www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Renault clio centralno zaklepanje
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
brzi
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 19 Apr 2007 14:12
Aktiv.: 0.02
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 21, 2007 1:42 pm    Naslov sporočila:  Renault clio centralno zaklepanje Odgovori s citatom

Pozdravljeni
Imam cliota letnik 96, ki ima daljinsko centralno zaklepanje. ko imam avto odklenjen(ključi so v ključavnici) već kot 15 minut mi avto noče vžgati, nato moram avto daljinsko zaklenat in odklenat potem mi avto normalno vžge. će odklenem avto na ključavnici mi tudi noče vžgat.
zanima me če ima kdo takšno izkušnjo, in ali je to normalno da sistem tako deluje?
Če ima kdo kakšno rešitev se mu že vnaprej zahvaljujem za odgovor.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
damek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Jan 2007 17:55
Aktiv.: 0.65
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 21, 2007 2:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ne, to sigurno ni normalno....od kdaj ti pa tole dela??

že vedno ali sedaj saamo??

verjetno je kaj narobe z modulom...

jozko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 11:29
Aktiv.: 0.32

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 21, 2007 2:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če so ključi v klučavnici bi pomojem mogu pržgat...
Če jih pa vzameš vn pa pol daš nazaj notr je pa čist normalno
kodno varovan vžig, saj takrat ko avto odkleneš oddaš tud kodo
avtomobila...
Nazaj na vrh
[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 21, 2007 3:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče je takšno varovalo, če recimo greš nekam in pozabiš ključ v avtu ti se po 15min blokada avtomatsko vključi (da ne pride kakšen lopov in vidi ključe v avtu in se lahko odpelje), za drugi primer pa ti sam daljinc odklene blokado in samo tako lahko potem zadevo uporabiš edino če odkleneš z daljincem in potem na dalje uporabljaš samo ključ za odklep in zaklep vrat.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
TOTAL
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Jan 2006 9:18
Aktiv.: 0.46

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 21, 2007 4:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tvoj sistem deluje povsem normalno, to je koda motorja, brez daljinskega odklepa pač ne moreš prižgat motorja. Kar se pa tiče ključev pri meni je tako, da če jih dam ven in nato nazaj noter se po 10min aktivira koda, če pa ugasnem motor in ključe pustim v ključavnici se pa koda ne aktivira. To je pač francoska logika.
Nazaj na vrh
damek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Jan 2007 17:55
Aktiv.: 0.65
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 21, 2007 4:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

TOTAL, tako je tudi pri meni....če vzameš ključ ven...in greš v avto...po nekaj npr. ...pa ponovno zapreš....se zaklene.

brzi..... to ti vedno dela? ali ti je sedaj sčasoma začelo??

brzi
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 19 Apr 2007 14:12
Aktiv.: 0.02
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 21, 2007 10:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To mi skoz dela od kar sem kupil avto. Zdi se mi čudna logika, če ti daljinc crkne si potem v riti, ne moreš nič... Sad
Nazaj na vrh
[g0ran24]
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 22, 2007 12:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

brzi je napisal/a:
To mi skoz dela od kar sem kupil avto. Zdi se mi čudna logika, če ti daljinc crkne si potem v riti, ne moreš nič... Sad

Zato so ponavadi poleg dva daljinca. Če pa je samo eden in ti daljinec crkne pa moraš potem poklicat kakšnega elektronika, ki pozna alarm da ti izključi blokado brez daljinca.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
gofr
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Dec 2006 17:33
Aktiv.: 0.08
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 22, 2007 5:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadeva ti deluje povsem OK. Če te pa to moti, ti lahko blokado odstranijo na vsakem pooblaščenem renault servisu z testerjem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.75

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 22, 2007 8:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ta logika je bila pri prejšnjih renojih. jaz imam coupe 2000 in ni več te logike, pri kolegu (scenic 9Cool pa recimo je...Sigurno imaš IR odklepanje - novejši brez te logike imajo radijsko.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
TOTAL
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Jan 2006 9:18
Aktiv.: 0.46

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 22, 2007 8:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni se je prejšnji teden zgodilo, da sem brez težav zaklenil avto, ko pa sem hotel odklenit mi pa daljinec ni prijel. Kar je najzanimivejše crkne ti v najslabšem možnem trenutku, namreč pred IC sem zaparkiral počez, še dobro, da sem lahko v trgovini kupil dve bateriji in jih zamenjal v daljincu. Vse skupaj se je dogajalo kakšnih 10min čez 17to tako, da lahko veste kakšna je bila volja prodajalca in seveda gospodične katero sem zaparkiral. Tudi sam sem razmišljal, da bi odstranil kodo, ampak nikoli ne veš kdaj pride prav Smile.

Če ti pa daljinec crkne pomaga samo avtovleka in pa najbljižji servis, dvomim, da bi kateri elektronik lahko onesposobil zaščito.
Nazaj na vrh
[g0ran24]
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 22, 2007 9:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

TOTAL je napisal/a:
Če ti pa daljinec crkne pomaga samo avtovleka in pa najbljižji servis, dvomim, da bi kateri elektronik lahko onesposobil zaščito.

Hja če pozna sistem zakaj pa ne, ker mislim da sama blokada je vezana na črpalko goriva in da je tam prekinjen tokokrog če je blokada aktivna.
Nazaj na vrh
jozko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 11:29
Aktiv.: 0.32

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 22, 2007 11:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede blokade imaš še neko drugo foro...
Jaz jo za svoj avto ne vem točno
sam vem, da je treba pritisnit stopalko za plin pol pa
čakat d ena lučka ugasne...
Pol morem pa še en knof tolkrat prtisnt kolkr je dolga koda..
Sam jaz tega načina še nism uporabil, ker ga vedno odklenem sz klučem...
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.75

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 22, 2007 1:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sigurno ne gre brez ključa, ker bi potem vsak kljukec lahko to izklopil in ti odpeljal avto. Smisel vsega je zaščita proti kraji. Enako ima recimo blaupunkt radio možnost izklopa kode ampak moraš vnesti kodo če hočeš to izklopit.
finta je samo da je bilo to prej v oddani kodi ki je odklepala vrata - tam je bila obenem tudi koda za varnostni sistem in si ko si odprl vrata obenem izklopil ta sistem. Zdaj imajo kodo za ta sistem v držalu ključa - ko daš kontakt ti prebere kodo in če je prava vžge - v bistvu brezkontaktna kartica, to ko stisneš daljinca ti pa samo odklene vrata.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.45
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pet Jun 22, 2007 1:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam pri svojem vozilu (Subaru) v notranjosti vozila eno tipko, s katero se lahko izključi blokado. Je pa res, da je težko dosegljiva nekje pod armaturo. Alarm in blokada sta bila vgrajena naknadno.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni