|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Avg 09, 2007 11:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri takih napetostih se pojavi problem plazečih (plazilnih) tokov. Že ime pove dovolj. (najdi.si, google).
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.21 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Sob Avg 11, 2007 1:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem ta problem rešil tako, da sem cel trafo zalil z epoxy smolo...:O no, pa funkcionira ok, samo priključni sponki sem pustil v zraku...trafo je pa 25kV / 40mA. _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.72 Kraj: glej fogl
|
Objavljeno: Sob Avg 11, 2007 10:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
jur, mogoče veš, kako se tem tokovom reče po angleško (pod crawling current ne najdem nič)?
aljoš, a lahko prilepiš kakšno sliko tega trafota. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Sob Avg 11, 2007 11:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
leakage current on the material surface...
Ne vem, če se lahko že pri 20kV pojavlja korona-preboj. V idealno suhem zraku je za pojav preboja potrebnih 30kV na cm.
Citiram: |
The high electric fields found on insulators can be attributed to the sharp edge between the conductive cap and the polymer used for the sheds. Proper design of the insulator can improve the insulator’s performance. Three important things that need to be taken into consideration are the shape of the electrodes (conductive caps/pins), the quality of the polymer, and the quality of the cement used in attaching the electrodes to the insulating polymer. If sharp edges are avoided when designing the electrodes, corona can be deterred. Likewise, the polymer and the cement used should be smooth and free of air bubbles. |
_________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Sob Avg 11, 2007 11:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
trot je napisal/a: |
Če imam navitja na sekundarju ločena ni nobenih problemov, tudi presketa ne, ko pa navitji povežem zaporedno, pa mi pri cca 200 V na vhodu, začne presketat, prebija pa ne.
Je potrebno, da se še ubadam s tem? A moram eliminirat tudi presketanje? |
Prasketanje=prebijanje! _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.72 Kraj: glej fogl
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.03 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Avg 13, 2007 11:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
trot je napisal/a: |
Ne vem, zakaj se moraš za vsak moj prispevek repenčit... Kako pa ti ugotoviš kaj je neumnost, in kaj ne.... |
VolkD je napisal/a: |
..... in če se bo pojavil še en tak žaljiv komentar letiš ! Jasno ? |
Zaradi neresnosti avtorja teme in neprimernega odnosa do moderatorjev (glej pravila točka 7.) temo zaklepam ! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni