www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Telefon Samsung gt-s5300 - odklepanje v druga omreja
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Android, tablice in telefoni
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
s53al
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Aktiv.: 6.41
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 18, 2025 4:31 pm    Naslov sporočila:  Telefon Samsung gt-s5300 - odklepanje v druga omreja Odgovori s citatom

Stara zadeva, ampak...
Omenjeni telefon je zaklenjen (koliko se spomnem) na Mobitel oz. telekomovo omrežje.
Imam novo predplačniško sim od A1 in seveda telefon ne deluje. Včasih se je to dalo odklent preko IMEI številke brez priklopa na računalnik. Na internetu se najde marsikaj, a brez bančnih kartic ne gre, pa še vprašanje je, če bi delovalo. Klical sem tudi naokoli pa se "nobeden" već s tem ne ukvarja.

Imate kakšen nasvet, v skrajni sili pa preko kakšnega programa preko računalnika?

qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.25
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 18, 2025 6:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Operater ti ga brezplačno odklene.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 18, 2025 6:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

qwertz je napisal/a:
Operater ti ga brezplačno odklene.

Kateri? A1 al bivši mobitel?

Preden sem objavil prispevek sem klical oboje (na več koncev). Nobeden se več ne ukvarja s tem.

vpeter
Član
Član

Pridružen-a: Pon 11 Jun 2012 16:05
Aktiv.: 2.34
Kraj: Maribor okolica

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 18, 2025 7:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Telekom bi ti ga moral odkleniti.

Drugače pa na spletu najdeš en servis, kjer vmeseš IMEI kodo, pa dobiš neko kodo za odklep. Jaz sem to naredil samo enkrat leta 2011 za telefon iz UK, ki je bil zaklenjen na Orange. Nisem imel težav z operacijo.
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 18, 2025 9:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vpeter je napisal/a:
Telekom bi ti ga moral odkleniti.

Drugače pa na spletu najdeš en servis, kjer vmeseš IMEI kodo, pa dobiš neko kodo za odklep. Jaz sem to naredil samo enkrat leta 2011 za telefon iz UK, ki je bil zaklenjen na Orange. Nisem imel težav z operacijo.

Telekomova poslovalnica v Črnomlju me je napotla v NM, če bi "mogoče" kaj rešili...

O IMEI sem pa že zgoraj napisal kakšno je sedanje stanje. Ja, prej je bilo drugače. Nisem samo en telefon odklenil na takšen lahek način...

v.j.
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Aktiv.: 13.79
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 19, 2025 7:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zastarel, skoraj neuporaben telefon iz leta 2012 Rolling Eyes
Operaterji že dolgo dolgo dolgo ne zaklepajo več telefonov.
Če je telefon res zaklenjen na operaterja, ga je po izteku pogodbe dolžan odkleniti... bolj je problem sedaj čas, ki je pretekel, to bi moral zahtevat že zdavnaj, kdo se bo ukvarjal s tako zastarelim telefonom.
Iz tistih časov imam še vsaj 2 Galaxy Ace https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ace_s5830-3724.php , nekoliko zmogljivejši, iz leta 2011, prvi je bil kupljen pri takratnem SiMobil in ni bil zaklenjen.
Danes komaj še najdeš aplikacijo, ki deluje na teh starih telefonih.
Popolnoma se strinjam, da telefonček je za v žep odličen, ravno prav velik.

.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 19, 2025 10:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta telefon sem našel med pospravljanjem. In koliko imam še spomina sem imel naročnino "penzion paket" na našo sedaj že pokojno teto.
Res je zadeva stara, a baterija zdrži vsaj 5 dni (seveda brez pogovorov).
Sem našel par programov za to usposobit, se lotim, ko bo volja. Nima kaj za.....
Smile

1dva3
Član
Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19
Aktiv.: 32.04

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 19, 2025 12:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem imel isto potrebo za odklenit rabljeno Motorolo od SiMobil omrežja (Trenutni A1)
V poslovalnici so si zapisali IMEI, čez 3 dni sem dobil kodo za odklenit.
Verjetno se da to danes urediti preko sms in verjetno tudi preko drugega operaterja.
Od takrat je delala na vsa omrežja
Nazaj na vrh
s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 19, 2025 1:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

1dva3 je napisal/a:
Sem imel isto potrebo za odklenit rabljeno Motorolo od SiMobil omrežja (Trenutni A1)
V poslovalnici so si zapisali IMEI, čez 3 dni sem dobil kodo za odklenit.
Verjetno se da to danes urediti preko sms in verjetno tudi preko drugega operaterja.
Od takrat je delala na vsa omrežja

Tudi tam sem bil osebno pa ni bilo prave osebe. Kasneje sem telefonsko govoril z enim tam pa mi tudi na podlagi IMEI ni mogel pomagati.

Bom še prej kaj poiskušal telefonsko preden se lotim "zadnjega" posega.

Sicer pa ne gori voda...

1dva3
Član
Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19
Aktiv.: 32.04

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 19, 2025 1:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trgovka tam je samo pobrala podatke, strošek 0€ in poslala to naprej nekomu tretjemu.
Nekako dvomim, da nebi imeli osebja ali pa so samo tako razstreseni, da ne vedo, na koga se obrnit.
Nazaj na vrh
s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 19, 2025 1:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@1dva3 še hujše je, če pa kličeš direktno na A1.
Ta v poslovalnici (preko telefona) mi je vsaj IMEI preveril z nekim programom pa baje ni šlo...

mateik
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Avg 2022 18:31
Aktiv.: 7.06
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 20, 2025 11:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj takega?
Youtube video
je pa potrebno prek računalnika
Nazaj na vrh
s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 20, 2025 11:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mateik je napisal/a:
Kaj takega?
Youtube video
je pa potrebno prek računalnika

Poznan link. Preden se odločim za to.... Sem pisal direktno na Telekom, če pa ta ne reši zadeve, bo pa mogoče AKOS. Poročam o napredku.
Hvala vsem na odvzivu.

magma
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Avg 2012 18:59
Aktiv.: 0.87
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 21, 2025 9:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dvomim, da je Telekom dolžan reševati težave s tako starim aparatom. Kolikor mi je znano so proizvajalci in prodajalci dolžni zagotavljati podporo skozi celotno predvideno oz. predpisano življensko dobo, pozneje pa je to stvar njihove dobre volje. Vprašanje, če sploh še hranijo podatke oz. imajo sredstva (sw) za tako stare aparate. Tudi Akos ti po mojem mnenju zaradi starosti aparata ne bo mogel pomagati, ampak poizkusiti ni greh.
brezimenko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09
Aktiv.: 5.81

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 21, 2025 10:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali na RAM2 doo si vprašal?
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Android, tablice in telefoni Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 232 dni