www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Je tole še normalno?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
s53al
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44
Aktiv.: 6.41
Kraj: Bela krajina

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 22, 2025 10:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To, kar sem zgoraj napisal, da bom osebno reagiral je bilo mišljeno - soočenje na štiri oči. Da bi pa nastavljal "tehnične ovire", tako daleč se mi pa še ni odpeljalo.

Glede snemanja? Za to bi pa lahko odprli kakšno novo temo kaj se sme in kaj ne.

grega09
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Okt 2014 11:17
Aktiv.: 3.90

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 22, 2025 10:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tam od 2010 do par let nazaj je bil mir med mladimi s tem divjanjem. Zdaj se pa spet tole malo pojavlja nazaj? Razlog?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.25
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 22, 2025 11:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s53al je napisal/a:
To, kar sem zgoraj napisal, da bom osebno reagiral je bilo mišljeno - soočenje na štiri oči. Da bi pa nastavljal "tehnične ovire", tako daleč se mi pa še ni odpeljalo.

Glede snemanja? Za to bi pa lahko odprli kakšno novo temo kaj se sme in kaj ne.

Ni treba nove teme. Samo tole si poglej.
https://www.ip-rs.si/publikacije/priro%C4%8Dniki-in-smernice/smernice-po-splo%C5%A1ni-uredbi-o-varstvu-podatkov-gdpr/smernice-glede-izvajanja-videonadzora
Nazaj na vrh
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.01
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 22, 2025 12:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s53al je napisal/a:

Imaš tudi ne-newtenske ležeče policaje...
https://www.matfoundrygroup.com/blog/The_Future_of_Roads_Liquid_Speed_Bumps

s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 22, 2025 12:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dorijan je napisal/a:
s53al je napisal/a:

Imaš tudi ne-newtenske ležeče policaje...
https://www.matfoundrygroup.com/blog/The_Future_of_Roads_Liquid_Speed_Bumps

Če to misliš za moj primer? Sem imel precej posla, da sem si izboril tablo 50 Km/h (zahteva je bila 40), namesto 90 Km/h (oziroma slednje sploh ni bilo).

Tvoj predllog ni slab, je pa misija nemogoče.

brezimenko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09
Aktiv.: 5.81

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 22, 2025 4:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne moreš dobiti soglasja upravljavca ceste? Kupiš in zmontiraš jih lahko tudi sam.
s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 22, 2025 5:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

brezimenko je napisal/a:
Ne moreš dobiti soglasja upravljavca ceste? Kupiš in zmontiraš jih lahko tudi sam.

Kaj boš s temi našimi občinari tukaj? Boli njih...
Glavno, da imamo štiri smerokaze za Dobličko goro, krajevne table pa ni, pa nas je kar nekaj domačinov in vikendašev. Ko sem na sestanku KS to povedal bivši županji je spreminjala barve Embarassed
Pred vsemi sem ji povedal, da se naj oglasi na Doblički gori, če je bo našla...,in tišina je bila.
Tablo omejitev 50 sem pa le dosegel.
Smile

jozkoc
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2010 13:32
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 22, 2025 8:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsi vemo kaj je bolj varno, to kaj je normalno je pa zelo relativen pojem.

Če kdo iz Gaze sedaj bere kaj je za nas nenormalno se nam, s solzami obupa v očeh, smeji.

Nazadnje urejal/a jozkoc Tor Jul 22, 2025 8:57 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
grega09
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Okt 2014 11:17

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 22, 2025 8:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Haha, to je pa res. Vse je relativno. Čeprav, če bomo kar z vsemi lumparijami zadovoljni se nam v prihodnosti ne piše dobro.
Sem še malo razmišljal - včasih se je bilo treba za sfriziran moped vsaj malo potruditi, danes se pa vse to kar kupi in na hitro odklene, če je električna zadeva.
Nazaj na vrh
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.45
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 22, 2025 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri nas je en zanimiv primer makedamske ceste, katera poteka skozi gozd med dvemi vasemi. Cesta je normalno prevozna in urejena. Problem je v bistvu omejitev hitrosti skozi vas. Za lažje razumevanje sem skiciral malo na sliki.

- z rdečimi puščicami je označeno, kje so postavljene table z imenom vasi (vas1 in vas2)
- cesta z zelenimi pikami je glavna regionalna cesta, kjer je omejitev 90km/h
- cesta z modrimi pikami je cesta skozi vsa, kjer je omejitev 50km/h
- če pripeljemo iz smeri kjer so rumene puščice, pridemo do table s krajevnim imenom in tako je jasno da je omejitev 50km/h
- če se pa pripeljemo iz ene vasi do druge po cesti z rdečimi pikami, pa teh tabel s krajevnimi imeni ni. Torej teoretično se direkt v vas lahko pripeljemo z 90km/h.
Sicer je vsakomur s vsaj malo pameti jasno kako pa kaj, samo se vseeno najde kakšen "dirkač" sem in tja Confused

bp-bp.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  391.21 KB
 Pogledana:  8 krat

bp-bp.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
s53al
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 22, 2025 11:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še to iz moje strani, dokler ne bo kaj...
Mimo mene je občinska cesta. Oba znaka 50 tudi nista po pravilih (manjka dodatna tabla v razdalji 150 m), to pa ne opravičuje vožnje cros motorjev. Če stopim čez cesto sem že v drugi vasi. Še na google street view me ne najdete Shocked Pa sem jih vsaj trikrat videl mimo mene...
Če bo kdo hodil okoli mene pa vabljeni v ta "neznani" kraj Smile

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5
Stran 5 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 232 dni