|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
matjay Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07 Prispevkov: 537 Aktiv.: 2.27 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 09, 2007 12:50 pm Naslov sporočila: notebook - zaslon |
|
|
Na notebooku, ki je star skoraj dve leti, mi včasih slika na displeju zginja med delovanjem in ko vklopim. Pa me zanima, če je kdo že imel tak problem. Ali je možno, da je baterija na koncu. Uporabljam ga samo doma in pazljivo z njim ravnam. Je še v garanciji, pa preden, ga nesem na servis bi rad približno ugotovil kje sem.
LP
Matjay |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.90 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Apr 09, 2007 12:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ni kakega opozorila za prazno baterijo, potem baterija ni vzrok. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Pon Apr 09, 2007 12:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali izgine na celem zaslonu?
Pa se potem pojavi, če malo potreseš ali premakneš (nagneš) zaslon?
To nakazuje Slab stik ali natrgan kabel do zaslona. Ali pa napol izpuljen konektor.
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjay Član

|
Objavljeno: Pon Apr 09, 2007 1:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem tudi poiskusil z premikanjem displeja, pa ni nič boljše. Nekaj časa slika utripa ali pa celo zgine, nato pa deluje normalno. Ni nekaj konstantno ampak včasih. Lahko je tudi kabel. Čeprav ni bil nikoli odprt. Imel sem že ideje, da bi vse zbrisal in formatiral disk, pa sem se premislil. Razmišljam o servisu, pa ker vem, da so bolj umetniki, ni velikega upanja za uspeh.
Matjay |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Pon Apr 09, 2007 1:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Obstajajo servisi, kjer moraš ekstra doplačati, da ti ne šarijo po OS. Ker ponavadi najprej sformatirajo disk in ponovno naložijo X-e, potem pa iščejo naprej in po potrebi zamenjajo kak kabel ali konektor.
V Vsakem primeru si že sedaj, ko še kaj vidiš, napravi varnostno kopijo Vseh podatkov
Kaj pa pregrevanje grafične?
Ali pa okvara osvetlitve?
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjay Član

|
Objavljeno: Pon Apr 09, 2007 7:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Okvara osvetlitve je lahko napaka. To se mi dogaja, ko vklopim. Med delom je ok. Tako verjetno ni vzrok pregrevanje. Mogoče bi res pomagalo, če formatiram disk. Z notebooki nimam izkušenj, to je moj prvi. Z namiznimi se že zelo dolgo borim in jih dobro poznam. Jutri bom poklical servis, pa bomo videli kakšen bo odgovor.
LP
Matjay |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matejs Član

Pridružen-a: Čet 22 Mar 2007 13:58 Prispevkov: 66 Aktiv.: 0.30 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Tor Apr 10, 2007 6:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Za dotično napako, formatiranje ti ne bo pomagalo.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Apr 10, 2007 11:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Eden redkih primerov, ko formatiranje verjetno ne bo pomagalo. Potrebuješ hardwerskega serviserja. Verjetno gre za slab kontakt.
Slika lahko zgine iz dveh razlogov:
1.Računalnik neha prižigati in ugašati pixle. Okvara računalnika ali VGA kartice, slab kontakt.
2. Neha delovati osvetlitev zaslona. V tem primeru se lahko vidi sliko, če se jo gleda od blizu in osvetli od strani z močno lučjo. Slabi kontakti ali okvara v bližini napajanja žarnice za razsvetljavo.
Ko bo slika slaba, poizkusi odpirati in zapirati zaslon. Poizkusi rahlo (piše: rahlo!) trkati po zaslonu in računalniku. Če je slab kontakt, se bo trkanje verjetno poznalo.
Ali so problemi z sliko tudi, če na računalnik priključiš zunanji monitor?
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
usy Član

Pridružen-a: Pet 16 Feb 2007 15:21 Prispevkov: 56 Aktiv.: 0.25
|
Objavljeno: Sre Apr 11, 2007 4:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam prenosik Compaq N800V, odkar sem formatiral se mi monitor 'osvežuje' počasi . Drsniki se premikajo po samo po 5cm, verjetno je kaj z driverji za grafično. Notri je atijeva mobile grafična kartica.
Atijevi driverji za mobile pa mi javijo napako, kako si lahko pomagam? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Sre Apr 11, 2007 4:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Instaliraj tiste, ki jih dobis na strani proizvajalca (zdaj HP). Graficna je ze ATIjeva, a je izvedba teh mobile variant drugacna od proizvajalca do proizvajalca, zato nekatere stvari ne delujejo z genericnimi ATIjevimi driverji, nekatere pa samo napol (slabe izkusnje z Radeon Mobility M6 v enem HPju in ATIjevimi driverji namesto HPjevih ...). _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
usy Član

|
Objavljeno: Sre Apr 11, 2007 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem tudi tiste sedaj probal vendar mi napiše namestitev ni uspela začeti nameščanja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Sre Apr 11, 2007 8:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Instaliraj ponovno OS s prilozenih medijev, pa bodo gonilniki zraven. Potem jih le ustrezno nadgradi (s tistimi od proizvajalca, torej Compaq/HPja). _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
usy Član

|
Objavljeno: Čet Apr 12, 2007 7:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Ravno to je čudno, ker sem ravno formatiral. Mogoče je kaj v sporu, verjetno bom moral še enkrat namestiti xpje in takoj inštalirati driverje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Apr 12, 2007 9:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri laptopih je bistveno to, da imajo v primerjavi z normalnimi računalniki še posebej nestandarden hardware. Zato je posebej pomembno, da instaliraš točno po navodilu za konkretni primer (laptop). Vsaka odstopanja pri instalaciji sistema (po lastnih izkušnjah to ni potrebno narediti,... in podobna s*ranja) po navadi pomenijo slabo delovanje. Zelo pomembni so priloženi CDji.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni