|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Jani Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48 Prispevkov: 469 Aktiv.: 1.98 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Sre Sep 26, 2007 6:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede pravil lahko rečem le BRAVO MODERATORJI!!!! Brez njih bi bil forum popolnoma neberljiv, tako kot so to ostali forumi, na katerih porabiš 1h, da prebereš in "dekodiraš" napisano besedilo
LP, Jani |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Sep 26, 2007 6:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Roadracer je napisal/a: |
Res je tako kot je napisal borisz. Maxika pravila je treba spoštovati. To je tako kot bi se mi odločili da ne bomo spoštovali Ohmovega zakona, ali pa Kirchofovega ob načrtovanju novega vezja.  |
Ali petih zlatih pravil(jaki tok), kar je je lahko usodno. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Sre Sep 26, 2007 6:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Roadracer je napisal/a: |
To je tako kot bi se mi odločili da ne bomo spoštovali Ohmovega zakona, ali pa Kirchofovega ob načrtovanju novega vezja.  |
V tem primeru je na koncu takle (no, ja...) "smeško": .
To sta pač zakona.
Obstajajo pa Lenzovo pravilo, ... ki napravijo manj škode, a jih je v obupu postavil nekdo, ki jih je na vsak našin skušal prekršiti, pa mu ni uspelo. Fizike in matematike se pač ne da kar tako pretentati. Obe pa sta Temelja elektrotehnike, kateri je forum namenjen.
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DrRogla Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2005 18:00 Prispevkov: 336 Aktiv.: 1.42 Kraj: Hrastnik, Maribor
|
Objavljeno: Sre Sep 26, 2007 7:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jani je napisal/a: |
Glede pravil lahko rečem le BRAVO MODERATORJI!!!! Brez njih bi bil forum popolnoma neberljiv, tako kot so to ostali forumi, na katerih porabiš 1h, da prebereš in "dekodiraš" napisano besedilo |
Sploh pa takšen sleng popolnoma uniči opcijo iskanja, ker ne veš kaj bi napisal.
Ali naj napišem prav, ali naj probam še 1000000 različnih slengovskih verzij izraza. _________________ LP, Božo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ch4N93 Član

Pridružen-a: Tor 21 Jun 2005 0:21 Prispevkov: 58 Aktiv.: 0.24 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Sre Sep 26, 2007 8:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Povabimo tega kramerx-a 30.9. na srečanje, pa naj tam pove vsakomur kaj si misli o njem. Verjetno pa bi bil (bo) presenečen, ko bi videl člane foruma, ki so povečini precej starejši od njega. Seveda če ga bo mamica hotela pripeljati.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
maxika Član

Pridružen-a: Pon 24 Sep 2007 11:01 Prispevkov: 15 Aktiv.: 0.07 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Sep 26, 2007 8:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
O.K., ne bom se več vmešavala, samo ni mi jasno, zakaj treba o nekem polpismenem potem debatirat, sploh pa zato, ker ni več član? Jaz pač [slovenščina je zame švedska vas] gledam na življenje, drugi drugače. Sem zato kriva?
Za mene je debata končana mi ne rabite odgovarjati!
Moderator pa bi to temo lahko zapečatil enako kot druge, ki ovirajo strokovne misli, ne pa da se prepirate kot otroci za žvečilko! Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70790.56
|
Objavljeno: Sre Sep 26, 2007 9:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slowfly Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2004 2:07 Prispevkov: 4082 Aktiv.: 17.22 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Sep 26, 2007 10:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
V nečem pa se strinjam z "našim" cyber transvestitom, škoda časa za take primerke. Jaz se mu že zdavnaj pritisnil  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Sep 27, 2007 10:48 am Naslov sporočila: |
|
|
maxika je napisal/a: |
...zakaj treba o nekem polpismenem potem debatirat, sploh pa zato, ker ni več član? ... |
Zato ker je zanimivo in zabavno. Poleg tega debata teče v forumu, ki ni namenjen stroki.
Elektro(nske) zadeve so precizne stvari in z internetnim kokodakanjem in kvakanjem se o natančnih stvareh ne da sporazumevati. Čim bolj pravilen jezik je prava stvar. Ne gre za pederašenje z detalji, ampak če nekdo ne zna ali noče napisati nečesa vsaj približno po slovensko, ga je lahko sram. Saj ga nihče ne prosi, da nas posiljuje z svojim klamfanjem.
Izjema pri jeziku bi lahko bila, če je človek tujec, pa pride na forum in res ne zna slovensko.
Če nekdo neveden postavi bedasto vprašanje, se mu zadevo razloži, tako da bo razumel. Če nekdo teži in kljub opozorilu teži in kljub opozorilu teži in kljub opozorilu ignorantsko teži naprej, je najbolje za vse, če se ga odstrani, ker je tip očitno zayebant (to se vidi po njegovem pisanju drugje), brez želje po znanju.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Čet Sep 27, 2007 8:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
maxika je napisal/a: |
.....Moderator pa bi to temo lahko zapečatil enako kot druge, ki ovirajo strokovne misli, ne pa da se prepirate kot otroci za žvečilko! Lp |
Imaš prav, pa čeprav ne vidim nikakršnega prepiranja...... _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Čet Sep 27, 2007 8:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hja, na tem forumu je nekaj članov, ki se vedno morajo naslajat nad določenimi stvarmi ... točno tako je, ker je zanimivo in zabavno, toda komu? tistemu, ki je predmet "zabave" prav gotovo ni zabavno, zato pa so rezultati taki kot so.
Za dotični primer kramerx-a je res, da je on prvi začel rinit z glavo skozi zid ... no, deloma se z njegovimi izjavami na njegovem blogu tudi strinjam ... našteti (in nekateri tudi užaloščeni) bi se lahko malo zadržali, ne pa da se obnašajo kot otroci, čeprav so to po večini gospodje zrelih let. Nič nimam proti nobenemu, ampak včasih si pa mislim svoje, ko berem kakšno zafrkancijo na tuj račun.
Nisem brez greha, zato kamna ne bom vrgel, sem le na glas razmišljal ... tudi moje izjave marsikomu kdaj niso všeč ... taki smo, smo si pač različni.
Prav je, da se zagovarjajo pravila, slovenski jezik, ... ampak norca se delat iz nekoga, to pa je v nasprotju s pravili in tukaj ste pogrnili na celi črti, pa če je še tako slab, to še ne pomeni, da se imate pravico norčevat.
Če pa komu ne bo všeč moja izjava, naj jo pa vrže v smeti ali pa naj me da na "ignore", saj ne bo prvič. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.03 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Sep 27, 2007 8:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
reber je napisal/a: |
Hja, na tem forumu je nekaj članov, ki se vedno morajo naslajat nad določenimi stvarmi ... točno tako je, ker je zanimivo in zabavno, toda komu? tistemu, ki je predmet "zabave" prav gotovo ni zabavno |
Glej, če si nekdo privošči šalo na tuj račun, jo mora potem, ko dobi vrnjeno tudi znat pojest. Če si nekdo namerno privošči spakedravščino zato, da bi izzval bes moderatorjev, potem naj zna preživet tudi reakcije na to.
Reber, malo mimo pihaš!
našteti (in nekateri tudi užaloščeni) bi se lahko malo zadržali, ne pa da se obnašajo kot otroci, čeprav so to po večini gospodje zrelih let. Nič nimam proti nobenemu, ampak včasih si pa mislim svoje, ko berem kakšno zafrkancijo na tuj račun. |
S takimi izjavami stvari posplošuješ, kar je nedopustno. Iz tvoje izjave bi se dalo misliti, da sem užaloščen, kar je daleč od resnice. Rad bi tudi vedel, kdo se nezrelo obnaša?
Prav je, da se zagovarjajo pravila, slovenski jezik, ... ampak norca se delat iz nekoga, to pa je v nasprotju s pravili in tukaj ste pogrnili na celi črti, pa če je še tako slab, to še ne pomeni, da se imate pravico norčevat. |
Spet posplošuješ, celo v množini govoriš. Zdaj pa prosim pokaži, kje sem se s koga norca delal ?
Če ti obnašanje koga ni všeč, potem se obrni na posameznika, če meniš, da je stvar javno diskutabilna, pa jo definiraj poimensko - a ne tu, temveč v novi temi.
Če ti pa kar vse skupaj ni všeč, potem pa...
Ali pa se mogoče malo norca iz nas delaš, ker si se nekoč nekdaj nekoliko užalostil ? Upam, da ne, ker to bi bilo res otročje. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Sep 27, 2007 9:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Do sedaj se nisem oglasil, sedaj se bom:
Glej Vili, celo ceramonijo je začela peljati omenjena osebe, ki je kljub nenehnim upozarjenju naprej kršila pravila na forumu. Po vseh opozorilih je bil s forma odstranjen. Po vsem tem je začel blatit dobro ime nekaterih sodelujočih na forumu na svojem blogu. Na svojem blogu me je omenil kot rablja, če prav z njegovo izključitvijo nisem imel nič, še več z njim sploh nisem razpravljal. Nekdo mi je celo svetoval, naj zberem vso dokumentacijo IP-je itd ter ter naredim prijavo na policijo zaradi blatenja naznane osebe dobega imena oseb na forumu. Bom videl, posnetki njegovega bloga so shranjeni. Ostalo je tu na forumu. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Čet Sep 27, 2007 9:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Me prav zanima, kdo si želi videti na forumu besede iz komentarjev na tale blog: Ma [slovenščina je zame španska vas] čis neč ne zastopim .
Prav je, da se ne popušča pri pravopisu. Danes me je prijetno presenetil pozitiven odziv na [špansko vas] enega novinca: simon79 . Videl, popravil špansko vas in pohvalil pravila. .
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
maxika Član

Pridružen-a: Pon 24 Sep 2007 11:01 Prispevkov: 15 Aktiv.: 0.07 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Sep 27, 2007 9:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
MarE69 je napisal/a: |
Lep pozdrav!
Pa svojega enojajčnega dvojčka kramerja pozdravi  |
Ne morem verjeti svojim očem, kaj naj bi to pomenilo?
Ali mi lahko drugi pokomentirate Mare69 izjavo, lepo prosim! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni