Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Sep 15, 2004 3:18 pm Naslov sporočila: Matrix predvajalnik 2600 DiVX |
|
|
Ravno gledam katalog od Spone. Za 25.000 dobiš DiVX predvajalnik. ***Klik*** Povezava kaže sicer na stran ENAA ker ima Spona katalog le v PDF formatu. Tam sem gledal tudi Yamado 6600 , ki se dobi že za 19.000 sit. Zanima me, če ima kdo prvo omenjenega. Zanima me pred vsem kako je z podnapisi. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.92 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Čet Sep 16, 2004 7:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Silvo, kolega je kupil Philipsa DVP-620 za 31.000 sit pri Big Bang-u. Podnapise sem "zrihtal" šele po upgradu Firware-a, vendar so še male težave z šumniki, ker ne prikazuje čisto vseh (pa jih imamo samo 3) Problem je tudi način izpisa na ekranu, ker nimajo črnega roba, ter jih je zelo težko čitati na beli podlagi .
Drugače pa je zelo v redu predvajalnik. Prečital je vse kar sem vrgel vanj. _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmartin Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2004 16:19 Prispevkov: 375 Aktiv.: 1.58 Kraj: Zg. Polskava
|
Objavljeno: Čet Sep 16, 2004 9:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Po moje je najboljše da greš v trgovino in poskusiš s svojim diskom (prodajalci pač vse obljubijo četudi nimajo pojma kaj sploh sprašuješ....).
LP _________________ Lep pozdrav,
webmartin |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Sep 16, 2004 9:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Sedaj sem še malo "kopal" po netu. Našel sem še BELLAGIO Divx AD 2020 , ki je še cenejši. Rabim nekaj "low cost" kajti priključen bo tudi na TV nižjega cenovnega razreda. Važno mi je le, da "prebavi" divx ter podnapise. Za tega nudi proizvajalec tudi firmware _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Djurodrljaca Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 16:31 Prispevkov: 393 Aktiv.: 1.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Sep 16, 2004 3:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najboljše je, da greš v trgovino in rečeš prodajalcu, da bi rad videl kako ta predvajalnik deluje. Če boš zadovoljen ga kupi, če pa ne pa se mu zahvali in "stestiraj" drugi predvajalnik.
Pri nekem predvajalniku (ne spomnim se imena) so podnapisi rumene barve, kar je lahko moteče. Važno pa je da ti predvajalnik stestiraš še preden kupiš, da ne boš doma razočaran. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Čet Sep 16, 2004 6:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sicer nimam niti DVD igralnika, imam pa v službi par sodelavcev, ki imajo divx igralnike. Vsi prisegajo na Philips- znamko. Zdajle sicer ne vem točno kateri model, se pa menda bistveno bolje obnesejo kot "no-name".
Največji problem so ravno podnapisi, sploh pa naši šumniki. Menda so šele pred kratkim dobili podporo v Philipsu, pri čemer je potrebno podnapise shraniti kot besedilo po neki čudni tabeli.
Prej je bilo besedilo prikazano tako, da so bili na mestu šumnikov prazni prostorčki.
Če te zanima se lahko podrobneje pozanimam.
Drugače pa kolega svetuje: Vzami par filmov, zakodiranih z različnimi kodeki (Divx Xvid .. in AC3 .., in podnapisi, ter se sprehodi po trgovinah.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Čet Sep 16, 2004 7:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kupil sem tega BELLAGIO Divx AD 2020. Cena ni nikakeršna 17.000 sit zato sem to kupil kot "mačka v žaklju" brez kakega testiranja. Sedaj stvar malo testiram. V moje začudenje je pogoltnila praktično vse kar sem dal notri. Glede podnapisov je še nisem stestiral kajti doma nimam nobenega takega filma. Glede regijske zaščite - če jo bo kdo kupil - uspel sem najti tudi "hack" Regisko jo odklenete, če pri odprtih vratcih odtipkate 4377340 v zgornjem levem kotu se bo za trenutek pojavil napis "Region full" Več napišem ko ga detaljno stestiram ter naložim nov firmware (če bo preživela )
Še tole:
Garancija na predvajalnik je 24mesecev  _________________ lp
Silvo
Nazadnje urejal/a Silvo Sob Sep 18, 2004 12:18 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Čet Sep 16, 2004 8:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Firmware naložen brez problema . Torej naložil sem drugi popravek na zgoraj navedeni povezavi. Še napotek za mogoče koga, ki bi ta predvajalnik kupil.
Navodilo v angleščini z njihove domače strani.
Koda: |
Burn the file YAD2020.BIN as a ISO 9660 Standard ISO CD-ROM on a CD
(Attention: no multi session CD).
2. Please input the update CD into the Bellagio DivX DVD player AD 2020.
3. The following message is shown on the TV screen after the Player have loaded the update
CD:
Attention: Please don’t stop the electrical current as long as the update procedure is running.
4. Please press the PLAY /ENTER button on the remote control and the following message is
shown on the TV screen: |
Torej, če to prevedem v prakso kako sem sam naredil.
- Dovnloadajte bin
- v nerotu sem nastavil kot je napisano zgoraj ter bin zapekel na CD.
- za vsak primer sem naredil še primerjavo datotek po vsebini (CD <-> disk)
- CD sem vtaknil v predvajalnik.
- zgoraj sicer nikjer ne piše ampak "load" je trajal kake 3-4 minute preden se je pojavil napis - nekaj v stilu "če želiš upgrade pritisni Play" ter "ne izklapljaj napajanja !! ! Na kar je po pritisku tipke nastala kratka pavza vratca CD-ja so se odprla. CD sem odstranil. Po približno minuti in pol so se vratca zaprla - naprava se je resetirala. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tihi Član

Pridružen-a: Čet 27 Nov 2003 14:15 Prispevkov: 281 Aktiv.: 1.19 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Sep 17, 2004 10:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Silvo dej prosim sporoci se kako je kaj z podnapisi. Za sprobat bi bilo tudi, če delujejo .ogm datoteke(divx kodiranje, z moznostjo izbire podnapisov). Ce je problem v pomankanju filmov z podnapisi pa sporoci.
Nazadnje urejal/a Tihi Pet Sep 17, 2004 10:11 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Pet Sep 17, 2004 10:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
...Ce je problem v pomankanju filmov z podnapisi pa sporoci.... |
Sam nisem "zbiralec" tovrstne robe zato tega praktično nimam dosti doma. Vzrok je tudi to, da nikoli ni prav časa za gledanje TV . Si bom danes sposodil nekaj DIVX s podnapisi od kolega. kako je z njimi sporočim zvečer. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Pet Sep 17, 2004 11:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem še malo iskal po netu. V bistvu je to isti prevajalnik kot DivX-Player Gericom AD 2020 (<---TEST predvajalnika) s čipsetom Mediatek MT1389DE katerega najdete tudi v Rimax MPEG4 Multiplayer ter Yamada DVX-6600. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Pet Sep 17, 2004 6:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na Filemanager mapa "software za razne update" sem pripel sofware, ki omogoča oživitev player-ja ob morebitnem neuspelem flashanju. Podpora naj bi bila za naprave z mediatek čipovjem. Yamada 6600, BELLAGIO Divx AD 2020... pripeti so tudi novi firmwari za obe napravi. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sob Sep 18, 2004 3:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede podnapisov:
Ravno sedaj sem probal dva cd-ja z SRT podnapisi. Podnapisi delujejo. Temnejša podlaga pod tekstom je le tam kjer je napis. To pri klasičnih podnapisih na TV ni običajno ter daje občutek, da so zamaknjeni levo. Podpore za šumnike ni oz. je delna kaže se le "Š" namesto "Ž" je kvadratek namesto "Č" pa en drug simbol. Koliko mi je rekel Milans, ki mi je dal ta dva CD-ja njegova sveže flashana yamada 6600 šumnike normalno prebavi. (na njihovi strani sem tudi zasledil, da zadnji flash podpira kljukaste črke) Prav tako sem na nekem tujem forumu zasledil, da je možno AD2020 flashat kar z firmwarom od Yamade. A bom raje počakal na nov firmware, kajti šumniki me ne preveč motijo. (malo me spominja na W2000 ) _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.88 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Ned Sep 19, 2004 11:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Še debata o flashanju na Mobisux-u -= KLIK =-
LP, Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sob Dec 18, 2004 10:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj lahko snamete nov firmware za Bellagio AD-2020, Yamado ter še nekaj playerjev z s čipsetom Mediatek, ki podpira slovenske menuje, centrira podnapise, podpira šumnike... _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|