|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.13 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Maj 17, 2007 6:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tu je kondenzatorski varilnik iz Elektorja. Načrt pa ima napako. Uporu R6 je treba vsporedno vezati zener diodo C4V7.
Še opomba o varjenju. Varjenca in elektrode je treba najprej močno stakniti, pritisniti in šele potem vključiti varilno napetost. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Čet Maj 17, 2007 8:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
V praksi so temperaturna tipala (termopari,ali termocouple, kot je napisal Andejj) zgolj termopar, do samega vhoda pa vodita isti FeCuNi par, se pravi je to en zelooo dolg termopar, ki je na eni strani skupaj zvarjen. Na krmilni enoti je pa temperaturna kompenzacija, najceneje realizirana z navadno diodo, malo bolj profi izvedba je pa s kompenzacijskem termoparom. Dallas Maxim ima vrsto MAXov, ki so namenjeni prav čitanju temperature s pomočjo termopara, J ali K tip, kompenzacija je že narejena v samem čipu izhod je pa digitalen, mislim da I2C. Nekje po predalih se mi valja še en sample, ki sem ga nekoč naročil in dobil zastonj v roku petih dni. Žal aplikacija s samplom še ni zlaufala (ni časa), je pa planu (moja rada pozabi vključen štedilnik)
LP Gorazd _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni