|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
twom Član

Pridružen-a: Ned 26 Okt 2003 0:37 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.10 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Sep 30, 2025 5:02 pm Naslov sporočila: Mobilni podatki odtekajo |
|
|
Rezervni iPhone SE 2020 imam ves čas doma, kjer je povezan na WiFi. Kljub temu je statistika v enem mesecu naštela 51.2 MB prenosa podatkov (System Services), ki jih želi operater zaračunati (BOB 4 cente).
Kaj so to zaeni podatki, in predvsem zakaj? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 13.79 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Tor Sep 30, 2025 6:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uh, kar veliko, glede na to, da ima na voljo WiFi. Lahko se je kdaj zgodilo, da WiFi ni bil na voljo, to ni nemogoče veš.
Najbolje bo, da "mobile data" izklopiš, vsaj na androidu potem ne kuri nič mobilnih podatkov, tudi če je izven dosega WiFi.
. _________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13 Prispevkov: 808 Aktiv.: 3.27 Kraj: Lokev ,Boa , Vinica
|
Objavljeno: Tor Sep 30, 2025 10:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Isto se je zgodilo meni.Pri posodobitvi sem pozabil izklopiti mobile data... _________________ L.P. iskra |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MH Član

Pridružen-a: Pet 20 Jan 2023 14:11 Prispevkov: 73 Aktiv.: 1.85 Kraj: SLO
|
Objavljeno: Sre Okt 01, 2025 9:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Sklepam, da naprava sistemsko komunicira na Apple backend.
Izklopi podatke ali pa si nastavi blokado pri operaterju. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 232 dni