www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Aliexpress - vprašanje dobave
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.68
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 19, 2025 7:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pravkar dobil dva paketa iz aliexpressa. Vsak nekaj čez 200€. Enega je dostavila klasična pošta, drugega pa ena od dostavnih služb (express one, menda), kateri menda pomagajo klasični pošti in dostavljajo do pozno popoldan. No, pri nobenemu paketi nisem plačal nič dodatnega.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
PPartner
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2012 13:42
Aktiv.: 1.29
Kraj: okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 19, 2025 7:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni vse iz AE dostavlja expressone. Res pride pozno popoldne, kdaj celo naslednji dan. Štarta iz Postojne, dostavi po Goriških Brdih ter se pripelje v Posočje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mateik
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Avg 2022 18:31
Aktiv.: 7.51
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 19, 2025 7:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem si naročil TOLE, sicer že 29ga Decembra in je na statusu "awaiting flight"..bom videl kaj bo.
Sicer tracking kaže, da je trenutno na Nizozemskem.
Nazaj na vrh
prel1
Član
Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2021 20:16
Aktiv.: 8.60
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 26, 2025 9:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem pravkar dobil obvestilo s PS,kako bo sledil postopek še ne vem.

pošiljka PS.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  57.7 KB
 Pogledana:  1 krat

pošiljka PS.jpg

brezimenko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09
Aktiv.: 5.71

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 26, 2025 10:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PPartner je napisal/a:
Meni vse iz AE dostavlja expressone. Res pride pozno popoldne, kdaj celo naslednji dan. Štarta iz Postojne, dostavi po Goriških Brdih ter se pripelje v Posočje.

Ja le kako, meni je pa jamral, da ne more pripeljat, da "kao" ima preveč pašiljk za razvoziti. Koliko se mu pa pozna od Cerkna do Gorenje Trebuše? Bi paš naredil malo obvoza.

Drugo je pa lepo in hitro prišlo s pošto, kar je bilo "kao" iz evropskega skladišča.

robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 26, 2025 3:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

brezimenko je napisal/a:
Koliko se mu pa pozna od Cerkna do Gorenje Trebuše? Bi paš naredil malo obvoza.

"Malo" preveč je postalo teh različnih "pošt" zato je problem.
Si predstavljaš, da pridejo vsak dan k tebi v G.Trebušo: Pošta S, Expressone, GLS, TNT, DPD, GoldExpress, ... Cesta zaprta zaradi nesreč vsak dan Cool

Ker sem par let delal na terenu in SAM pokrival občine: Kanal, Tolmin, Kobarid, Bovec, Cerkno, Idrija in Žiri vem, kako je "spotoma skočiti do enega" na drugemu koncu Rolling Eyes

Evo pet krajnih točk bivše Tolminske občine po glavnih cestah in se sprehodi:
https://maps.app.goo.gl/TFdRtSK1PSjDhRZbA

PPartner
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 26, 2025 6:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

brezimenko je napisal/a:
PPartner je napisal/a:

Ja le kako, meni je pa jamral, da ne more pripeljat, da "kao" ima preveč pašiljk za razvoziti. Koliko se mu pa pozna od Cerkna do Gorenje Trebuše? Bi paš naredil malo obvoza.

Drugo je pa lepo in hitro prišlo s pošto, kar je bilo "kao" iz evropskega skladišča.

Okol 15,16h je pri nas (Idrijska dolina), če ne pa naslednji dan. Je pa kakšno leto nazaj bila situacija taka da je trajalo kar nekaj dni, da so dostavili. Sedaj izgleda da so dobili dovolj ljudi.
Nazaj na vrh
robert
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 26, 2025 7:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo pred Tolminom pa najkasneje ob 8,30.
Verjetno je drugi kurir za Idrijski del, ker drugače delajo +12 ur Rolling Eyes

brezimenko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 27, 2025 10:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za nalašč naročam čim manj iz tujine ampak kakšen krat ne gre drugače, se določene stvari ne dobi pri nas. To pa ravno zaradi tega, da se jim ni potrebno voziti do mene. Če se le da porabim pošto, ker mora kakšen krat tudi kakšno ekstra položnico z davčne prinesti da o kupih reklan ne zgubljam besed in mu je to sproti.
v.j.
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Aktiv.: 13.19
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 27, 2025 12:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam s kurirji dogovorjeno tako, da mi puščajo pred vrati, na posebnem mestu v kadru kamere. Glede dostave in zakasnitve za kakšen dan sem za vse male pošiljke dal možnost, da lahko po lastni presoji dostavi kakšen dan ali dva kasneje, tako da se nimam namena sekirat ali je kurirju to mimogrede ali ekstra. No, če bi bil doma nekje "bogu za hrbtom" bi dostavne službe to možnost zagotovo to večkrat koristile.

Da bi namenoma ali nalašč uporabljal storitve PS pa nikakor ne, prej nasprotno. Ko dobim poziv carinske pošte se nanj ne odzovem, ker ga dobim večinoma šele, ko bi pošiljka morala biti že zdavnaj dostavljena in večinoma je tudi kupnina že vrnjena. Naj se zamislijo pri carini PS kako so počasni in naj se tudi kitajci zamislijo, kako bodo pošiljali. Če je lahko vsaj 95% pošiljk dostavljenih pred rokom in v razumnem času pod 40 dni, naj nehajo pošiljat na način, da traja 3 mesece +

Že dolgo časa se dogaja, da so večina pošiljk dostavljene v manj kot 1 mesecu, tudi manj kot 20 dni. Danes sem dobil izjemoma preko PS pošiljko, ki je bila naročena in plačana 11.1.2025 torej 14 dni, zelo hitro, sem pa preko Expres One dobil še nekaj dni prej iz 11.1. in 13.1.2025

Načeloma ni naročnikov problem, kako dostavljajo dostavne službe in koliko jih je. Za Express One razumem, da je za kurirja zoprno vozit nekaj malega nekam v ene rovte, plačilo za dostavo pa mizerno.

.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
brezimenko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 28, 2025 11:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem šele sedaj videl, da expressone uporablja "škatle" Direct4me in ParcelShop od bencinskih črpalk tako, da sem pošiljko preusmeril v ParcelShop.
robert
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2025 8:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pravkar opazil pri Expressone - sledenje kurirja v živo Smile
Zdravko že "leti" iz Postojne proti meni Dancing

PPartner
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2025 1:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri nas je pa Miha z eno podrto xsaro picasso 😀 oz zadnjič je bil opažen s fordovim enoprostorcem in expressone nalepko na havbi
Nazaj na vrh
v.j.
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Aktiv.: 13.19
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2025 1:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je danes dostavil že ob 9:35 z belim kombijem, kupljeno 21.1.2025, mislim da je bil to rekord, samo iz EU lahko pride hitreje. V prihodnjih dneh pričakujem še nekaj pošiljk, kupljeno nekaj dni prej.

Opažam, da če na AE kupim iz "bunde deals", so stvari cenejše, dostava hitrejša, če je vsaj 5 naročil je ziher free shipping in "standard shipping" ali vsaj "saver shipping".
Že tako združujejo pošiljke, če kupim v istem dnevu več stvari od različnih prodajalcev, tudi v tem primeru je večinoma prej dostavljeno. V tako združevanje so pogosto dodane tudi tiste, za katere je dobavni rok več kot 2 meseca.

.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MH
Član
Član

Pridružen-a: Pet 20 Jan 2023 14:11
Aktiv.: 1.94
Kraj: SLO

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2025 9:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole v priponki je veljalo včasih. Vir: https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1zqrhb6C0hxyXFNgkr5zgcggNngYyfEs1/htmlview# oz. tema na S-T: https://slo-tech.com/forum/t586896

Če komu pride prav Cool

carina aliexpress.jpeg
 Opis:
 Velikost datoteke:  63.27 KB
 Pogledana:  6 krat

carina aliexpress.jpeg

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni