|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ogblaz Član

Pridružen-a: Pet 04 Mar 2016 12:08 Prispevkov: 172 Aktiv.: 1.52
|
Objavljeno: Sob Maj 18, 2024 9:39 pm Naslov sporočila: IPA in plastika, ne ne ne |
|
|
Lep pozdrav,
Je mogoče še kdo opazil kako IPA slabo vpliva na plastiko?
Imam Fluke termometer kateri je imel malo razpoko na plastični zaščiti ekrana. Ko sem ga čistil sem ga obrisal s krpo in potem še po ekranu iz izopropanolom.
Razpoka se je po tem povečala za 5mm ... mislil sem, da je ohišje preveč zategnejno in je ta sila povečala razpoko.
Dobil sem UV lepilo, da bi to razpoko zalepil.
Iz ženinega avta sem spotoma vzel še zadnjo luč, katera je imela 2cm razpoko, da zapelim še to spotoma.
Luč sem po razpoki očistil iz IPO, da bo imelo lepilo čisto površino.
Ko sem jo spet pogledal je bila razpoka dvakrat daljša ....
Ali IPA škodi tem plastikam? Do danes tega nisem še nikjer prebral!
Srečno, Blaž
Nazadnje urejal/a ogblaz Ned Maj 19, 2024 11:57 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3469 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Ned Maj 19, 2024 7:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
take tabele imajo vsi večji proizvajalci tehničnih plastik kot vodilo konstruktorjem o izbiri materialov za dizajn orodja/stroja/emblaže ,...
Zakomplicira se ko je potrebno izbrati nekompatibilen material zaradi drugih mogoče važnejših lastnostih . Tu potem pridejo v poštev razne high tech površinske zaščite , o katerih se včasih ve zelo malo ali nič ker so know- how
recimo imam nalogo kako iz sendviča različnih plastik na nedestruktiven način najdem napake pri spajanju teh plastik _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni