|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.94 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Čet Maj 17, 2007 8:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Že dolgo poskušam kje dobiti pokvarjeno mikrovalko pečico.Pa ne dobim.Že prej sem zvedel,da je sorodnica vrgla v smeti delujočo mikrovalovko,hudiča.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Maj 17, 2007 11:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
andrejj je napisal/a: |
Iztok,našel sem posebni ležaj.Ker imam doma toliko zobnikov in sem pobrskal.Pa sem našel,je notranji premer 6mm.Mislim,da se ne dobi še manjši premer.
Lp |
Ena varijanta je, da daš kakšnemu pedantnemu strugarju izdelat pušo, ki bo šla tesno na os in se potem lepo vrtela v ležaju.
Drug predlog za katerega se bom verjetno sam odločil pa je DC motorček. Za cca. 20€ dobiš novega z reduktorčkom in sledečimi podatki: 5-15V, 0,29A, redukcija 125:1, max. 44 obr./min., 300 mNm navora, velikost 33x61 mm ...
Za ta namen bi gotovo zadoščal ... pa še regulacijo obratov bi preprosto naredil s kakšnim 0,5A usmernikom od 5 do 15V.
Tudi predlogi z motorčki od brisalcev niso slabi. Pomanjkljivost v tem primeru je le prevelika moč (najmanj 10x premočan in posledično tudi usmernik - regulacija) ker so ti motorji tako močni, da bi z njim lahko ploščice že rezal med okroglimi nožki ... in ne samo nežno potegnil skozi valjčke ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Čet Maj 17, 2007 11:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
andrejj je napisal/a: |
Že dolgo poskušam kje dobiti pokvarjeno mikrovalko pečico.Pa ne dobim.Že prej sem zvedel,da je sorodnica vrgla v smeti delujočo mikrovalovko,hudiča.
Lp |
Hej, jaz imam eno pokvarjeno. Motorček pa dela.
Lahko se zmeniva, ker v se LJ vozim skozi Sevnico-Mokronog-Mirno-Trebnje in ni problem spotoma dostaviti.
Sem pa vsaj enkrat na teden v LJ.
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Pet Maj 18, 2007 11:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Je motorček od mikrovalovke kaj drugačen kot tisti v ražnju?
Pri moji se prav tako vrti enkrat v eno in drugič v drugo stran.
Nisem pa je odpiral in ugotavljal, če je to namerno ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

|
Objavljeno: Pet Maj 18, 2007 8:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iztok je napisal/a: |
Je motorček od mikrovalovke kaj drugačen kot tisti v ražnju?
Pri moji se prav tako vrti enkrat v eno in drugič v drugo stran.
Nisem pa je odpiral in ugotavljal, če je to namerno ... |
To sem pravkar tudi jaz ugotovil. Smer vrtenja je povsem naključna, torej nima blokade. Poleg tega napravi en obrat v približno 10ih sekundah, kar je hitreje, kakor breskvica.
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vojko Član

Pridružen-a: Ned 05 Nov 2006 13:08 Prispevkov: 56 Aktiv.: 0.25 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sre Maj 23, 2007 9:05 pm Naslov sporočila: Maj je čas piknikov- torej pečemo pujse! |
|
|
Zdravo gurmani!
Zakaj se matrate z tako šibkimi motorčki nikakor ne boste dobili udtreznih obratov (7min-1) to so obrati pri kterih se maščoba iz pujsa razluia po kožici, da je lepo hrustljava. V kolikor so obrati manjši kaplja na tla in porabiš preveč dobre volje za poliavnje s pivom ali kakšnim drugim gurmanskim adetivom. Osebno sem izdelal zadevo iz motorčka brisalcev. Deliuje na 12VDC, ki ga vzamemo kar iz avta in veselo pečemo kje nam je narava všeč. Z povprečnim akomulatorjem lahko spečeš 2 pujsa (cca 3-5ur) pa še avto vedno starta. _________________ fastforward: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Sre Maj 23, 2007 9:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vojko, naši odojki so malce drugačni kot ti misliš ... preberi prvi post v tej temi.
Čez laminator bi šla kvečjemu kožica ...
Drugače pa je mast iz prašička čisto dobra specialiteta za namakanje kruha - je kot stopljen puter. Seveda pa je treba kurišče zastavit tako, da se meso ne vrti direktno nad ognjem, ampak tik poleg, da je spodaj prostor za pladnje v katere se lovi mast ...
Postranska izobrazba in izkušnje iz JLA ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

|
Objavljeno: Sre Maj 23, 2007 9:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Khm... tole je pravzaprav tema za vegetarijance...
G. @andrejj namreč izdeluje svojo breskvico in rabi primeren motorček.
No, mikrovalovko mu jutri dostavim.
Kdor ne ve, kaj je breskvica, lahko uporabi funkcijo "Išči" . Ali pa kar pod "Statistika" pogleda temo z največ prispevki .
LP,
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vojko Član

Pridružen-a: Ned 05 Nov 2006 13:08 Prispevkov: 56 Aktiv.: 0.25 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Čet Maj 24, 2007 8:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Upss- Ljudje smo različni! _________________ fastforward: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Maj 24, 2007 11:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Ali je kdo namesto Peacha in Rexa že poizkusil uporabiti fuserski del od starega laserskega tiskalnika? Ker je stvar že narejena za procesirenje tonerja (hitrost, temperatura), bi morda dalo rezultat bez posebnih predelav.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni