www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Opomnik - načrtovana opravila

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 30, 2004 7:04 am    Naslov sporočila:  Opomnik - načrtovana opravila Odgovori s citatom

Zanima me, ali obstaja kakšen preprost programček ali karkoli, ki bi me ob delu z računalnikom opominjalo na določene stvari, ki jih moram storiti.

Naj kar navedem primere:

2x na teden oddajam oglase v salomonov oglasnik, kar pa občasno pozabim, zato bi rad, da bi me računalnik opominjal, nekakšno pop-up okno, naj to storim, opominjanje pa naj bi bilo vezano na datum ali pa kar na dneve v tednu. Da sem storil, kar me računalnik opozori, bi moral potrditi, v naprotnem bi računalnik opominjal vsakih X minut.

drugi primer naj bi bil, da bi me opominjal glede na uporabo računalnika, ali pa da me opominja vsakih X ur, naj to storim. Gre se pa za telovadne vaje, raztezanje vratnih mišic in seveda v križu. Trenutno imam težave z vratom (fizioterapijo sem že dobil ...) in začeti moram resno, disciplina pa ni ravno moja vrlina.

Torej, nekakšen opomnik, ki bo mislil namesto mene in me priganjal k določenim opravilom.

Za telovadne vaje imam v mislih narediti kar pps power point slide show, tako da bi za vsako vajo naredil svojo sliko in navodila in določen čas trajanja, tako bi vaje izvajal točno toliko časa in nič manj, lepo po vrsti...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.91
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 30, 2004 7:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vili,

To ti omogoča v Windowse že vgrajeni "Razporejevalnik opravil" V 98 ga najdeš v "Sistemskih orodjih" za XP -je ne vem točno - trenutno nimam kakega pc-ja z njimi pred sabo. Za določena "kombinirana" opravila si lahko napišeš paketne datoteke (BAT) Na tak način delam backup. Imam napisanih sedem paketnih datotek, ki mi kopirajo določene podatke vsak dan ponoči za vsak dan v drugo mapo.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bozo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21
Aktiv.: 2.78
Kraj: Lendava, Trimlini

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 30, 2004 8:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Outlok je narejen točno za to stvar samo treba vnest opravila in načine opozoril za ta opravila
LP
Božo
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70791.33

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 30, 2004 8:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.19
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 30, 2004 9:11 am    Naslov sporočila:  Nekoč sem imel nepzb.exe Odgovori s citatom

Nekoč, v prejšnjem tisočletju, ko sem še imel BorlandC in sem še znal ga za silo uporabiti, sem si napisal preprost DOS program nepzb.exe, ki sem ga startal avtomatsko pri vsakem startu računalnika. Bil je pač v autoexec.bat datoteki, zelo preprosto.

Program je iz sistema vzel današnji datum, in potem je bral posebno, od mene z preprostim urejevalnikom (editorjem) ali notepad - (= beležnica v slovenskih oknih) napisano datoteko nepzb.dta, ki je bila sestavljena seveda iz tekstov, vsak tekst - ena vrstica, ki se je začela z datumom.
Program je v vrstici prebrani datum primerjal za prej ugovoljenim današnjim datumom in če je datum vrstice zapadel, je celotno vrstico napisal na ekran v DOS okno. In to mi je popolnoma zadoščalo. Vrstice so bile recimo take:

951015 Kmalu bo prvi november. Uredi grob!
950404 Ne pozabi na obletnico poroke čez 14 dni!
950712 Registracija avtomobila zapade 12. avgusta
--- itd (datum je bil v obliki llmmdd)

Ko sem zadevo opravil, sem z urejevalnikom (editorjem) spet popravil vsebino datoteke nepzb.dta in vrstico ali prestavil datum v sledeče leto ali vrstico brisal, kar ja pač bilo smiselno.

Zadeva mi je popolnoma zadoščala in sedaj jo pogrešam. Le tega v tem tisočletju nimam, ker je zadeva padla pri izpitu Millenium, ker nimam več C prevajalnika, in verjetno bi tudi več ne znal ponoviti, kar sem nekoč naredil..

Pozdrav
Nazaj na vrh
Gavran
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:16
Aktiv.: 1.75
Kraj: Posavje

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 30, 2004 10:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mozilla sunbird?
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70791.33

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 30, 2004 8:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Mercury
Član
Član

Pridružen-a: Sre 19 Nov 2003 19:40
Aktiv.: 0.14

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 30, 2004 10:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če rabiš za windows, potem bi šel z Mozilla calendar ali Mozilla Sunbird ( ki je v bistvu stand-alone mozilla calandar ). Za Linux ali FreeBSD pa KDE Kontact ali Ximian Evolution ( bolj GNOME varianta ). Kontact je kar dober, ampak mislim da bom v naslednjih dneh poskusil s Evolution-om, ker je baje res odličen.
Nazaj na vrh
milans
Deda
Deda

Pridružen-a: Tor 30 Dec 2003 10:36
Aktiv.: 0.70
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 02, 2004 9:11 am    Naslov sporočila:  Opomnik Odgovori s citatom

Zelo enostaven in uporaben zastonj programček LISTKI, ki jih najdeš na tej strani.

http://www.sis.si/produkti.php

in še eden OPOMNIK, ki ga lahko dawnlovdaš tu.

http://users.volja.net/rider97/PROGRAMMING/opomnik/opomnik.htm

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni