www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Počitniški internet

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 27.57
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 10, 2025 3:40 pm    Naslov sporočila:  Počitniški internet Odgovori s citatom

Kar nekaj let je v ta namen lepo služila ta - malo bolj po domače zložena kombinacija.

Letos pa počasi v mobilnih omrežjih kot kaže izginja podpora starejšim protokolom. Tokrat je bilo potrebno "na hitro" poiskat rešitev. Najenostavnejše in dobavljivo je bilo tole:

Rezultat je več kot zadovoljiv. Računam, da bo LTE še nekaj časa podprt.

Zanima me, na kakšen način pa ostali rešujete tole "problematiko"?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 19.76
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 10, 2025 3:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ga ne uporabljam Cool
Na počitnicah grem ven, raziskujem, plavam, plezam, grem z kolesom, možgani na off v viseči mreži....
Za tisto urco zvečer pred spanjem pa pogledam kake novice na telefonu. Letos na počitnicah, kjer sem moral nujno narediti še nekaj za službo pa sem na telefonu vzpostavil hotspot.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 4.87
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 10, 2025 4:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moja alternativa je telefon z E-sim. Če grem kam ven izven držav Eu (ali pa recimo Švica...) potem zakupim lokalno E-sim da pridem do ineternata, če potrebujem Wifi, pa potem hotspot na telefonu.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.01
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 10, 2025 5:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri Telekomu primarno uporabljam kar to, da pošljem SMS:
SVET INTERNET na 1918, 2GB za 15€.
Čeprav sem opazil, da se v določenih državah npr. Kazahstan mi je kar avtomatsko akiviralo, ko sem izklopil letalski način.

frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 27.57
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 10, 2025 6:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bolj, kot paketi/ponudniki (tukaj so tako ali tako razlike glede na destinacijo) me zanimajo HW rešitve.

Hotspot na telefonu je ravno nekaj, kar je po mojem mnenju uporabno res v skrajni sili. Z varianto opisano zgoraj pa na enostaven način pokrijem tako želje glede televizije (tv2go), dostopa do spleta, vpn do domačega omrežja, ... skratka p&p domače okolje kjerkoli.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
1dva3
Član
Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19
Aktiv.: 32.04

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 11, 2025 2:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

HoT paket. Za balkan ima tistih par GB zastonj. Wifi pa ima skoraj vsako stanovanje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
brezimenko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09
Aktiv.: 5.81

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 11, 2025 4:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In kaj imas to za eno ZTE LTE škatlo? Iz slike žal ne znam razbrati.

Ah, ni več važno sem moral vpisati LTE Advance zato, ker take hitrosti se začnejo nekje pri 12-i kategoriji in mi je potem vrglo ven ZTE MF297D Router LTE Cat12, kar je dosti bolje kot pa kategorija 6, ki gre le do 50Mbit/s v smeri k uporabniku.

Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.01
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 11, 2025 5:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

frenki je napisal/a:
Bolj, kot paketi/ponudniki (tukaj so tako ali tako razlike glede na destinacijo) me zanimajo HW rešitve.
Kot sem okvirno gledal se moraš predvsem odločiti ali bi imel RJ45 ali baterijo. Vsaj če gledaš v nekem normalnem cenovnem razredu(<100€) nisem našel da bi imel oboje.

https://www.techtrade.si/tenda-usmerjevalnik-wi-fi-4g-lte-300mb-prenosni-4g180-v40-9116173
https://www.techtrade.si/tenda-usmerjevalnik-wi-fi-4g-lte-300mb-4g05-9116149
https://www.techtrade.si/mikrotik-usmerjevalnik-wi-fi-hap-ax-lite-lte6-l41g-2axdfg621-ea-9116150

In dobijo se tudi fiziče eSIM SIM kartice... ampak nisem še uspel priti na to da preizkusim. https://esim.me/

Drugače pa načeloma vsi Mikrotiki z USB podpirajo te USB modeme in USB mrežne kartice.
Sem na ta način naredil Mikritik Wifi HaLow gateway, ker so še kar ne-dobavljivi.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 232 dni