|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
XXX Član

Pridružen-a: Pon 19 Mar 2007 15:22 Prispevkov: 30 Aktiv.: 0.13
|
Objavljeno: Ned Maj 06, 2007 1:38 pm Naslov sporočila: transformator za neonske napise |
|
|
Kje bi lahko dobil transformator za neonske napise, ki zmore okoli 5-10kV AC? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.22 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Pon Maj 07, 2007 5:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam nekaj podobnega...
Sekundar je 5kV/30mA _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
XXX Član

Pridružen-a: Pon 19 Mar 2007 15:22 Prispevkov: 30 Aktiv.: 0.13
|
Objavljeno: Pet Maj 11, 2007 9:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
ne bom odpiral nove teme, bom kar tukaj vprašal. No imam vse dele sestavljene za Teslov transformator, manjka mi edino še lakirnana žička 0.3mm, za sekundarno tuljavo. V konradu lahko dobim 50m, ampak jaz rabim 200m, v kateri koli drugi trgovini pa vprašam pa nimajo. ve kdo kje bi se dobilo tako dolgo žico. Razmišljal sem tudi da bi zalotal 50m žice iz konrada, čim bolj tenko se da in potem prelakiral zalotani del, bi taka tuljava delovala?
ne bom odpiral nove teme... Pravilo št.2
Kadar želite s kakim sogovornikom deliti mnenja "izven konteksta", opravite to preko zasebnih sporočil ali odprite novo temo, sicer se rdeča nit diskusije hitro izgubi. Nove teme odpirajte v vsebinsko pravih forumih. Odpiranje enakih ali podobnih tem v različnih forumih ni zaželjeno. Naslovi odprtih tem naj kažejo na njihovo vsebino.
Edit Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.87 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pet Maj 11, 2007 9:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uporabi tršo spajko, zdrži večjo temp. Dobro polakiraj in naj bo čim bolj tesno (da ni rahla) žica ovita, da ne bo drevenela v obratovanju, kar bo povzročilo preribanje laka na tistem delu spoja. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pet Maj 11, 2007 10:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
@XXX, oglasi se na kakšnem elektromehaničnem servisu kjer previjajo elektromotorje. Tam boš gotovo dobil takšno žico. Če ni stiske vzemi 2x lakirano (temno rdeče barve) ker je za višjo temperaturo in napetost.
BTW, s sabo vzemi kakšen kolut na katerega si boš navil žico. Seveda si prej izračunaj koliko ovojev na tistem kolutu predstavlja 200m, ker boš to rabil vedeti ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Maj 14, 2007 10:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Najbolje bo, če ti navitje navijejo kar na servisu, ki ga omenja Iztok. Pri previjanju žice na tvoj kolut, pa potem pri navijanju tvoje tuljave se žica lahko poškoduje. Pri visoki napetosti so napake lahko zoprne ali nevarne.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.22 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Čet Maj 17, 2007 9:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
No evo enega, ki se ga je spravil delat...jaz imam narejenega in če te kaj zanima kar vprašaj...
Žico sem dobil pa pri elektromehaniku ki previja motorje... _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni