|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
lojzek3211 Član

Pridružen-a: Ned 04 Nov 2012 19:51 Prispevkov: 198 Aktiv.: 1.21
|
Objavljeno: Sob Dec 06, 2025 3:04 pm Naslov sporočila: Stator |
|
|
Pozdravljeni
Danes sem na štirikolesniku zamenjal vodila verige in verigi v motorju.
Če se nebi tega danes lotil, sploh nebi vedel da je kaj narobe
Torej ko sem odprl stranski pokrov motoja kjer je spodaj magnet in stator, sem opazil da je nekaj osmojeno.
Zakaj se je to zgodilo? Lahko tako pustim? Kako da vse sela normalno? Stator je 650w
Prilagam sliko.
| Opis: |
|
| Velikost datoteke: |
3.22 MB |
| Pogledana: |
34 krat |

|
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4284 Aktiv.: 17.34 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sob Dec 06, 2025 5:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dokler ne boš vzel ven ne boš vedel . Nogoče je kaj prišlo kaj prevodnega med magnet in rotor ter naredilo stik ( poškodba magneta) . Poškodovalo žico ki se je pregrela potem pa ali se prežgalo ali pa odpadlo....
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 13.79 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Sob Dec 06, 2025 9:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za 650W je verjetno 3 fazni generator... imaš 3 žice ven. Možno je, da ne deluje več s polno močjo, to bi se dalo videti z osciloskopom. Verjetno je čas, da začneš iskati najbolj ugodno ponudbo za nov stator in ga tudi kupiš, ker je zelo verjetno, da bo tole šlo naprej do točke, ko boš ostal brez štroma. Če ni mehanske poškodbe, je vzrok električni, torej ja, bo šlo naprej do odpovedi, je pa možno, da ene faze ni več...
.
_________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek3211 Član

Pridružen-a: Ned 04 Nov 2012 19:51 Prispevkov: 198 Aktiv.: 1.21
|
Objavljeno: Ned Dec 07, 2025 8:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala bom zamenjal.
Lp
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
malci Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05 Prispevkov: 905 Aktiv.: 4.00 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Ned Dec 07, 2025 7:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem pri Yamahi v sili (dolgi rok dobave) 1 fazo odstranil/prekinil in uporabil sam 2 fazi ( 3-tja je bila v stiku z ohišjem in sploh ni delovalo). In je na 2 fazo delovalo.
Verjetno bi delovalo doglo časa, a zaradi moje šlamparije pri cinjenu konca navitja (original so zaprešani), je bilo v uporabi samo 2 dni.
lp
Uroš
_________________ Elektronika za hobi |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 232 dni