|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Pet Sep 20, 2024 11:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Iz filma, ampak vseeno precej zaskrbljujoce....
_________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3469 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sob Sep 21, 2024 12:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mi smo v prvem letniku gimnazije v Idriji za oceno delali ''mine presenečenja '' pri predmetu ''obramba in samozaščita''. Je pa to bilo ene 1986
Seveda jo je profesor pregledal in ocenil.
Jaz sem svojo naredil v milu , v katero je bil vgrajena baterija z grelcem (žarnica) kot sprožiteljem.
Aktivirala pa jo je voda na podlagi ''senzorja za dež'' pod tanko plastjo mila. Za boljšo prevodnost je milu bila dodana sol. Ubojni doseg zagotovljen.
Žajfa ni bila videti spremenjena , lepo je dišala in bila ovita v originalen papir .
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1662 Aktiv.: 13.19 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Sob Sep 21, 2024 2:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi mi smo delali mine presenečenja pri tem predmetu...
Sem prinesel eno škatlo v kateri je bila baterija in preprosto vezje, iz škatlice 2 žički napeljani v eno staro bekarco. Vezje ni bilo nič drugega, kot en tranzistor z baznim preduporom, ki je preko žice imel prevezan B in E. Bekarca je bila samo za vabo in preusmerjanje pozornosti. En teden prej je učitelj razlagal, kako je treba pazit pri razminiranju takih zadev, da ne precvikamo obeh žičk naenkrat ...
No, najbolj je bila zanimiva bekarca in kam za vraga mi je uspelo skriti stikalo vanjo... potem pa z nasmeškom vzame klešče in precvika eno žičko ...
Mini žarnica 3,5V 200mA je zasvetila, prfoksu nič jasno
Ocena: sedi 5
Se še spomnite petard, ki smo jih švercali iz Avstrije takrat, piratke...
Odstranil sem "time fuse" tako da sem izpraskal prednji del ven, v luknjo porinil notranji del žarnice 3,5V (odstranil sem stekleno bučko in navoj), ki je bil spojen z žičkama. Žarilna nitka je takoj vžgala petardo, brez zakasnitve.
Take petarde smo mulci večkrat nastavili v kakšno grmovje, čez cesto potegnili lakirano bakreno žičko 0,1mm, mimoidoči jo je pretrgal in s tem sprožil pok petarde. Ja, smo bili mulci z vsemi žavbami namazani, pa žleht tudi
Aja, tisti poskus v šoli je bil brez petarde.
.
_________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mosqito Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 3531 Aktiv.: 31.53
|
Objavljeno: Sob Sep 21, 2024 7:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko je preko radijske zveze samo aktiviran timer (alarm), kdaj se mora sprožiti.
_________________ Always going the extra mile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
twom Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37 Prispevkov: 986 Aktiv.: 4.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Sep 21, 2024 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi rekel da so bili kar sprejmniki v baterijah z eksplozivom, in so čakali na aktivacijski string.
Pagerji imajo pa sprejemnike že vgrajene po defaultu, tako da pri pagerjih so imeli en problem manj.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Ned Sep 22, 2024 6:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
nekaj takega kot DCF77 s ustreznim stringom ?
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1662 Aktiv.: 13.19 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Ned Sep 22, 2024 8:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj ni treba da je sprejemnik, vsak pager, radijska postaja, mobilni telefon, ... ima zvočnik. Torej, dovolj je le mikrofon z ustreznim vezjem, ki "posluša" ... , vezje pa čaka na pravi niz zvoka, DTMF, ...
Menda so v pagerjih zamenjali vgrajeno baterijo s predelano, na zunaj zgleda popolnoma enako, v sami bateriji pa eksploziv, vezje in manjša baterija.
.
_________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 1943 Aktiv.: 8.20
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
144300 Član

Pridružen-a: Sre 27 Jan 2010 22:14 Prispevkov: 725 Aktiv.: 3.87 Kraj: Zelena dolina
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mona Član

Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 19:26 Prispevkov: 163 Aktiv.: 0.69 Kraj: okolica Ljubljane
|
Objavljeno: Čet Sep 26, 2024 8:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor sem prebral je mossad prestregel "naročilo" in že v tovarni sestavil pager po "svojih" specifikacijah. In nato čakal do ugodnega trenutka.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tiger Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22 Prispevkov: 1161 Aktiv.: 4.90
|
Objavljeno: Čet Sep 26, 2024 11:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
In kakšna presenečenja nas čakajo v drugih elektronskih napravah, ob določenem trenutku, ki ga bo nekdo izbral z določeno kodo??? (Nato, Microsoft, Intel,...)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni