Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Apr 10, 2025 7:28 pm Naslov sporočila: Kaj počnem April 2025 |
|
|
Nadaljujem z "Penzija projekt"
Cel projekt mi je dosti pomagala "lesenjača" katero sem nameraval z izdelavo novega tiskalnika "upokojit" ampak...
Fotografije povedo več
Začelo se je tako...
Konstrukcija in sistem je zelo dobra in prekaša večina tiskalnikov z gibajočo mizo po y osi. Konec koncev tudi zadnje verzije Ultimakerjev uporabljajo še vedno podoben sistem.
Voron vrača uslugo ... večina drobnih delov (na starem leseni) sem zrisal ter jih sprintal.
Komplet hotend bom uporabil od mojega BiQu-ja (imam namreč novega rezervnega)
Lesenjača bo "frizirana" - motor bo "turbo" s Kliperjem
Uporablil bom SKR E3 turbo . Kontroler mi je dal nečak - zamenjal ga je v svojem Voronu z octopus-om.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
brezimenko Član

Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09 Prispevkov: 559 Aktiv.: 5.72
|
Objavljeno: Sob Apr 12, 2025 1:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Debelo gledam, če že nisem napol slep, kaj sem to kupil za enega mačka v žaklju v pozitivnem smislu kar se bolj po redko zgodi. Sliši na ime EMOS P4714. Fant kako to noro sveti. Pa ne samo, da sveti lahko izbiraš hladno ali toplo barvo svetlobe, s polno ali delno močjo ali opozorilno rdečo ali rdečo utripajočo. Zadaj kaže z modrimi ledicami napolnjenost akumulatorja, lahko jo obesiš na ključe, ali kar tako, ima magnet, spravljivo stojalce in verjetno še kaj kar še nisem ugotoviti. Verjetno bi se dalo tudi pivo odpreti z njo.
_________________ Izgubil sem račun pod imenom kobranka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1dva3 Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19 Prispevkov: 542 Aktiv.: 49.69
|
Objavljeno: Sob Apr 12, 2025 2:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za tako majhno lučko je res močna. Tudi topla barva svetlobe je kar prijetna.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3387 Aktiv.: 15.99
|
Objavljeno: Ned Apr 13, 2025 11:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Imam jo tudi jaz in gre vedno z menoj. Res je dobra. In uporabna.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.05 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pon Apr 14, 2025 12:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Načrtujem izdelavo vremenske hišice.
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s53al Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44 Prispevkov: 1125 Aktiv.: 6.30 Kraj: Bela krajina
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mosqito Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 3531 Aktiv.: 31.54
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.05 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pon Apr 14, 2025 2:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
s53al je napisal/a: |
...Naredi z dvojno streho, nebo ti žal. |
Dvojna streha bo, na vrhu solarni panelčki za napajanje. Vse skupaj volumna cca 1L (beri 1dm3).
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
33.07 KB |
Pogledana: |
2 krat |

|
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

|
Objavljeno: Sob Apr 19, 2025 8:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Počasi nadaljujem z vremensko hišico. Čakam še na mankajoče dele za SDR sprejemnik.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.06 Kraj: Domzale
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sob Apr 19, 2025 10:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Končno zaključil 2-letni projekt.
Pa ne zaradi zahtevnosti, ampak.....
Gre za enostaven pripomoček za merjenje gostote tekočin. V mojem primeru za pivo.
Prva fermentacija se konča, ko kvasovke pojejo sladkor. To se lahko določi z merilnikom gostote ali refraktometrom.
Je pa še ena bolj "tako, tako" metoda, ampak še vedno dovolj zanesliva. Naprimer plavanje v mrtvem morju je zaradi gostote mala malca. Ta efekt se da iskoristiti tudi tu. Eprueto na enem koncu obtežim, tako da se ob različni gostoti tudi različno potopi. Tu pa merim kot epruete in preprost merilnik je tu.
Podatke mi beleži na Blynk platformo. Polek nagiba mi računa še stopnjo alkohola in temperaturo.
To seveda ni zraslo na mojem zelniku, ampak program in vezje pa je.
|
38.76 KB |
73 krat |

|
|
52.29 KB |
87 krat |

|
_________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mosqito Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 3531 Aktiv.: 31.54
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tlogar Član

Pridružen-a: Pon 23 Mar 2015 16:57 Prispevkov: 255 Aktiv.: 2.05
|
Objavljeno: Ned Apr 20, 2025 2:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
SimonS je napisal/a: |
Končno zaključil 2-letni projekt.
Pa ne zaradi zahtevnosti, ampak.....
Gre za enostaven pripomoček za merjenje gostote tekočin. V mojem primeru za pivo.
Prva fermentacija se konča, ko kvasovke pojejo sladkor. To se lahko določi z merilnikom gostote ali refraktometrom.
Je pa še ena bolj "tako, tako" metoda, ampak še vedno dovolj zanesliva. Naprimer plavanje v mrtvem morju je zaradi gostote mala malca. Ta efekt se da iskoristiti tudi tu. Eprueto na enem koncu obtežim, tako da se ob različni gostoti tudi različno potopi. Tu pa merim kot epruete in preprost merilnik je tu.
Podatke mi beleži na Blynk platformo. Polek nagiba mi računa še stopnjo alkohola in temperaturo.
To seveda ni zraslo na mojem zelniku, ampak program in vezje pa je. |
Zanimiv pristop merjenja gostote.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|