|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tiger Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22 Prispevkov: 1161 Aktiv.: 4.90
|
Objavljeno: Tor Avg 07, 2007 11:24 pm Naslov sporočila: Menjava ADSL operaterja |
|
|
Hi
Pri menjavi operatreja iz Volje na Amis sem bil odklopljen en teden.
Ali se je še komu tako zgodilo, čeprav so obljubili pri AMISU, da bo odklop in priklop na drugega operatreja narejen v istem dnevu?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mona Član

Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 19:26 Prispevkov: 163 Aktiv.: 0.69 Kraj: okolica Ljubljane
|
Objavljeno: Tor Avg 07, 2007 11:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
nic novega pri meni je bila varianta iz siola na t2 cca 1 teden |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Tor Avg 07, 2007 11:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa so povedali, kje je bil vzrok?
Kolegica je kupila Amis paket, podpisala papirje in čakala SMS z obvestilom, da je adsl v centrali aktiviran. Nato sem parkrat instaliral modem in poštimal nastavitve, pa nikakor ni delalo.
No, po enem tednu klicarjenja in preverjanja vsega možnega se je izkazalo, da so Telekomovi delavci v centrali nastavili parametre na Siol.
Ni vse odvisno od ponudnika Adsl.
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tiger Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22 Prispevkov: 1161 Aktiv.: 4.90
|
Objavljeno: Sre Avg 08, 2007 9:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hi
Ko sem klical na VOLJO, so rekli, da je odklop v dogovoru z AMISom, AMIS pa trdil da, je VOLJA odklopila predčano in to samovoljno. Komu sedaj verjet?
Skratka tu vlada nered, čeprav je to zakonsko urejeno, da se odklop in priklop uredi isti dan.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Sre Avg 08, 2007 10:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zelo težko je skoordinirati med seboj vsa tri podjetja, ki sodelujejo pri taki menjavi. Še posebej, če imajo majhna podjetja veliko premalo ljudi in velika veliko preveč .
Zato se potem dogajajo takšne stvari.
Običajno, ko raziskujem take zadeve, vedno zataji komunikacija med enim in drugim.
Saj bo boljše.... (rekord do sedaj, ki ga poznam je tri mesece) _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70780.91
|
Objavljeno: Pet Avg 17, 2007 12:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pet Avg 17, 2007 8:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem čakal več kot en teden, s tem da jim 4 dni vmes nisem nič težil, ker me ni bilo doma. Najprej so nas odklopili, AMIS ni uspel pravočasno poslati novega modema, ko je modem v petek prišel se ni sinhroniziral. Potem je bil vikend. V ponedeljek prijava na telekom in v torek je bil modem sinhroniziran, brez povezave na internet. 4 dni pavze in spet vikend. V ponedeljek preverjanje in zopet prijava na Telekom. Torek Telekomova ugotovitev, da so me priklopili na napačnega operaterja in preklop na Amis. Ponovno. Internet še vedno ni delal, javljal je "Timeout". Klik na Amis, preusmeritev na tehnike, nakar traja do srede dopoldan, da Amis ugotovi, da je v naglici narobe konfiguriral svoj modem. Sreda popoldne. Uspeh. Amis je delal.
Preklop je bil iz Amis preko telekomovega omrežja na Amis preko Amisovega omrežja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lojz Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31 Prispevkov: 668 Aktiv.: 2.82 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Pet Avg 17, 2007 4:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po tem kar berem sem sam imel srečo . Februarja sem zapustil Voljo in šel na T-2. Najprej je prišel serviser od Telekoma in pobral opremo, čez dve uri pa prišel serviser od T-2 in priklopil svoj modem - voila! deluje še danes.  _________________ LP
Lojz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni