|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
kvarkel Član

Pridružen-a: Ned 20 Maj 2012 23:21 Prispevkov: 539 Aktiv.: 3.18
|
Objavljeno: Tor Avg 19, 2025 10:58 am Naslov sporočila: zaporedje števil |
|
|
Če se komu da, bi prosil, če lahko ugotovi in pojasni naslednjo številko zaporedja:
1,1,9,4,125,?
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
poule Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53 Prispevkov: 852 Aktiv.: 3.63 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Avg 19, 2025 12:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Chat GPT pravi... Videti je, da se členi izmenjujejo po dveh pravilih (posebej za lihe in za sode položaje)...
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3615 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Tor Avg 19, 2025 1:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Rešitev je neskončno mnogo, le dovolj zapleteno pravilo (enačbo) si je potrebno izmisliti. Če se prav spomnim, so nas učili, da se zaporedja podajajo z enačbo in ne z omejenim nizom. To je zato bolj ugankarstvo oz. mentalna vaja, kot pa prava matematika.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kvarkel Član

|
Objavljeno: Tor Avg 19, 2025 2:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
| poule je napisal/a: |
Chat GPT pravi... Videti je, da se členi izmenjujejo po dveh pravilih (posebej za lihe in za sode položaje)...
 |
Hvala, ker si si vzel čas. Je pa to dokaz, da si ChatGTP res zapomni. Dokler ga nisem opozoril na potenco nič mi je vračal nesmiselne rezultate.
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kvarkel Član

|
Objavljeno: Tor Avg 19, 2025 2:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
| bostjang je napisal/a: |
| Rešitev je neskončno mnogo, le dovolj zapleteno pravilo (enačbo) si je potrebno izmisliti. Če se prav spomnim, so nas učili, da se zaporedja podajajo z enačbo in ne z omejenim nizom. To je zato bolj ugankarstvo oz. mentalna vaja, kot pa prava matematika. |
Tudi tebi se zahvaljujem, da si si vzel čas. Si mi pa v bistvu dal pričakovan odgovor, ki bi ga pričakoval tudi od ChatGTP-ja, ki pa mi je sprva vračal sicer možne, vendar nesmiselne rezultate. Torej, če je neskončno ali pa vsaj več možnih rešitev, je treba povprašati po dodatnem podatku.
Takoj, ko sem ga vprašal, če pozna potenco nič, je vrnil pravilen rezultat.
Sicer je to iz foruma slo-tech, kjer smo debatirali ali je UI inteligentna ali ne.
https://slo-tech.com/forum/t844051/49
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4284 Aktiv.: 17.34 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Tor Avg 19, 2025 9:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
se spomnim da so to oscilirujpča zaporedja [slovenščina je zame španska vas] pogledal tudi jaz GPT
| Opis: |
|
| Velikost datoteke: |
22.54 KB |
| Pogledana: |
13 krat |

|
|
24 KB |
| Pogledana: |
11 krat |

|
|
 Download |
| Ime datoteke: |
3.PNG |
5.7 KB |
| Downloadano: |
5 krat |
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 232 dni