www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ali ste pripravljeni pogovarjati se o TABU temi, umiranju?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jozkoc
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2010 13:32
Aktiv.: 3.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 19, 2025 11:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Plini in kemikalije, ne vem no, vprašanje kateri kako delujejo, navzven, s strani očevidcev v vseh primerih izgleda lepo da zaspiš in te ni več, kaj se pa dogaja tistemu ki ta sredstva uporabi / dobi za končanje življenja pa nihče točno ne ve. Tako da ???

Za zdravega ki si želi živeti je katerikoli način težka odločitev (v primerih smrtne obsodbe tako ali tako običajno nimajo možnosti odločanja o načinu), tisti ki je na smrt bolan in zelo trpi je pa mislim da katerikoli način dober samo da je hitro.

grega09
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Okt 2014 11:17
Aktiv.: 3.88

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 20, 2025 6:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MH je napisal/a:
“I instantly realized that everything in my life that I’d thought was unfixable was totally fixable - except for having just jumped.” - Ken Baldwin

Oz. strojni prevod: »Takoj sem spoznal, da je vse v mojem življenju, za kar sem mislil, da se ne da popraviti, zdaj popolnoma popravljivo – razen tega, da sem preprosto skočil.«

Tole je zelo res in se strinjam, da velja za vse normalne primere. Vse se da rešiti, že nekako.
Problem je edino terminalna bolezen, kjer so v marsikaterem primeru muke pred smrtjo zaradi bolečin nepredstavljive. Vsaj tako pravijo. Ali pa obsevanje v primeru jedrske nesreče ali bombe - spomni se tistih gasilcev iz Černobila, ki so umirali v nepredstavljivih bolečinah.
Kakšna je rešitev v tem primeru?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Convert
Član
Član

Pridružen-a: Ned 13 Jun 2021 15:57
Aktiv.: 4.35
Kraj: NM

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 20, 2025 8:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Avtorju teme;

Pred leti sem imel ista vprašanja, tudi način kako it sem imel izbran.

K sreči sem se s tistimi zadnjimi celicami zdravega razuma odločil drugače in se šel pogovorit, nadalje pa tudi zdravljenje z zdravili. Diagnoza je bila depresivno-anksiozna motnja in PTSD.

Kot je že bilo napisano - določeni posti že mejijo na opis v 120. členu KZ. S tem pa je tudi tema zrela za zaklep.
Nazaj na vrh
brezimenko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09
Aktiv.: 5.74

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 20, 2025 9:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobro je, če ti predpisano zdravljene z ustreznimi zdravili pomaga in ne začnejo delati drugih problemov, ki jih prej ni bilo, ker nekaterim tudi to ne pomaga več pri polni pesti zdravil dnevno.
grega09
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Okt 2014 11:17
Aktiv.: 3.88

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 20, 2025 9:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nihče nikogar v nič ne napeljuje, dejstvo je pa, da ne vemo kaj življenje in situacije prinesejo. Midva z ženo sva se o tem pogovorila, si pogledala kakšen film s to tematiko in če pride do resnih situacij, veva kakšne so možnosti. Samo to bo takrat, ko se na zakone nihče več ne bo oziral, ker bodo nedelujoči.
Priporočam ogled:
https://www.imdb.com/title/tt0219224/

Z druge strani je pa dobro malo vedeti, kaj vse je na razpolago od vsakdanjih stvari, da si lahko ob sumu, da hoče kdo zaključiti svoje življenje, malo bolj pozoren kaj vse ima pri roki in ga lahko s pravilnim pristopom usmeriš nazaj na pot življenja, če je le možno.

Vsaj jaz gledam na to tako. Seveda so družbene norme lahko drugačne.
Nazaj na vrh
s53al
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Aktiv.: 6.30
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 20, 2025 1:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Že od odprtja teme razmišljam, če bi se javil ali ne, pa je prevladalo - JA.
Oče mi je umrl, ko sem bil star tri leta. Poznam ga le iz slik. Hodil je na dializo, vendar se enega dne ni več vrnil…

Doma smo imeli še tri starčke. Vsi so dočakali lepo starost, čez 90. let.
Naša teta Mimica je pa izstopala. Malo je zmanjkalo do 103. leta.
Že precej stara si je zlomila kolk, postavili smo jo na hojko in je kar "letela".
Potem je dobila pljučnico, tudi to prebolela. Čez kakšno leto, dve se je pljučnica ponovila.
Tudi to je premagala. V tretje pa ni šlo več. Zadnje trenutke smo bili ob njej, ko je zaspala za večno.
Smo pa vse papirje o premoženju že dolgo prej rešili.

Ne obupat...
Tukaj je še kratek audio posnetek 100. letnice.

https://youtu.be/NeM5fRXpwKw

P.s, da bi ji pomagali na drugi svet pa nismo niti pomislili.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni