www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Napajalnik...

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dinko
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 06 Avg 2007 12:44
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 26, 2007 9:48 pm    Naslov sporočila:  Napajalnik... Odgovori s citatom

Razmišljam o gradnji napajalnika ki bi imel možnost nastavitve Voltaže 0-220 V in moč cca 2-4 A..ali se mi ga splča graditi ali pa pač kupiti že narejenega...

aja zanima me še kaj mislite o Varijkih... namerč iščem tudi nekaj takega

LP

gkrusi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22
Aktiv.: 3.72
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 26, 2007 10:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predvidevam, da imaš v mislih napajalnik za izmenično napetost. Za to bo verjetno najlažje, če uporabiš nastavljiv transformator, ki pa potrebuje le še ohišje, kako stikalo in priključek, ter po možnosti še voltmeter in ampermeter. Jaz bi se verjetno spustil v samogradnjo. Kje se da dobit nastavljiv transformator pa pojma nimam.
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 16.00

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 26, 2007 10:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gkrusi je napisal/a:
Kje se da dobit nastavljiv transformator pa pojma nimam.
Dobiš jih tukaj: Metrel avtotransformatorji
LP,
Igor

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
gkrusi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22
Aktiv.: 3.72
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2007 12:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bi si bilo zanimvo kaj takega omislit tudi v moji delavnici Very Happy .
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.51
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2007 9:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Variaki(nastavljivi transformatorji) so kar drage zadeve. Najbolje da poiščeš kakšnega rabljenega. Tako boš najcenejše skozi prišel. Malo poglej po bolhi...
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2007 9:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem enkrat dobil pregorel nastavljiv transformator.To sem očistil in na novo sem ročno navil z novo žico enake dimenzije.In dela v redu.
Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.70
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 27, 2007 10:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali želiš na izhodu napajalnika od faze napajanja izolirano napetost? Običajni variaci niso izolirani in na izhodu lahko dobiš polno fazo (odvisno, kako obrneš napajalno vtičnico).

jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
florex
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 09 Okt 2007 11:46
Aktiv.: 0.03

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2007 11:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V iskri ti zrihtajo navadni toroidni trafo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2007 12:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj si ti, zastopnik/distributer Iskra Tela za Butale ?
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni