|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
milans Deda

Pridružen-a: Tor 30 Dec 2003 10:36 Prispevkov: 167 Aktiv.: 0.70 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Sre Jun 16, 2004 6:55 am Naslov sporočila: win xp gesla uporabnikov |
|
|
Kolega ima nainstalirane win xp home edition.
Ko poizkusi v kontrolni plošči konfigurirat uporabnike in si spremeniti svoje geslo to ne gre.Kako priti do administratorskih pravic, oziroma kje se določi kdo ima kakšne pravice. Na računalniku ima poleg sebe za uporabnika še hčerko in sina, vendar nobeden ne more spremeniti svojega gesla.
Tudi v eksplorerju ne gre spremeniti domače strani.
Kdo je instaliral windowse pa ne vem. _________________ l.p. Milan
"Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo!" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bostjan Moderator

Pridružen-a: Pon 28 Jul 2003 15:06 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.80 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Jun 16, 2004 8:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi srečo na tej strani. _________________ LP,
Boštjan M.
Srce heroja bije v vsakomur, a le izbrani ga lahko tudi slišijo. (Charles Barkley) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jakar Član

Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:34 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.80 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: Čet Jun 17, 2004 10:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Administratorske pravice se določi pri inštalacij windosow.
ali pa:
nadzorna plošča/skrbniška orodja/upravljanje računalnika/lokalni uporabniki in skupine/uporabniki,
tukaj lahko spreminjaš gesla in nekatere nastavitve uporabnikov. Odvisno kakšne so administratorske pravice.
ali pa naj najde tistega ki mu je inštaliral windowse in naj mu da administratorsko geslo pa bo.
L.P. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13 Prispevkov: 797 Aktiv.: 3.36 Kraj: Lokev ,Boa , KOPER
|
Objavljeno: Pet Jun 18, 2004 9:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni , da ne odpiram nive teme bi kar tu vprašal.
Imam XP -je in po napadu enega črva , ne morem več poganjati programov ki tečejo pod dosom (PROTEL) . Kaj mi je storiti , da bom zopet "operativen"
Virus me ni pustil na internet - se pravi če sem po izpisu opozorila kliknil na ikono mi je ugasnil računalnik. Ko sem neprijatelja dokončno potolkel pa groza , ne delajo DOS-programi se odprejo in takoj zaprejo  _________________ L.P. iskra |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Jun 18, 2004 9:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Tole ne razumem najbolj ? Program štarta ali sploh ne ? Kaj, če greš v dos prompt. Start -> Zaženi > command _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13 Prispevkov: 797 Aktiv.: 3.36 Kraj: Lokev ,Boa , KOPER
|
Objavljeno: Pet Jun 18, 2004 2:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja program štarta (za sekundo) tako da se ravno odpre , potem pa se zapre , zgine s monitorja . Hec je v tem , da ga tudi inštalirati na novo ne morem , saj noče niti postaviti zagona , ko kliknem na instal (program je na disketah) on ostane mrzlo hladen.
Zanima me to , kako naj zaženem inštalacijo XP-jev , saj mislim , da sem med pregonom neprijatelja še nekaj naših postreljal , pa sedaj ne delajo kot bi moral  _________________ L.P. iskra |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Jun 18, 2004 3:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ti sploh ostane konzolsko okno odprto, če iz ukazne vrstice poženeš "command" ? _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bozo Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21 Prispevkov: 660 Aktiv.: 2.79 Kraj: Lendava, Trimlini
|
Objavljeno: Pet Jun 18, 2004 7:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vtakni CD od Xp v CD-rom in inštalacija se bo sprožila sama, če ne jo zaženi ročno vse manjkajoče datoteke ti se naložijo samodejno in vse tvoje ostanejo tam ko so bile
LP Božo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

|
Objavljeno: Pon Jun 21, 2004 10:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno bo to , da bom moral inštalirati XP-je še enkrat , saj mi vsi programi delajo normalno v "varnem načinu" , ne morem pa inštalirati printerjev itd
Silvo , za sekundo se odpre , tako da vidim , da je , potem pa kot da ni nič.
V varnem načinu pa sem nse poganjal normalno. Bom probal , kar predlaga Bozo, da vidim kako bo.
Me jezi , ker sem ravno mislil spraviti v pdf obliko nekaj načrtov in TIV , pa sem zmrznil. Gre se za CNC vrtalnik s koračnimo motorji , ki bi bil tako enostaven , da bi si ga vsi v samogradnji lahko napravili. S Kraljem , sva skoraj vse speljala , sedaj pa moram še nekako dokumentirati , tako da bo vsem dostopno. _________________ L.P. iskra |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6733 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Pon Jun 21, 2004 10:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Iskra, po vsej verjetnosti nisi v celoti očistil virusov . Pred ponovnim nalaganjem naredi to in bi moralo delati. Ne spomnim se za katerega gre, mislim pa da je ena od verzij Bugbear-a ali nekaj podobnega.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

|
Objavljeno: Pon Jul 12, 2004 10:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Prav si imel Frenki. Očitno niso vsi antivirusni programi dovolj dobri. Imel sem preko 200 fajlov okuženih in menda pet virusov . Sedaj stvar deluje normalno . _________________ L.P. iskra |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni