|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Toni Član

Pridružen-a: Sre 02 Maj 2007 13:21 Prispevkov: 120 Aktiv.: 0.54 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Tor Okt 16, 2007 8:11 pm Naslov sporočila: Alarm |
|
|
Našel sem shemo in opis TUKAJ in sedaj me zanima:
Na koncu sem prebral, da lahko napelješ žico okoli šotora in ko se strga se oglasi alarm.
In sedaj me zanima, kje napeljem to žico vmes? Tam kjer sta priključka za 1 cono, kar povežem kontakta in ko se strgata se oglasi alarm ali kako?
Zakaj sta potem 2 coni? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.41
|
Objavljeno: Tor Okt 16, 2007 8:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Žico daš tam, kjer piše "zone 1" ali "zone 2".
Če ne potrebuješ dveh vhodov, potem lahko izpustiš del vezja... _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Toni Član

|
Objavljeno: Sre Okt 17, 2007 6:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Potem, vezje ko je kratek stik med kontaktoma ne piska, ko pa ni stika med tistima dvema kontaktoma pa cvili'? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Okt 18, 2007 11:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Tako je. Ko imaš staknjena kontakta od Zone 1, je baza tranzistorja sklenjena na maso, tranzistor zato ne prevaja. Ko kontakt odpreš, baza tranzistorja ne bo več na masi, ampak bo preko upora 220 k potegnjena na pozitivno napetost. To bo odprlo tranzistor. Odprt tranzistor bo povzročil tok skozi beeper in tudi skozi LED diodo, ki bo zasvetila.
Beeper mora biti aktivni, to je tak, ki zapiska ko ga priključiš na enosmerno napetost. Nekateri beeperji piskajo le takrat, ko jim pripelješ impulze prave frekvence.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Toni Član

|
Objavljeno: Čet Okt 18, 2007 4:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovore |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni