www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Računalnik se nekaj krat resetira, preden pride v windowse
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 22, 2006 6:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bos raje pocakal, da dokoncno crkne (in po moznosti eksplodira), da se je skuri kaj od tiste sare, zaradi katere ne mores lahko enostavno odmontirati plate ? Silvo je objavil eno sliko raztrescenega elektrolita na tem forumu ... morala bi biti pripeta nekje, da bi se ljudje lazje odlocili za zamenjavo, ce je ta res potrebna Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.69
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 24, 2006 9:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vse mašine pri nas z napihnjenimi kondenzatorji so bile mrtve do konca.

Jur
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 24, 2006 10:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni se je dogajala ista napaka, ko sem se igral po bios-ih. Ne spomnim se dobro ampak, mislim, da sem hotel naviti MHz na User Define za nekaj sto Hz več. Ko sem shranil nastavitve in zagnal ponovni zagon, se je le ta več krat resetiral. Zgodilo se je tudi, da je rač. venomer ponavljal resetiranje. Zadevo sem resetiral (bios nastavitve) s tem, da sem reset držal nekaj časa.

Mogoče so se v tvojem primeru tudi kaj spremenile bios nastavitve, ali pa je kdo v njih kaj nastavljal.

egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 24, 2006 11:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ElGrigon je napisal/a:
Meni se je dogajala ista napaka, ko sem se igral po bios-ih. Ne spomnim se dobro ampak, mislim, da sem hotel naviti MHz na User Define za nekaj sto Hz več. Ko sem shranil nastavitve in zagnal ponovni zagon, se je le ta več krat resetiral. Zgodilo se je tudi, da je rač. venomer ponavljal resetiranje. Zadevo sem resetiral (bios nastavitve) s tem, da sem reset držal nekaj časa.

To je pa normalno, da se ne pobere, če mu nastaviš preveliko frekvenco ali mnogokratnik... Z navijanjem računalnika sem se precej igral pred leti.
Sicer ne vem, katero matično ploščo imaš, vendar običajno se ne resetira biosa tako, da se drži reset, ampak so ponavadi kakšna tipka na tipkovnici za to. Pri abit-ki se mi zdi da je za to služila tipka insert, ki jo je bilo treba pritiskati ob zagonu, če se je računalnik sploh zagnal. Sicer pa imajo matične plošče jumper, ki služi za "reset biosa" (cmos reset). Laho pa tudi baterijo ven vzameš, če ne najdeš tega jumperja.

Kar se tiče mojega primera, pa sem bios pregledal, pa zgledajo vse nastavitve pravilne.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
l-note
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Jul 2004 12:32
Aktiv.: 0.42

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 31, 2006 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Si že poskusil kdaj računalnik, po recimo kaki uri delovanja, ugasniti in nato spet prižgati (ali pa enostavno restartati Windowse)? Če se bo v tem primeru (ogret računalnik) prižgal vedno brez težav, potem je skoraj gotovo problem v hardware-u.

Podoben primer sem imel kako leto nazaj, ko računalnik pri hladnem prižiganju ni deloval stabilno približno prve pol minute. Resetiral se je na različnih mestih boot-anja. Težava je bila v grafični kartici, ki je delovala šele, ko se je nekoliko ogrela. Na srečo je bila še v garanciji, tako da so mi jo na servisu zamenjali.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 31, 2006 10:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@l-note:
Ja, opazil sem, da ima probleme le, če je nekaj časa ni prižgan. Če ga resetiram ali zaprem za nekaj minut, pa nima problemov z zagonom.
Ga bo treba enkrat odpreti, ko bo kaj časa za se ukvarjat z njim.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.69
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 01, 2006 8:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbolje je, da poizkušaš navzkrižno menjanje ene komponente naenkrat z enim drugim delujočim računalnikom. Ko se napaka preseli, si odkril defektno komponento.

Jur
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.04
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 11, 2007 9:18 am    Naslov sporočila: icon_impressed  Odgovori s citatom

egomez je napisal/a:
frenki je napisal/a:
Prah v kakem ventilatorju, problematični elektroliti na matični plošči, test spomina? Kaj pa dobiš v event logu?
Lp, Frenki

V event log nisem še pogledal. Bom v ponedeljek. Pa tudi mem test bom zagnal. Prah ne bi smel biti problem, saj je računalnik v čistem okolju. Je pa industrijska različica in ima nameščene filtre na ohišju, kjer se prečrpava zrak. Je pa postavljen na zelo neprijetnem mestu za ga odpirat, tako da elektrolitov za enkrat ne bom šel gledati. Procesor se spomnim da je Celeron 1.7Ghz, ostalga pa se ne spomnim.
Bi mi prosim lahko nekdo razložil kaj je to event log in kako priti do njega. Imam tukaj podoben primer računalnika, ki se pri zagonu sam isključi. Prah v ventilatorju bom očistil, elektrolite bom pregledal, vendar bi rad preden grem nad škatljo še tale event log pogledal.
Za odgovore se lepo zahvaljujem!
Branko

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
gaborp
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Jul 2005 9:54
Aktiv.: 0.27
Kraj: Škofja Loka / Tržič

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 11, 2007 10:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
Bi mi prosim lahko nekdo razložil kaj je to event log in kako priti do njega.

Control Panel -> Administrative Tools -> Computer Management -> Event Viewer

Če se ti PC resetira preden se naloži sistem dvomim, da boš v njem našel kaj koristnega.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 11, 2007 10:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Računalnik se zažene do Windovsov in potem puf, pa se ugasne. V event logu je datum 2033 leta. Sedaj pa ne znam priti v bios. V win je datum normalen.
Hvala ti za odgovor.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 11, 2007 11:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
Sedaj pa ne znam priti v bios. .

DEL ob zagonu racunala Wink
Ce pa zahteva geslo je ponavadi resitev odstranitev litijeve baterije na maticni za par sekund ali prestavljanje mosticka za reset Biosa Wink

frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 11, 2007 11:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pusti BIOS pri miru. Ob zagonu F8 in start v varnem načinu, potem pa vseeno poglej event log. Dobro bi bilo vedeti, kakšne spremembe konfiguracije si delal pred pojavom ugašanja. Ugasne se tudi zaradi pregretja CPU - vzrok bi lahko bil fuč ventilator na procesorju (ali pa indikacija njegovih obratov).

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 11, 2007 12:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

robert je napisal/a:
DEL ob zagonu racunala Wink
To sem že vedel ko sem še imel 286, vendar ne trza na tem računalniku.

Frenki hvala za nasvet. Sem uredil po tvojem nasvetu.
Frenki je napisal/a:
Ugasne se tudi zaradi pregretja CPU - vzrok bi lahko bil fuč ventilator na procesorju (ali pa indikacija njegovih obratov).
Fuj, kakšen je bil. Od začetka se sploh ni vrtel.

sbeer v dobrem in kakšna tudi.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 11, 2007 12:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lepo da dela. Ventilator pa ob priliki zamenjaj.

Na :union: in pa greva prvič ko se vidiva Wink .

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 11, 2007 12:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Boš že moral biti z :lasko: zadovoljen, :union: se na Štajerskem ne troši (no ja - bolj slabo, če sem odkrit). Bova pa zato fejst poleg.
...kako sem mogel nekoč živeti brez "Maxija"?

Hvala vsem za nasvete.
Branko

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni