www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

win xp gesla uporabnikov

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
milans
Deda
Deda

Pridružen-a: Tor 30 Dec 2003 10:36
Aktiv.: 0.70
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 16, 2004 6:55 am    Naslov sporočila: icon_question win xp gesla uporabnikov Odgovori s citatom

Kolega ima nainstalirane win xp home edition.
Ko poizkusi v kontrolni plošči konfigurirat uporabnike in si spremeniti svoje geslo to ne gre.Kako priti do administratorskih pravic, oziroma kje se določi kdo ima kakšne pravice. Na računalniku ima poleg sebe za uporabnika še hčerko in sina, vendar nobeden ne more spremeniti svojega gesla.
Tudi v eksplorerju ne gre spremeniti domače strani.
Kdo je instaliral windowse pa ne vem.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bostjan
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 28 Jul 2003 15:06
Aktiv.: 0.80
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 16, 2004 8:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi srečo na tej strani.

Boštjan M.

Srce heroja bije v vsakomur, a le izbrani ga lahko tudi slišijo. (Charles Barkley)
Nazaj na vrh
jakar
Član
Član

Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:34
Aktiv.: 0.80
Kraj: Primorska

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 17, 2004 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Administratorske pravice se določi pri inštalacij windosow.

ali pa:
nadzorna plošča/skrbniška orodja/upravljanje računalnika/lokalni uporabniki in skupine/uporabniki,
tukaj lahko spreminjaš gesla in nekatere nastavitve uporabnikov. Odvisno kakšne so administratorske pravice.

ali pa naj najde tistega ki mu je inštaliral windowse in naj mu da administratorsko geslo pa bo. Wink

L.P.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
iskra
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13
Aktiv.: 3.36
Kraj: Lokev ,Boa , KOPER

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 18, 2004 9:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni , da ne odpiram nive teme bi kar tu vprašal.
Imam XP -je in po napadu enega črva , ne morem več poganjati programov ki tečejo pod dosom Confused (PROTEL) . Kaj mi je storiti , da bom zopet "operativen" Question
Confused Virus me ni pustil na internet - se pravi če sem po izpisu opozorila kliknil na ikono mi je ugasnil računalnik. Ko sem neprijatelja dokončno potolkel Twisted Evil pa groza , ne delajo DOS-programi se odprejo in takoj zaprejo Crying or Very sad

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 18, 2004 9:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole ne razumem najbolj ? Program štarta ali sploh ne ? Kaj, če greš v dos prompt. Start -> Zaženi > command
iskra
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 18, 2004 2:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja program štarta (za sekundo) tako da se ravno odpre , potem pa se zapre , zgine s monitorja . Hec je v tem , da ga tudi inštalirati na novo ne morem , saj noče niti postaviti zagona Confused , ko kliknem na instal (program je na disketah) on ostane mrzlo hladen.
Zanima me to , kako naj zaženem inštalacijo XP-jev , saj mislim , da sem med pregonom neprijatelja še nekaj naših postreljal , pa sedaj ne delajo kot bi moral Twisted Evil

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 18, 2004 3:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti sploh ostane konzolsko okno odprto, če iz ukazne vrstice poženeš "command" ?
Bozo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21
Aktiv.: 2.79
Kraj: Lendava, Trimlini

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 18, 2004 7:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vtakni CD od Xp v CD-rom in inštalacija se bo sprožila sama, če ne jo zaženi ročno vse manjkajoče datoteke ti se naložijo samodejno in vse tvoje ostanejo tam ko so bile
LP Božo
Nazaj na vrh
iskra
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 21, 2004 10:22 am    Naslov sporočila: icon_angry  Odgovori s citatom

Verjetno bo to , da bom moral inštalirati XP-je še enkrat , saj mi vsi programi delajo normalno v "varnem načinu" , ne morem pa inštalirati printerjev itd
Silvo , za sekundo se odpre , tako da vidim , da je , potem pa kot da ni nič.
V varnem načinu pa sem nse poganjal normalno. Bom probal , kar predlaga Bozo, da vidim kako bo.
Twisted Evil Me jezi , ker sem ravno mislil spraviti v pdf obliko nekaj načrtov in TIV , pa sem zmrznil. Gre se za CNC vrtalnik s koračnimo motorji , ki bi bil tako enostaven , da bi si ga vsi v samogradnji lahko napravili. S Kraljem , sva skoraj vse speljala , sedaj pa moram še nekako dokumentirati , tako da bo vsem dostopno.

frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 21, 2004 10:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iskra, po vsej verjetnosti nisi v celoti očistil virusov Confused . Pred ponovnim nalaganjem naredi to in bi moralo delati. Ne spomnim se za katerega gre, mislim pa da je ena od verzij Bugbear-a ali nekaj podobnega.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
iskra
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 12, 2004 10:52 am    Naslov sporočila: icon_angry  Odgovori s citatom

Prav si imel Frenki. Očitno niso vsi antivirusni programi dovolj dobri. Imel sem preko 200 fajlov okuženih in menda pet virusov Twisted Evil . Sedaj stvar deluje normalno Very Happy .
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni