www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

D-LINK DI-804HV VPN ruter kako skonfigurirati VPN ?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 26, 2004 11:26 am    Naslov sporočila:  D-LINK DI-804HV VPN ruter kako skonfigurirati VPN ? Odgovori s citatom

Ima kdo izkušnje glede konfiguracije omenjenega ruterja. Moram namreč zgraditi varno povezavo dveh lokacij. Na obeh imam ADSL s statičnim IP-jem. Obstoječa ruterja, ki nista omogočala VPN sem zamenjal z gornjima. Internet mi deluje. Deluje tudi povezava če sem odprl DMZ. VPN -ja pa nisem uspel nastaviti.
Na
Filemanager med "navodila" sem dal navodilo.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 26, 2004 11:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Frenki,

Žal ne uspem pripeti dokumentacije niti na forum niti na FM. Poskusil sem z IE ter z Firefox-om. Firefox čez čas javi "Dokument ne vsebuje podatkov" Shocked IE pa strani ni mogoče odpreti Shocked Poskusil sem v PDF ter ZIP formatu. Velikost je okrog 5M. Pripenjam še nekaj manjšega za test.

ICM7226a.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  ICM7226a.pdf
 Velikost datoteke:  721.89 KB
 Downloadano:  14 krat

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 26, 2004 11:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole je šlo brez problema - lahko mogoče vidiš log kaj se je prej dogajalo. Obstaja možnost kakega "timeouta" ?
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 27, 2004 1:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi VPN sem uspel skonfigurirat. Lepo mi čez "tunel" teče terminalska povezava, ki je bila prej na klicni liniji. Prav tako deluje brez problema lokalno omrežje. Če bo kdo imel tovrstne potrebe mu priporočam tovrstne ruter-je z hardwerskim VPN-om. Če bodo problemi glede konfiguracije pa se lahko oglasi tukaj.
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 27, 2004 2:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole sem pa spregledal Shocked . Silvo, bom pregledal v čem je problem in napišem.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 27, 2004 9:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo, si mogoče nalagal z uporabo indikatorja prenosa - tega nisem še spravil v življenje Confused ? To mi je skoraj edina logična razlaga poleg prekinitev na liniji. Sam sem poskusil skoraj dvakrat tolikšen kos, pa je šlo brez problema. Grem sicer še po log-ih pogledat in če bom kaj uporabnega našel, napišem.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 27, 2004 9:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne brez indikatorja. Enak problem je bil ko sem pripenjal na forum. Datoteka je bila velika okrog 5M. Morebitna težava pri meni zaradi novih ruterjev? Bom jutri poskusil še z druge lokacije - sedaj sem na klicni. Podobno težavo sem imel pred časom, ko sem želel na FM naložit datoteko okrog 20M. Ko sem jo dal na pol je šlo. Takrat sem bil še na starih ruter-jih.
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 27, 2004 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zna bit, da ti kaj prekinja. Pred pol ure sem nalagal dvakrat po cca 8M - brez problema.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 28, 2004 6:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nimam pojma v čem je težava. Confused Datoteke večje od 1M ne uspem pripeti niti v Firefoxu niti v Explorerju. Ni pa opazit, da bi kaj prekinjalo. Grem sedaj poskusit še na drug PC. Še test prepustnosti.

Tvoja trenutna pasovna širina je:

1.65 Mbps

kar pomeni, da lahko download-aš z 211.25 KB/sec. s tega serverja.

Bostjan
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 28 Jul 2003 15:06
Aktiv.: 0.80
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 28, 2004 9:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko sem poskušal še jaz pripeti zgoraj omenjena navodila (8MB), sem dobil odziv od serverja, da je priponka večja od 5MB in da je zaradi tega ne more pripeti.

Boštjan M.

Srce heroja bije v vsakomur, a le izbrani ga lahko tudi slišijo. (Charles Barkley)
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni