www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Notranji SSD
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Deflektor
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 12:06
Aktiv.: 1.12
Kraj: Prlekija

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 23, 2025 6:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

1dva3 je napisal/a:
Za W11 boš rabil kompatibilni HW, TPM modul in ostalo kramo, ki jo zahteva nov sistem.

Če se SSD ne da uporabljat lahko potrebuje secure erase, da postaviš vse bite na 0.
To zgleda, da je sistem pobrkljan in imaš gor lahko še kakšne skrite particije, ki jih win ne more ne prebrati ne zbrisati - npr recovery partition ipd.

Načeloma je sicer možno z orodjem za izdelavo zagonskega diska za windows, Rufus narediti obvod teh zahtev. Nedavno nazaj sem jih ravno namestil na Core I3 z 4GB rama in brez TPM, nek star Fujitsu prenosnik. Dela, je pa letom primerno počasen. Nekaj sem se tudi igral z tiny11 predelavo Windows 11, ki iz Windows odstrani kup navlake a mi še ni uspelo sestaviti delujočega ISOta.

https://github.com/ntdevlabs/tiny11builder
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MIIB
Član
Član

Pridružen-a: Pet 18 Feb 2011 19:15
Aktiv.: 0.36

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 18, 2025 10:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bodi pozoren tudi na kompatibilnost readerja glede na model M.2-ja. Sam sem v prvo naredil napako in kupil napačnega. Najprej sem probal z M.2 SATA in ni deloval/prepoznal, potem pa M.2 nVME PCIe kateri je deloval.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 232 dni