Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dj_car Član

Pridružen-a: Ned 19 Feb 2006 16:23 Prispevkov: 79 Aktiv.: 0.34 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jun 10, 2006 11:33 am Naslov sporočila: pralni stroj - problem |
|
|
Lep pozdrav, imam pralni stroj gorenje wa 1341, ko ga prižgem sveti samo lučka in nič ne dela. ko pa preklopim da centrifugera potem se samo pumpa vklopi in to je use kar dela, preveril sem tudi ključavnico in dela, ugotovil sem tudi da na elektro ventilu ni napetosti. Problem je samo v tem ker nimam načrta.
Zahvaljujem se v naprej. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mladen Član

Pridružen-a: Tor 14 Mar 2006 22:20 Prispevkov: 17 Aktiv.: 0.07
|
Objavljeno: Sob Jun 10, 2006 4:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
zdi se mi da elektro ventili dobivajo napetost prek hidrostata, preveri njega najprej.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.68 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Jun 12, 2006 2:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
V principu so si pralni stroji izjemno podobni in imajo skoraj identične dele. Lahko vzameš nek drug načrt in si z njim pomagaš. Za začetek mora do stroja priti voda(!). Potem se mora vrteti programator. Potem mora ventil odpreti vodo. Globinomer (hidrostat) zapre vodo in takrat se začne vrteti motor. In tako naprej
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
suun Neznanec

Pridružen-a: Pon 15 Okt 2007 20:15 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Pon Okt 15, 2007 8:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam naslednjo težavo in vas prosim za kakšne uporabne info:
Pralni stroj Gorenje WA 61131 star 1 leto, mi je že nekajkrat po opravljenem pranju poklonil oprana oblačila veliko večjih dimenzij - kot so bila pred pranjem. Serviser je zmanjšal obrate z 1300 na 1000vrt/min, vendar mi pralni stroj še kar naprej povečuje (uničuje) oblačila..
Kaj bi bil lahko vzrok te težave ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s51du Član

Pridružen-a: Ned 07 Okt 2007 22:19 Prispevkov: 40 Aktiv.: 0.19
|
Objavljeno: Pon Okt 15, 2007 9:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne zameri, morda bom neumno vprašal. Ali gre za sintetiko, ki je bila oprana nad 40 stopinj?
LP! Dubi
Perem in likam sam, likalnik dam na stran.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
suun Neznanec

|
Objavljeno: Pon Okt 15, 2007 9:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
s51du je napisal/a: |
Ne zameri, morda bom neumno vprašal. Ali gre za sintetiko, ki je bila oprana nad 40 stopinj?
LP! Dubi
Perem in likam sam, likalnik dam na stran.  |
Ne...
Saj mašina je normalno prala do dva mesca nazaj...zdaj me pa samo zanima - a se bi dalo to popravit - ali bo treba po nov pralni stroj, ker tako ne bo šlo več naprej, ker mi je uničil preveč oblačil.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.00 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Okt 15, 2007 11:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
.....mi je že nekajkrat po opravljenem pranju poklonil oprana oblačila veliko večjih dimenzij... |
Kaj pa če si ti shujšal, pa se ti samo zdi, da so oprane stvari večje ?
V butalah je vse možno ! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.68 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Okt 16, 2007 11:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Ali se cunje lahko tudi povečajo? Meni je uspelo zmanjšanje in pa sprememba barve...
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
suun Neznanec

|
Objavljeno: Tor Okt 16, 2007 9:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pričakoval sem kak "pameten" odgovor..in ga tudi dobil... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

|
Objavljeno: Sre Okt 17, 2007 10:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Meni se povečanje še vedno zdi čudno. Načeloma se tkanine (zaradi pojava imenovan mercerizacija) kvečjemu skrčijo. Tudi če perem sintetiko in volno (piše da se lahko pere na 30 stopinj, samo ročno) na 60 stopinjah in centrifugiram na 1000 obratih, se še nikoli ni povečalo. Edine posledice so (bile) zmanjšanje, zmečkanost in sprememba barve (na rožnato ali na modro, odvisno od napačnih cunj).
Pralni stroj sam po sebi ne more raztegovati stvari. Si v času okvare spremenil vrsto pralnega praška? Nekje sem videl, da v pralni stroj mečejo nekakšne (magične?) krogle iz plastike, ki naj bi pomagale pri pranju. Krogle ustvarjajo dodatno trenje in gnetenje. Če uporabljaš kaj takega, bi dodatna teža razvlekla blago.
Če je boben poškodovan, se cunja lahko zatakne, pa jo ostale cunje raztegujejo.
Ali pa se cunja zatakne v tesnilo pri vratih...
Vzemi luč in opazuj stroj med delom.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.28 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Sre Okt 17, 2007 11:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Če je stroj star šele eno leto uveljavi garancijo in naj ti ga v redu pregledajo magari ti naj ga zamenjajo. Saj ima Gorenje zadnja leta 5 let garancije.
LP Srečko _________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.00 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Okt 17, 2007 11:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Kupi nov stroj, tega pa zadrži za pranje otroške konfekcije. Pride prav !
V butalah je vse možno ! _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
suun Neznanec

|
Objavljeno: Sre Okt 17, 2007 6:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Kupi nov stroj, tega pa zadrži za pranje otroške konfekcije. Pride prav !
V butalah je vse možno ! |
Dobra finta - pranje otroške konfekcije prav s tem strojem - ko otrok preraste obleko jo vržem v stroj in le ta dobi večje dimenzije - in privarčujemo z nakupom novih oblačil.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ma73 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 21:56 Prispevkov: 49 Aktiv.: 0.21
|
Objavljeno: Ned Okt 21, 2007 4:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
A kdo mogoče ve kako se preizkusi pralni stroj gorenje wa63121, vem da gre za kombinacije tipk, ki jih moraš držati, vendar sem pozabil katere moram držati.
Za odogovor se vam zahvaljujem.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poule Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53 Prispevkov: 813 Aktiv.: 3.62 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Maj 19, 2008 5:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom vprašal kar tukaj. A programator se začne vrteti takoj, čim pritisneš start, ali ima še kak pogoj (vrata ali kako drugo stikalo).
Namreč mi ne starta pr. stroj gorenje WA 1314. Le gori lučka, programator se ne vrti, ventila za vodo ne odpre (na njem ni napetosti). Tudi vrata niso zaklenjena.
Ene par pranj sem ga prepričal za start, tako da sem ga butnil....in je nekako startal. Zato sem pomislil na kak slab stik, zaštekan ventil.... sedaj sem se mu najbrz zameril
Upam, da ni rogramator  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|