|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Sre Sep 12, 2007 7:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Torej ti želeš imeti router, ki bi bil na internet povzan brezžično, naprej bi pa imel žično povezavo. To (vsaj mislim) zmorejo samo Linksys-i in še to z nadgradnjo software-a.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igor_k Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44 Prispevkov: 1011 Aktiv.: 4.27 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Sre Sep 12, 2007 7:46 am Naslov sporočila: |
|
|
To omogočajo vsi routerji, ki imajo možnost nastavitve da delujejo kot AP (access point).
Nastavi ga kot AP, poišči omrežje in to je to. Kako to narediš pa vsekakor piše v navodilih za router.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.45 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Sre Sep 12, 2007 8:00 am Naslov sporočila: |
|
|
igor_k je napisal/a: |
To omogočajo vsi routerji, ki imajo možnost nastavitve da delujejo kot AP (access point). |
Kot AP znajo delat vsi brezžični routerji. Ker access point se smatra kot dostopno točko za vse ostale brezžične naprave. Da se pa vsak router brezžično zna povezati na drug AP in internetno povezavo potem preusmeriti (routing) na navadno žično povezavo pa ne vem če bo držalo. Temu drugemu načinu, ki ga želi osmica (vsaj jaz sem tako razumel) se reče client mode.
Na mojem Linksysu to izgleda takole.
p.s. Nisem pa še videl routerja, ki bi znal sprejemati in oddajati preko brezžične povezave. Za to potrebuješ 2 routerja (eden v AP načinu in eden v client) ali router za client in samo AP brez routerja.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
360.44 KB |
Pogledana: |
2 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cero Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37 Prispevkov: 1179 Aktiv.: 4.97 Kraj: vipava
|
Objavljeno: Sre Sep 12, 2007 8:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
seveda se ga da nastavit da lahko sprejema in oddaja.Jaz imam doma tako na mojemu linksysu nastavljeno je pa to opcija WDS.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni