|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Charlotte Članica

Pridružen-a: Sre 14 Feb 2007 17:13 Prispevkov: 25 Aktiv.: 0.11 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Sob Maj 05, 2007 10:28 am Naslov sporočila: Težave z miško |
|
|
Pred kratkim sem kupila novo rač. miško, ker je stara slabo delovala (prekinjala, se ni premaknila, itd.). Zdaj pa se mi je enako zgodilo z novo miško. Ko sem jo hotela premakniti, je obstala, in laser je ugasnil, čeprav je bila priklopljena v računalnik. Ugotovila sem tudi, da ima na priključku manjšo zarezo kot prva. Ali je to vzrok? _________________ Še noben pesimist ni odkril skrivnosti zvezd, odplul na otok, ki ni vrisan na zemljevidu ali odprl novih razsežnosti človeškemu duhu.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.01 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Sob Maj 05, 2007 10:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče ji pa podloga oz. podlaga ne paše? Ali imaš prav lasersko ali je samo rdeča LED? _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djurodrljaca Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31 Prispevkov: 393 Aktiv.: 1.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Sob Maj 05, 2007 11:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče je problem v konektorju za miško na računalnik.
Najprej bi pa bilo najbolje, da se proba uporabljati miško na različnih podlagah, ta pa naj bo ravna in enobarvna. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Charlotte Članica

Pridružen-a: Sre 14 Feb 2007 17:13 Prispevkov: 25 Aktiv.: 0.11 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Sob Maj 05, 2007 11:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne spoznam se prav veliko. Optična vem da je. Mislim da tudi laserska. Zdaj sta obe popolnoma pregoreli in sem do sem prišla samo s pomočjo tipkovnice. Ne dela nič, s podlago ali brez. _________________ Še noben pesimist ni odkril skrivnosti zvezd, odplul na otok, ki ni vrisan na zemljevidu ali odprl novih razsežnosti človeškemu duhu.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sob Maj 05, 2007 11:32 am Naslov sporočila: re |
|
|
- če imaš USB : poskusi miš odstranit iz rač , izklopit rač , vtaknit nazaj , ponovno vžgati rač . Poslužoj se USB rež direktno na matični ( ponavadi so pod največjim konektorjem LPT odzadaj)
- če imaš PS2 vmesnik miška ponavadi gori tudi ko je računalnik izklopljen
Odstrani ta vmesnik in naredi pod prvo točko
-glede na to da sta ti ''pregoreli'' - v resnici po moje nista ampak ne dobiš napajanja gor pazi da ni konektor kakorkoli krivo vtaknjen ( čeprav ne vem kako bi to zgledalo pa vseeno ) ( npajalna priključka +,- pa sta na vsaki strani tega konektorja)
to za prvo silo _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

|
Objavljeno: Sob Maj 05, 2007 11:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri optični se vidi svetloba (po navadi je rdeča), pri laserski ne (no, malo se moraš potruditi da jo najdeš). To me je zanimalo zato, da bi lahko izključil problem podlage - laserske delujejo neprimerljivo bolje od optičnih. Jaz bi na tvojem mestu nesel miško nazaj k prodajalcu (praviš da je nova) in se nebi obremenjeval in zapravljal časa, če ni napaka tvoja. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sob Maj 05, 2007 12:22 pm Naslov sporočila: re: |
|
|
laserje IR torej ga ne vidiš. Je pa skoraj ni miške ki ne bi svoje delovnje/nedelovanje kazala s kakšno ledico ki pa je vidna  _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
m.matic Član

Pridružen-a: Sre 22 Sep 2004 22:43 Prispevkov: 189 Aktiv.: 0.80
|
Objavljeno: Sob Maj 05, 2007 2:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
drajverji za miško... (maš USB ali PS2)
Men se je [slovenščina je zame španska vas] zgodilo da je kar naenkrat miš "crknila"...Pol pa tudi po nalaganju drajverjev ni zaživela potem je pa kar naenkrat po večkratnem priklopu in restartanju računalnika spet začela svetit. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

|
Objavljeno: Sob Maj 05, 2007 2:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
lucca brassi je napisal/a: |
laserje IR torej ga ne vidiš. |
Moj se vidi. Sicer ne na mizi ko dvignem miš, ampak če pod pravilnim kotom pogledam vanj. Vem, to se ne dela, ampak mi je malo firbec nagajal . Pa še izvor je zelo zelo šibak.
P.S. Tole sem preplonkal iz miši: 832-852nm.
Je pa skoraj ni miške ki ne bi svoje delovnje/nedelovanje kazala s kakšno ledico ki pa je vidna |
Seveda so. Včasih jih je bilo še veliko - navadne miške s kroglico. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
spy Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 20:43 Prispevkov: 403 Aktiv.: 1.76 Kraj: Tržič
|
Objavljeno: Sob Maj 05, 2007 11:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je miška nova, jo nesi k prodajalcu, naj jo zamenja. Pri dalj časa rabljenih pa se lahko dogodi, da se zaradi stalnega premikanja kabla miške, kakšna od notranjih žičk pretrga. Ponavadi tik preden gre kabel v miško. To se vidi tako, da včasih dela, včasih ne....prekinja pomikanje kurzorja...itd.
Sam imam dosti opravka z večimi računalniki, pa sem že pri treh miškah popravljal kabel (optične). Drugih napak nisem zasledil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kosmit Član

Pridružen-a: Ned 01 Maj 2005 13:27 Prispevkov: 103 Aktiv.: 0.43 Kraj: N.G.
|
Objavljeno: Ned Maj 06, 2007 8:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Preden jo neseš nazaj v trgovino poškušaj preveriti na kakšnem drugem računalniku če deluje.
L.P.
Mitja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Ned Maj 06, 2007 10:21 am Naslov sporočila: Re: re: |
|
|
laserje IR torej ga ne vidiš. Je pa skoraj ni miške ki ne bi svoje delovnje/nedelovanje kazala s kakšno ledico ki pa je vidna  |
Laserja ne vidiš. Ima pa na dnu lepo zeleno diodo, ki prikazuje delovanje.
Miška je Logitech in brezžična, ne spomnim se pa modela... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zcetrt Član

Pridružen-a: Tor 13 Dec 2005 11:29 Prispevkov: 275 Aktiv.: 1.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Maj 06, 2007 11:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Samo še nekaj bi pripomnil... Kupil sem Logitech mišaka OEM (brez navodil... Sicer pa, navodila za miško in to za študenta elektrotehnike... Lepo vas prosim.). Nisem je znal priklopiti. Po prespani noči pa sem ugotovil, da tisto, kar sem mislil da je ledica, ni amd ledica, ampak gumb connect na sprejemniku.
Ojoj. Nič ne piše v njegovi okolici... Pritisniti pa se ga da le s kakšno konico. _________________ 4. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Maj 07, 2007 10:13 am Naslov sporočila: Re: Težave z miško |
|
|
Charlotte je napisal/a: |
Pred kratkim sem kupila novo rač. miško, ker je stara slabo delovala (prekinjala, se ni premaknila, itd.). Zdaj pa se mi je enako zgodilo z novo miško. Ko sem jo hotela premakniti, je obstala, in laser je ugasnil, čeprav je bila priklopljena v računalnik. |
Za pravilno delovanje naprave so potrebni pravi driverji. Morda driverji od stare miši povzročajo težave pri novi. Ker dve miši delata slabo, je lahko poškodovana vtičnica od miši na računalniku. Ali pa je konektor od miši premalo zataknjen. V skrajnem primeru je lahko zanič tudi podlaga za miš (pregladka, premastna, preveč refleksivna,...)
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Maj 07, 2007 3:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Testiraj to miško na drugem računalniku in na tem računalniku drugo miško. Da odkriješ, kaj pravzaprav dela probleme - kalkulator ali glodalec
LP _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni