www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kitajske baterije
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Strojnik23
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Mar 2017 9:17
Aktiv.: 0.79

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 21, 2025 10:32 am    Naslov sporočila:  Kitajske baterije Odgovori s citatom

Kakšno je vaše mnenje o kitajskih baterijah.
V mislih imam predvsem baterije za AKU ročno orodje iz Temu.
Predvsem, če so varne, pa razmerje kvaliteta - cena?

bat.jpg
 Opis:
bat
 Velikost datoteke:  128.23 KB
 Pogledana:  2 krat

bat.jpg

qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.25
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 21, 2025 11:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali so baterije pri nas tako zelo drage, da si tega ne moreš privoščit?

Razmisli tudi o tem, da če ti to predstavlja prevelik strošek, da pričneš z uporabo električnega orodja, namesto baterijskega.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Strojnik23
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 21, 2025 11:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Od baterijskega orodja za 1x uporabljam samo interdiskond AKU vrtalnik.
Sestra želi baterijski puhalnik...
Original baterije so več kot 2x dražje, kar ni nezanemarljivo.
Možno je tudi, da je jedro baterije enako in samo oblekca druga.
Ker ne vem, vprašujem za mnenje.

Convert
Član
Član

Pridružen-a: Ned 13 Jun 2021 15:57
Aktiv.: 4.12
Kraj: NM

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 21, 2025 11:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam komplet orodja, kateri uporablja Makita 18V baterije. Priloženi sta kitajski bateriji, ki sta po izgledu sicer zelo podobni original Makita baterijam, po teži in avtonomiji se ne moreta primerjat. No, tudi po ceni. In kapaciteti. 8000mAh na nalepki je v resnici dobrih 2000mAh - izmerjenih.

Ampak za 3x letno - meni več kot dovolj. Deluje OK, za vsak dan po nekaj ur pa ni teorije.
Nazaj na vrh
grega09
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Okt 2014 11:17
Aktiv.: 3.90

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 21, 2025 12:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Priporočam, da se obrneš sem:
https://www.lipo.si/

Malo sem se začel z modelarstvom nazaj ukvarjati in Miha zna res pomagati z nasvetom s področja akumulatorjev in vsega kar spada zraven, če le vprašaš. Pišem pa zato, ker se nanj obračajo tudi z ostalimi izdelki, kjer bi radi imeli čimveč od baterij, ne samo modelarji.
Nazaj na vrh
poule
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53
Aktiv.: 3.63
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 21, 2025 12:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam nimam dobrih izkušenj za kitajskimi nadomestki. Kupil sem 2bateriji 6Ah, ena je bila kmalu v okvari, druga še deluje. Cenovno sta bili 2 kitajski enako kot 1 original Makita...
Imam tudi več original Makitinih, ki še vse delujejo...
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 23.44
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 21, 2025 12:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

grega09 je napisal/a:
Priporočam, da se obrneš sem:
https://www.lipo.si/

Malo sem se začel z modelarstvom nazaj ukvarjati in Miha zna res pomagati z nasvetom s področja akumulatorjev in vsega kar spada zraven, če le vprašaš. Pišem pa zato, ker se nanj obračajo tudi z ostalimi izdelki, kjer bi radi imeli čimveč od baterij, ne samo modelarji.

Če nekdo išče še cenejše alternative od "pravih" baterij nizkega in srednjega ranga, potem Miha ne bo pravi naslov ... Je pa odličen naslov, ko se potrebuje high tech baterije, se pravi najboljše razmerje teža/kapaciteta, volumen/kapaciteta in/ali teža/moč, volumen/moč. Ve pa o baterijah res ogromno, tudi premeril jih je po mojem več, kot kdorkoli v Sloveniji! Smile

LP, g

kvarkel
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Maj 2012 23:21
Aktiv.: 3.18

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 21, 2025 1:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Miha je pa kdo?
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 21, 2025 1:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lastnik trgovine/spletne strani, mogoče pa ga (če si bil kaj v modelarstvu) poznaš po člankih v raznoraznih modelarskih revijah (Miha Holc). Njegov oče pa je bil profesor na fiziki ali strojni, če se prav spomnim (lahko da ne Wink ).

LP, g

kvarkel
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Maj 2012 23:21
Aktiv.: 3.18

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 21, 2025 1:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala.
Ne ne poznam ga pa tudi nisem ne elektronik niti modelar. Me pa tema vseeno zanima. Nikoli ne veš, kaj ti bo prišlo prav.
Nazaj na vrh
Strojnik23
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 21, 2025 1:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vam za odgovore.
Torej original Makitino baterijo nabaviti.

mateik
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Avg 2022 18:31
Aktiv.: 7.06
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 21, 2025 2:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem si iz firbca naročil kitajsko makita 6Ah baterijo iz španije za cca 22€, meril dejansko nisem koliko ima, je pa primerljivo z 6let starimi 5Ah originali.
Uporablja se za baterijsko motorko / udarni vijačnik / vibracijski vrtalnik & vijačnik.
Sveder 12mm v beton gre (kolikor pač lahko gre brez prave štemarce), brez da bi baterija takoj počepnila.

Motorko sem nazadnje uporabljal za žaganje že sezidane stene iz siporeksa (sepravi je morala tudi čez malto).

Za ceno 90€ proti 22€ je ok.
Nazaj na vrh
brezimenko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09
Aktiv.: 5.81

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 21, 2025 3:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče bi v kombinaciji z adapterjem iz Ferrex na Makito šlo. Zadnje čase so se v Hoferju dobro založili z baterijami in so znižane.
baresi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Jun 2005 19:14
Aktiv.: 2.78
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 21, 2025 3:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene samo nekaj zanima.
Ali niso "original" Makita baterije, skupaj z Makito, tudi kitajski?

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mucek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 21, 2025 3:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

So kvalitetni, manj kvalitetni in slabi Kitajci (pa tudi Americani, Evropejci ...). Koncna kontrola in nadzor kvalitete surovin je potem tisti, ki loci "kitajsko" Makita baterijo od Makita baterije, narejene na Kitajskem.

Lp, G

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 232 dni