www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Beko pralni stroj WMY71483LMB2
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kvarkel
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Maj 2012 23:21
Aktiv.: 3.18

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 11, 2025 6:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Na stroju Beko WMY71283LMB2 sem imel ta vikend zelo čudo okvaro. Med delovanjem je razbilo steklo na vratih.
Tole pa se mi zdi izredno nenavadno. kar nekaj pralnih strojev cem že zamenjal, vendar povsem zaradi drugih težav (največkrat zaradi elektronike pa enkrat se spomnim, zaradi amortizerjev bobna, ko se je PS kar sprehajal po kopalnici).
Zelo bi bilo dobrodošlo, če bi se nekako prišlo do vzroka posledice razbitja stekla.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
v.j.
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Aktiv.: 13.79
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 11, 2025 7:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s53al je napisal/a:
poule je napisal/a:
Boben je inox.
Kad je plastična, iz dveh med seboj vijačenih delov. Menjava ležajev naj bi bila izvedljiva.

Razen, če me je kdo "od zadaj".

Ležaji

Ojoj, cene pa imajo: primer ležaja 6206
https://fixpart.si/izdelek/smeg-972490057-kroglicni-lezaj-pralni-stroj
pri naključni konkurenci
https://tehnika-hm.si/izdelek/lezaj-6206/

Trgovin z ležaji je kar nekaj, večinoma naročim pri Tinex, oziroma v trgovini Šrauf Lesce, ki naroča iz Tinex in KAMM.

.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.25
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 11, 2025 8:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
kar nekaj pralnih strojev cem že zamenjal

Shocked

Nekaj delate narobe v življenju.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
baresi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Jun 2005 19:14
Aktiv.: 2.78
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 12, 2025 12:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem vedno uporabljal ležaje SKF, kvalitetni in poceni.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
blasny
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Okt 2012 19:13
Aktiv.: 0.44
Kraj: Tepanjce

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 13, 2025 11:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vpeter je napisal/a:
Kako pa je v splošnem os pritrjena na kovinski boben? Pred kratkim sem odpeljal na deponijo en Vox pralni stroj, kjer se je boben "odlomil" od osi. Zaradi tega ni več bil centriran v kadi in je drsel po kadi. Je naredil kar nekaj mm debele brazde.

Zlomi se nosilec (t.i. spider), ker v večini modernih strojev so iz aluminija čim nižje kvalitete, ki ni čisto nič zaščiten. In lepo korodira v kopeli agresivnih pralnih praškov.
En primer z interneta. Moj je enako zgledal. https://www.alamy.com/corroded-aluminium-spider-of-a-washing-machine-image475089247.html
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 232 dni