|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2885 Aktiv.: 13.25 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Čet Okt 16, 2025 8:26 am Naslov sporočila: |
|
|
| Citiram: |
| Na koncu sem pristal na Yokohama Geolandar A/T G015, ki sem jih šel direktno v Logatec v skladišče iskat 400€ za 4kom. |
Te gume bodo 2.-3. sezono praktično zelo izgubile na voznih lastnostih in bo potrebna menjava z novim kompletom. Torej prihranka v primerjavi z 2 kompleti ni. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
grega09 Član

Pridružen-a: Pet 24 Okt 2014 11:17 Prispevkov: 545 Aktiv.: 3.90
|
Objavljeno: Čet Okt 16, 2025 10:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne pozabiti. Gume so najbolj enostavna in poceni nadgradnja performansov avta. Vse ostalo je šminka in veliko več denarja.
Problem testov je, da testirajo nove gume. Guma se lahko na sredini obrabe začne obnašati čisto drugače.
Za v sveži sneg je pa tako najbolj važna globina profila. Mislim, da kvaliteta gume v tem primeru ne igra velike vloge. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
poule Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53 Prispevkov: 852 Aktiv.: 3.63 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jozkoc Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2010 13:32 Prispevkov: 753 Aktiv.: 3.90 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 17, 2025 9:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Meni se sploh ne da ukvarjati s tem katere zimske gume so dobre, cenovno ugodne, kakšna je obraba, če dovolj dobro držijo na mokri ali zasneženi cesti ... , in ne vem kaj še, preprosto na svoj avto vedno nataknem Sava Eskimo in to je to. Do sedaj s temi gumami nisem imel nobenih problemov, z voznimi lasnostmi sem zadovoljen, in če primerjam izkušnje na šlužbenem avtomobilu na katerem so po vsaki novi zamenjavi druge znamke, lahko povem da ne čutim razlike. Sem pa že slišal pred leti pripombe od nekoga da je pri novi gumi nastala bula ob strani, no ja, tovarniške napake se lahko pojavijo pri katerikoli znamki. Je bilo pa res pred približno 15 ~ 20 leti da so Poljaki, kjer so jih izdelovali, varčevali na materialu, in so bile 2 sezoni res slabe kvalitete, takrat je guma Sava Eskimo tudi prišla na slab glas, po pritožbi matične firme v Sloveniji so zmes gume spet izboljšali. _________________ Nikoli ni tako dobro da ne bi moglo biti še boljše. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
cimer Član

Pridružen-a: Sob 07 Okt 2006 0:07 Prispevkov: 123 Aktiv.: 0.52 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 17, 2025 11:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Ravnokar naročil gume Hankook winter i*cept evo3 W330. Na letošnjem AMZS testu zimskih pnevmatik imajo oceno "zelo priporočljivo".
Gum tega proizvajalca še nisem nikoli uporabljal, me prav zanima kako se bodo obnesle.
Bomo videli spomladi  _________________ Lep pozdrav!
Marko S. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Ravne Član

Pridružen-a: Sre 22 Maj 2019 22:02 Prispevkov: 225 Aktiv.: 2.68
|
Objavljeno: Pet Okt 17, 2025 9:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem se odločil za HANKOOK Winter i*cept RS3 W462.
Bomo videli kako in kaj. _________________ Lp
Lojz
Vremenska postaja Prevalje |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2606 Aktiv.: 12.01 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Sob Okt 18, 2025 11:09 am Naslov sporočila: |
|
|
| qwertz je napisal/a: |
| Citiram: |
| Na koncu sem pristal na Yokohama Geolandar A/T G015, ki sem jih šel direktno v Logatec v skladišče iskat 400€ za 4kom. |
Te gume bodo 2.-3. sezono praktično zelo izgubile na voznih lastnostih in bo potrebna menjava z novim kompletom. Torej prihranka v primerjavi z 2 kompleti ni. |
Premontaža je po 8-10€/gumo 2x letno v tem primeru. Alternativa je sicer kupiti dodatna platišča, imeti še en komplet gum in menjavam sam.
Ker je 25let star forester bil kupljen bolj kot kmetijski "sekundarni" avto(avtocesto je videl zaradi strešnega prtljažnika ko sem hodil po žlebove, les, in mogoče kaka pot na smučišče) ne naredi niti 15kkm na leto. Z vseeletnimi me potem tak pristop stane 440€/2-3leta.
Za passata kjer delam bližje 50kkm/leto pa imam ločene.
Pa Zgoraj omenjena Sava Eskimo S3 se je tudi dobro obnesla. _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok_S Član

Pridružen-a: Sre 13 Apr 2016 10:06 Prispevkov: 558 Aktiv.: 4.58 Kraj: Ljubljana, Trzin
|
Objavljeno: Ned Okt 19, 2025 10:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Dorian pozdravljen,
sem do nedavnega tudi jaz gume menjaval dvakrat letno. Pri izbiri sem imel v mislih enaka merila in razmišljanje tako, da sem sedaj na večini avtov s katerimi vozim do max 130km/h in še to sila redko namestil celoletne gume.
Mojo izkušnjo, ki je spremenila moj odnos do nizko cenovnih gum sem opisal v tem prispevku... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
RVS Član

Pridružen-a: Sre 03 Avg 2022 12:24 Prispevkov: 45 Aktiv.: 1.00 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Pon Okt 20, 2025 8:14 am Naslov sporočila: |
|
|
- Nexen Winguard Snow G3 WH21
- Hankook Winter i*cept RS3 W462
Obojne vozim na dimenzijah 225/50/17, letos bo druga sezona. (na dveh različnih avtih, da ne bo pomote). Pri Hankooku me edino moti sama obraba gume, glede na to da z zimskimi naredim cca. 20k km.
Drugače BP za moje potrebe in razmerje cena/"kvaliteta".
Nexen imam na Vel Satisu, Hankook na Espace 4, katera sta relativno težka avta. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
romascenko Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2018 14:20 Prispevkov: 197 Aktiv.: 2.05 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Okt 24, 2025 9:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Za tasta ki prevozi cca 6kkm letno sem naročil spodnje kontinentalke ki po testih na suhem in mokrem prednjačijo pred zimskimi dokler na snegu (ki ga pri nas praktično ni) zaostanejo za zimskimi (kontinental) a so v primerjavi z ostalimi zimskimi po performansah nekje kot povprečna zimska guma. Danes allseasonke niso več kot pred 10 leti ko niso bile dobre ne za zimo ne za poletje.
Continental AllSeasonContact 2 225/40 R18 92Y XL EVc
https://www.youtube.com/watch?v=zlGl1S7vrV8
Stvar izbire pnevmatike je odvisna od XY faktorjev od prevoženik km, lokacije kje živiš oz se voziš, kako voziš in zaviraš, si na AC ali samo mesto oz regionalka..
Praktično vse pnevmatike namenjen za zimo ali poletje ali all seasonke so dobre v "normalnih pogojih" v svojem namenu, do razlike v kvaliteti in performansah pride ko se znajdejo pnevmatike v ekstremnih pogojih takrat se pokaže razlika med vrhunsko in povprečno pnevmatiko.
Srečno na cesti! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6813 Aktiv.: 27.57 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Ned Nov 16, 2025 8:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ste obuti za zimo?
Po nekaj preverjanja dobavljivosti sem se sam odločil za Dunlop Winter. Bom videl, kako se bo obnesla pozimi.
En tak "zanimiv test" mi da priključek Lj južne obvoznice na rudniku proti dolenjski. Na tem delu je cesta običajno kar spolzka. Ob malce pretiravanja stara guma (zimska, vožena tri sezone, profil še v zakonsko dovoljenih mejah) začne drseti. Nova guma ob približno enakih pogojih pelje zelo zanesljivo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2272 Aktiv.: 10.43 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Ned Nov 16, 2025 8:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Danes prešraufal na Golfu, jutri še na Caddy-ju.
Letos sta oba dobila nove Sava Eskimo.
Caddy je že dozdaj imel takšne za zimske in sem bil zadovoljen.
Golfa pa je do zdaj imel WinterContact. _________________ LP Gašper |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 13.79 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Ned Nov 16, 2025 9:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na Hyundai Getz sem dal Nordexx WinterSafe 2, čez kakšen teden bom imel prvi vtis.
Na Škoda Octavia so Kumho Winter Craft WP52 in so, khmm... nekaj srednjega, srednja žalost če primerjam z najboljšimi. Na splošno pa nimam pripomb, se da popolnoma zanesljivo peljat, niso pa za dirkat.
Sem tudi imel Sava Eskimo S3, nove so odlične, kar je več kot 2 leti postanejo trde, zanič, zelo zanič. Za zimo zanič, za mokro zanič, v suhem škripljejo oziroma cvilijo skozi ovinek, če se malo bolj odločno zapelje skozenj
. _________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2272 Aktiv.: 10.43 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Ned Nov 16, 2025 9:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zimske gume imam itak maks 4 sezone.
Prav tako nisem agresiven voznik.
Do zdaj edini odsek ceste, kjer so gume hitro problematične je uvoz Brnik proti Ljubljani.
Sploh zadnja tretjina je pasja.
Vsaj pri Caddy-ju sem čutil kako mu hoče odnesti zadek. _________________ LP Gašper |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 232 dni