomagalo...
_________________ To mi deli! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Feb 28, 2007 1:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če se je črnilo dobro posušilo, alkohol in podobna topila ne bodo odmašila glave. Včasih pomaga sesalec za prah. Preko majhne cevke se podpritisk pripelje do šob. Še bolj ekstremna je uporaba kompresorja. Potrebna je previdnost, ker se okolica lahko močno obarva.
Meni so se vedno posušila originalna črnila (HP).
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektronik Član

|
Objavljeno: Sre Feb 28, 2007 4:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja sam finta je v tem, da se mi črnilo ni posušilo. Tiskam skoraj vsak drug dan nekaj.
Sicer pa vidim, da ni druge kot nov tiskalnik, škoda mi je edino ker je sam taka majhna zadeva. Za 110€ (kolikor stane samo glava) pa dobim 3X boljši tiskalnik od mojega (ip5200).
Hvala za vso pomoč.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni