|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
stane Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19 Prispevkov: 1281 Aktiv.: 5.79 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Pon Jan 31, 2022 6:14 pm Naslov sporočila: GSM Mobile Repeater |
|
|
Ima kdo izkušnje z GSM repetitorjem za domačo hišno uporabo.
Kolega me je prosil, da postavim vprašanje. Potreboval bi zadevo za ojačanje signala za približno 25 - 30m2 površine.
Kako je s signalom pri sprejemni anteni?
Koliko črtic na telefonu mora kazat signal tam, kjer bi bila sprejemna antena?
Lahko kaj preveri pred nakupom?
Gledal je takšne repetitorje.
Kaj priporočate? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPartner Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2012 13:42 Prispevkov: 197 Aktiv.: 1.29 Kraj: okolica Cerkna
|
Objavljeno: Pon Jan 31, 2022 7:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
jaz imam 2 takšna, sicer sta že starejša, podpirata samo 3G. delata super, zunanjo anteno sem dal yagi varianto, namenjeno prav mobilni telefoniji, imeli
že odprej ker smo imeli fiksni mobitel oz zunanjo anteno priklopljeno na mobilnik sony ericsson aka "reglja". notranja je pa kar na ojačevalec montirana (kot router antena). en ojačevalec mi pokriva prostor 16m2. drugi pa je v neuporabi, ker se je stanje signala z leti izboljšalo.
več signala kot je zunaj, boljša bo kakovost ojačanega signala znotraj, pomoje je idealno od 3 črtice naprej. saj v prostoru ti bo vseeno kazalo 4 ali več črtic, lahko tudi polno, vendar se zna zgoditi, da klic ne bo mogoč, oz smsa ne bo poslalo.
oba ojačavalca sta z ebaya, cca 45€ kos. v prostoru lahko pošiljam smse in sprejmem, oddam klice, prej to ni bilo mogoče, razen pri oknu. za silo delujejo tudi podatki. na splošno sem zadovoljen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stane Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19 Prispevkov: 1281 Aktiv.: 5.79 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Čet Feb 03, 2022 10:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na kaj je potrebno bit pozoren pri nakupu?
Katera frekvenca? 900, 1800, ... ?
Pravi, da je na forumih čital, da za zunanjo anteno priporočajo Yagi.
Kolega potrebuje repetitor samo za telefoniranje in sms.
Torej bo tudi 2G deloval.
Internet in televizijo ima preko kabla. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPartner Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2012 13:42 Prispevkov: 197 Aktiv.: 1.29 Kraj: okolica Cerkna
|
Objavljeno: Pet Feb 04, 2022 8:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem bil takrat pozoren samo na ceno 😀
Drugače je yagi verjetno najboljša izbira zaradi same velikosti in posledično zajema signala, je pa res treba bolj iskati dober sprejem, v različne smeri obračat anteno, proti baznim postajam oz oddbojem.
Glede samih frekvenc pa verjetno ni nekih posebnosti, 900 in 1800mhz je ok. Lahko preveri na katerih frekvencah oddaja ponudnik oz bližnja bazna postaja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mosqito Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 3531 Aktiv.: 31.54
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s53al Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44 Prispevkov: 1125 Aktiv.: 6.30 Kraj: Bela krajina
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni