Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2007 5:40 pm Naslov sporočila: Označevanje z rdečo |
|
|
Citiram: |
dober dan
Doma mi je crknil radio onkyo dx-702 . nesel sem ga na servis in mi ga ne more popraut kr ne dobi [slovenščina je zame španska vas] čipa LA9378BE (to nj bi biu en medfrekvenčni čip)
kje bi ga lahko dobil oz ali obstaja kaj nadomestnega?
lep pozdrav |
Nihče ne odgovori ...
Kakšne barabe štromarske so tukaj gor ane?
Pa niso! Samo so zaželjena. V tvojem primeru tisto pod točko 1 ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2007 5:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iztok je napisal/a: |
|
Še kaj hujšega so
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.13 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2007 6:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iztok, če je dovoljena beseda ane, je lahko tudi popraut.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.03 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2007 7:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
borber je napisal/a: |
Iztok, če je dovoljena beseda ane, je lahko tudi popraut. |
Nekaj je nekaj ni. Torej - tole označevanje z rdečo imam narejeno nekako polavtomatsko. Kot pomočnik mi je en program napisan v Delphi 7. Program me opozori, če je v postu več kot N besed, ki niso v SSKJ ali v mojem dodatnem slovarju.
Ta dodatni slovar nastaja tako, da ga polnim kar sam tako da ob posamezni besedi, ki ne želim, da se označi kliknem na prezri in si zapolni.
Trenutno imam N nastavljen na 7.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.13 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2007 7:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Predlagam N=1. Potem se bo videlo koliko ga kdo lomi. Vsi se morajo potruditi, ne samo tisti z N>6.
Mislim tudi sebe pri tem.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.03 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2007 7:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Predlagam N=1. Potem se bo videlo koliko ga kdo lomi. Vsi se morajo potruditi, ne samo tisti z N>6.
Mislim tudi sebe pri tem. |
To bi bilo prehudo. Vse bi bilo rdeče, tudi jaz bi imel preveč dela. In še nekaj je, ena sama stvar ne pokvari bistveno razumevanja vsebine. Izpadlo bi preveč pikolovsko.
tole je pa že krepko offtopic zato bom razdelil.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2007 7:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ej.. kdo je pobrisal 2 posta?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2007 7:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Darko, kaj pa, ko se pojavi >5 rdečih besed avtomatsko pošlješ vljuden post, ki bi vseboval nasvet o uporabi boljše slovenščine. Forumašem se po tem ne bi bilo treba oglašati in mogoče provocirati neželjene spore.
Benjo je v tem svojem prvem postu naredil pač začetniško napako ostali smo pa zaradi tega zašli z teme.
Koliko rdečih besed sem napisal?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.04 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2007 7:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz, ker me je bilo sram kako to izgleda.
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2007 7:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Samo 2. Pa še to je.. hmm. Ne vem no SSKJ pravi, da je pravilno želene in ne željene - adekvatno neželene in ne neželjene.
Osebno se z SSKJ v tem primeru ne strinjam.
Forumaši je izpeljanka, ki se vsakodnevno uporablja in je nekako "ponarodela".
Tale program je kot vidiš dober pripomoček in nič več. Preprosto ga ne upam vpreči v avtomatiko. Je le potrebna zdrava človeška pamet zraven.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
serdzodj Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 20:53 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.54 Kraj: Lukovica pri Domžalah
|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2007 10:41 pm Naslov sporočila: Re: Označevanje z rdečo |
|
|
Iztok je napisal/a: |
Citiram: |
dober dan
Doma mi je crknil radio onkyo dx-702 . nesel sem ga na servis in mi ga ne more popraut kr ne dobi [slovenščina je zame španska vas] čipa LA9378BE (to nj bi biu en medfrekvenčni čip)
kje bi ga lahko dobil oz ali obstaja kaj nadomestnega?
lep pozdrav |
Nihče ne odgovori ...
Pa niso! Samo so zaželjena. V tvojem primeru tisto pod točko 1 ...  |
Ali mogoče kdo od forumašev ni razumel zgoraj citiranega besedila? Malo je takih se mi zdi. Kako pa je z besedami iz žargona, se tudi obarvajo rdeče?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2007 11:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iz SSKJ:
neželen tudi neželjen -ena -o prid.
(e-e e-é) knjiž. nezaželen: prišel je
nepoklican in neželen / neželeni pojavi v
gospodarstvu
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Dec 01, 2007 11:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iztok, če je dovoljena beseda ane, je lahko tudi popraut. |
Zakaj bi popravljal, če se ni rdeče obarvala?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Ned Dec 02, 2007 12:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Iz SSKJ:
neželen tudi neželjen -ena -o prid.
(e-e e-é) knjiž. nezaželen: prišel je
nepoklican in neželen / neželeni pojavi v
gospodarstvu |
Zanimivo - moja baza "neželjen" ne vsebuje...
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|