www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nekaj o načinu spajkanja
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kobilica
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Mar 2007 17:42
Aktiv.: 0.79
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 30, 2007 8:11 am    Naslov sporočila: icon_idea Nekaj o načinu spajkanja Odgovori s citatom

Poglejte si ta film:

http://www.youtube.com/watch?v=_evj0_qEeII

Če pa ne morete,pa lahko na kratko povem,da je z injekcisko brizgo nanesel nekaj podobnega cinku,ampak je gotovo kolofonija,in potem z vročim fenom,ki je bil zelo majhen,samo pihal na SMT ohišje in se je ta kolofonija nanesla na nogice.

Je možno z takim načinom spajkati TQFP ohišje in kje bi lahko dobil tako kolofonijo,ki jo bi lahko imel v injekcijski brizgi.In še,kje se dobi injekcijska brizga z tako tanko iglo?

dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.51
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 30, 2007 8:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je spajkalna postaja na vroči zrak. Very Happy Meni se tudi zdi, da je kolofonija. Če bi cin direktno dal, bi bil kratek stik med nogicami.

Nazadnje urejal/a dkone Pon Apr 30, 2007 8:48 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.05
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 30, 2007 8:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na forumu MAXI Rolling Eyes To je zelo dober forum, kjer najdeš marsikaj. Zato jaz tako rad prebiram njegovo vsebino.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kobilica
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 30, 2007 9:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne ni,če si videl,im a spajkalna postaja spajkalnik in cev,iz katere prihaja vroč zrak,
ampak tukaj je zgleda industrijski fen.Ker se on sploh ni dotaknil čipa,ko je spajkal.

dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.51
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 30, 2007 9:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kobilica je napisal/a:
Ne ni,če si videl,im a spajkalna postaja spajkalnik in cev,iz katere prihaja vroč zrak,
ampak tukaj je zgleda industrijski fen.Ker se on sploh ni dotaknil čipa,ko je spajkal.

To je spajkalna postaja na vroči zrak. Tako se dela s tem, da piha vroči zrak, segreva nogice in cin in stvar se prilota na tiskanino, a čipa se ne dotakne.

Podobna na strani 4:

http://www.weller.si/images/weller/Desold_Brochure_GB.pdf

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.04
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 30, 2007 9:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Spajkalne postaje sem videl včeraj na semnju v Pordenone za 85 €.

Nanos pa ni kolofonija ampak spajkalna pasta, ki vsebije zelo majhna zrnca spajke.

kobilica
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 30, 2007 9:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem malo pogledal,pa me zanima,ce je kakšen tak Wellerjeva mašina,ki bi imela črpalko za vakum,eno luknji za vroči zrak,in eno luknjo za navaden spajkalnik.

Se da dobiti tisti mikro-svinčnik? (Spajkalnik)

SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 30, 2007 10:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Seveda jo ima, ampak je zelooooo draga. Na sejmu sem videl to "trio" postajo za 135 EUR made in korea.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 30, 2007 11:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
Na forumu MAXI Rolling Eyes To je zelo dober forum, kjer najdeš marsikaj. Zato jaz tako rad prebiram njegovo vsebino.

kobilica je napisal/a:

Si tudi ti tak kot Boštjan? Kar presega več kot dve vrstici nisi sposoben prebrati?

Še enkrat klikni na povezavo, katero je navedel Branko.

Tam je napisano 4 strani sporočil o postaji na vroč zrak. Na prvi strani imaš pripeto še fotografijo. Ročka na levi strani spajkalne postaje je na vroč zrak.

Sem šel narediti svežo fotgrafijo z drugega profila:

Nazadnje urejal/a Silvo Pon Apr 30, 2007 11:40 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.05
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 30, 2007 11:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo hvala! Sem že skoraj kliknil na "Ignore". Kljub temu še ena slika.

Kobilica dobro poglej, pa boš videl to kar sem ti hotel pokazati!
kobilica je napisal/a:
Daj zberi se. Pa uporabi gumb predogled preden si poslal.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 30, 2007 11:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

...in se moja pridobitev
za 85 EUR sem dobil zraven postaje se 2. konici, dodatni nastavek za vroci zrak, pasto za cinjenje SMD komponent (v injekciji)
Tako prvi hitri test deluje zelo lepo in tiho. Nastavitve pretoka toplega zraka kar na rocki. Original 4. nastavki za vroci zrak. Skratka izgleda prav prijetna zadeva. Garancija 2. leti

P1000629.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  94.42 KB
 Pogledana:  15 krat

P1000629.JPG

andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 30, 2007 1:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsaj malo poglej na Google,je prikazano način spajkanje na vroči zrak.Pa še tudi daš v ponev ali v peč za toalet.Vsak ima svojo idejo.
Lp
Nazaj na vrh
kobilica
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 30, 2007 2:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha,se opravičujem.Ampak,vedno pogledam link,ki ga date.

+ Danes sem prvič v življenju uspel narediti PCB,z tonerjem in fini kristali.
Ampak to spada v določeno temo.

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 30, 2007 11:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kobilica je napisal/a:
Aha,se opravičujem.Ampak,vedno pogledam link,ki ga date.

+ Danes sem prvič v življenju uspel narediti PCB,z tonerjem in fini kristali.
Ampak to spada v določeno temo.

Včasih dobi človek občutek, da ti in Boštjan tekmujeta kdo bo "nastreljal" več sporočil oz., kdo bo na spletu našel nečesa več Think ...
Dugi del napisanega je bolj spodbuden... Dajta tekmovati, kdo po pripel prvi lastni delujoči projekt... Cool

kobilica
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Maj 01, 2007 1:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V bistvu sploh ne, to je samo naključje. Ampak hvala za skrivno spodbudo.

Trudim se po najboljših močeh.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni