www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LCR meter
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 27.57
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 22, 2025 9:20 pm    Naslov sporočila:  LCR meter Odgovori s citatom

Kar nekaj let se mi zdi da je že, ko je tekla debata o teh instrumentih. V tem času je verjetno prišlo na trg že tudi kaj novega. Nekaj na to temo bi si nabavil, pa me zanima kako priporočilo / mnenje. Zanimajo me izvedbe v "hoby" razredu.

Gledal sem naprimer FNIRSI LC1020E ... načeloma po specifikacijah odgovarja, Kelvin clip je v standardni ponudbi, cenovno je pa tudi v rangu, ki bi šel skozi.

Zanima me kako mnenje, kak drug predlog, na kaj pazit ...

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 59.91

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 22, 2025 10:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam dve napravi firme FNIRSI. Lepa izdelava. Oboje dobro dela. Embalaža je taka, da je primerna za shranjevanje naprave.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 22, 2025 10:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem pozabil - imam še en tester DSO ki je skozi na mizi in je precej v uporabi.
v.j.
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Aktiv.: 13.79
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 23, 2025 2:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po mojih izkušnjah, pri FNIRSI nimaš kaj falit.

Malo me firbec matra, da bi tale LCR kupil (glede na to da gre za drobiž) in primerjal z 20x dražjim Hameg-om HM8018. Kakšne posebno velike razlike ni za pričakovat... čas je naredil svoje ...

.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 23, 2025 11:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam VA520B. Shocked Kako čas hitro mine je že 13let star ***klik*** Svojemu namenu dobro služi. Slaba lastnost - kuri baterije Evil or Very Mad V rabi sicer ni pogosto. Ko ga vzamem moram običajno menjat baterije Twisted Evil Tale je zanimiv. Za napajanje ima verjetno akumulator?
magma
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Avg 2012 18:59
Aktiv.: 0.87
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 23, 2025 8:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz imam s Fnirsi opremo samo dobre izkušnje. Če misliš kupiti ta lcr meter poglej na Banggood, trenutno je v flash deals akciji po ceni 53,96€ + poštnina 4,09€.
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 23, 2025 8:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem omenjenega FNIRSI kar poklikal. Za to ceno si upam eksperimentirat. Napišem kaj več, ko pride.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kosmaj
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 22:32
Aktiv.: 0.68
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 25, 2025 8:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Jaz imam VA520B. Shocked Kako čas hitro mine je že 13let star ***klik*** Svojemu namenu dobro služi. Slaba lastnost - kuri baterije Evil or Very Mad V rabi sicer ni pogosto. Ko ga vzamem moram običajno menjat baterije Twisted Evil Tale je zanimiv. Za napajanje ima verjetno akumulator?

Silvo na strani imaš opcijo priklopit napajalnik........ Tudi jaz ga imam že par let ampak nobenih tegob z baterijami.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 25, 2025 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kosmaj je napisal/a:
Silvo je napisal/a:

Silvo na strani imaš opcijo priklopit napajalnik........ Tudi jaz ga imam že par let ampak nobenih tegob z baterijami.

Brick wall d'oh! Hvala za tole. Applause Sploh nisem vedel. 12V napajalnikov imam dosti.

frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 03, 2025 4:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Instrument je doma. Moram reči, da tako pazljivo zapakirane vsebine že dolgo nisem zasledil ... niti pri precej dražjih stvareh. Izdelava je brez pripomb, zaenkrat kaže OK.

Se bom malo igral, pa primerjal izmerjeno, da vidim, kako držijo specifikacije.

Fnirsi_lc1020e_1.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  159.16 KB
 Pogledana:  8 krat

Fnirsi_lc1020e_1.jpg

Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 03, 2025 9:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mi ni dalo miru, da ne bi naredil vsaj hitre primerjave na merilnem področju, kjer imam kar verodostojno alternativo. Meritev je v obeh primerih 4 žična. Bom moral očitno še navodila vzet v roke. Think

Nazaj na vrh
1dva3
Član
Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19
Aktiv.: 32.04

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 04, 2025 11:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zgleda kar v redu. Je cena okoli 60€ realna za to napravo ali dobiš pofejkan klon?

Kako se obnese meritev v vezju ali, če daš npr. 100Ohm upor preko kondenzatorja?
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2025 4:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po izvedeni kalibraciji so tudi izmerjeni rezultati v okviru pričakovanj.

Glede na to, kar ponuja za to ceno je po mojem mnenju ugoden nakup. Kar se kvalitete izdelave tiče je zagotovo v rangu veliko dražjih kosov opreme, zato nimam pripomb. Rezultati meritev so ponovljivi in vsaj kolikor zaenkrat kaže v okviru specifikacij. Zanimivo je, da je proizvajalec objavil celo update FW-ja.

Meritev v vezju nisem preizkušal, ker tole ni nabavljeno za ta namen. Dvomim, da bi dobil kak uporaben rezultat (razen neke indikacije mogoče). Think Tole z RC členom pa ob priliki poskusim ...
Nazaj na vrh
s57rz
Član
Član

Pridružen-a: Sre 17 Mar 2010 14:03
Aktiv.: 1.47
Kraj: Dobrova

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 28, 2025 9:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nabavil, lepo izdelan instrument. Sledilo pa razočaranje - ni primeren za meritve induktivnosti pod 1uH (microhenry). Včasih bi radioamater potreboval pomeriti tudi kakih 10nanoH, a je žal tale instrument tu nemočen. Za vse drugo pa v redu nakup, mi ni žal.
Lp Rado
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 09, 2025 7:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki, si naročil z njihove strani?
Tole sem dal v košarico. "Pravi", da ni poštnine za Slovenijo. Moja stara Aoyue je za penzijo.
Sicer je ne rabim dosti. Zadnjič ne j*ala. Med obratovanjem je ugaševala. Bi kupil to. Jo ima kdo? Mnenje?

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 232 dni