|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.47 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pet Dec 07, 2007 9:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Piflar, glede na to, da si očitno iz Krškega, bi lahko mel malo več pojma o teh stvareh. In ne govorit, da se sem vozijo odpadki od drugje, če nimaš pojma. S takimi in podobnimi pametovanji si boš kvečjemu pridobil status forumskega norčka. Res je avtor gravitacijskega generatorja nekam utihnil, zato so mogoče celo dobrodošle nove ideje za hladne in deževne dni, ki prihajajo.
Pa da se bo radiacija prežrla.... pa daj no daj, ti si menda kej čudnega kadil... Lahko te povabim na ogled elektrarne in ti razložim kaj in kako se stvari streže.
p.s. Najbolj hecno mi je blo, ko je prišla ekipa penzijonistov na ogled in je babica strokovno ugotovila, da je zaradi radiacije vso listje popadalo z dreves. Ko sem ji razložil, da se nam v elektrarni to zgodi povprečno 1x na leto, je strokovno pritrdila, kako je radiacija nevarna reč. No, ko sem ji zaupal, da mi temu pojavu pravimo "jesen", so se strici začel smejat, teta je pa nehala bit pametna. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piflar Član

Pridružen-a: Čet 06 Dec 2007 17:56 Prispevkov: 246 Aktiv.: 1.15 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sob Dec 08, 2007 5:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Stari, si mi že vse povedal s tem, da delaš tam. Pa ne skrbi, dobro vem kaj vas učijo.
LP
ps. Na "ogledu" sem bil že večkrat, včasih sem tam še kaj malega zaslužil.
pps. Ne mi rečt, da tam ni odpadkov iz Kliničnega Centra? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polh Član

Pridružen-a: Pet 08 Apr 2005 18:27 Prispevkov: 225 Aktiv.: 0.95 Kraj: Maribor-Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Dec 08, 2007 6:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nisem čisto siguren, ampak odpadki iz KC-ja se skladiščijo na reaktorskem centru v Pogorici.
Lp
Nazadnje urejal/a polh Sob Dec 08, 2007 8:53 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GJ Član

Pridružen-a: Čet 02 Nov 2006 15:51 Prispevkov: 946 Aktiv.: 4.17 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Dec 08, 2007 6:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
piflar je napisal/a: |
Stari, si mi že vse povedal s tem, da delaš tam. Pa ne skrbi, dobro vem kaj vas učijo. |
Dej no mulček..
Tvoj nivo znanja je lepo rezviden iz tvojih izjav, recimo:
Radiacija je smrtno nevarna za naš PLANET! |
Amm..
Obstaja tako imenovana naravna radiacija, posledično zaradi nje obstajajo mutacije in to je eden izmed razlogov, da je evolucija na Zemlji ustvarila Zemljo takošno kot je, posledično torej vsa živa bitja vključno s človekom.
Radiacija je najmočnejša destruktivna sila v vesolju... |
Veš radiacija ni sila temveč fizikalni proces oziroma reakcija. Če bi tole v srednji šoli pri fiziki povedal bi morala mamica v šolo, tako da mislim, da si še osnovnošolček!
Ostalega niti ne bom komentiral...
Drugače pa zelo lepo, da te skrbi za okolje, le še ločevanja zrnja od plev se boš moral naučiti.
LP GJ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piflar Član

|
Objavljeno: Sob Dec 08, 2007 6:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen GJ. Daj mi prosim povej čemu služi radiacija v naravi / vesolju. Ali je kar sama sebi namen?
popravek: GJ, prosim ne mešaj radiacije in sevanja. Seva tudi moja žarnica v sobi pa še ni radioaktivna zaradi tega.
... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

|
Objavljeno: Sob Dec 08, 2007 6:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Stari, si mi že vse povedal s tem, da delaš tam. Pa ne skrbi, dobro vem kaj vas učijo. |
Kot je že predhodnik povedal, svoj nivo znanja si že pokazal. Se pravi, da samo iščeš pozornost oz. provociraš...
Kaj nas učijo, pobček nimaš pojma. Pravzaprav nimaš pojma o nobeni stvari, ki si jo zapisal v svojih postih v tej temi. Tako da te jemljem bolj za šalo, kot pa da bi pričakoval kaj resnega od tebe. Pejt raj mami vprašat kaj bo za večerjo, kot pa da tule delaš bedaka iz sebe  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piflar Član

|
Objavljeno: Sob Dec 08, 2007 6:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Damo, Damo, čisti nuklearc si. Sploh ne veš kdo sem... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Sob Dec 08, 2007 6:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ti pa nisi prav pretirano hitre sorte, kaj ? Radiacija je sinonim (sopomenka) za sevanje. Zarnica v tvoji sobi seva, torej radiira, toploto in svetlobo in zanemarljivo malo gama zarkov; ojej, hitro vse steklo zmetat ven iz oken !!!
Radiacija (gama sevanje) "sluzi" isti stvari kot gravitacija - dovolj iznajdljivi primerki jo izkoriscajo za lastno korist, ostali (= bolj omejeni) imate pa pregovorno kost za glodanje  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piflar Član

|
Objavljeno: Sob Dec 08, 2007 6:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
radiácija -e ž (á) knjiž. sevanje: telo se z radiacijo ohlaja / sončna, toplotna radiacija / radiacija uničuje vse živo radioaktivno sevanje ♪ |
Jaz govorim o drugem pomenu besede, kar je tudi razumljivo iz mojih postov. (radiacija / radiacija uničuje vse živo radioaktivno sevanje). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

|
Objavljeno: Sob Dec 08, 2007 6:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
ja piflar, sem nuklearec, pač služba kot služba. Je kaj s tem narobe?
Itak da ne vem, kdo si... saj imamo tule vsi "partizanska" imena. Lahko me pa razsvetliš s svojim odkritjem in se predstaviš. Mogoče te bom pol kaj bolj resno jemal ampak po vtisu, ki si ga naredil, bo težko...
Nazadnje urejal/a damo Sob Dec 08, 2007 7:01 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GJ Član

Pridružen-a: Čet 02 Nov 2006 15:51 Prispevkov: 946 Aktiv.: 4.17 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Dec 08, 2007 7:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen GJ. Daj mi prosim povej čemu služi radiacija v naravi / vesolju. Ali je kar sama sebi namen? |
To ni lahek odgovor, niti ni v sklopu te teme pa vedar zelo na kratko:
Če govorimo or EM radiaciji torej: UV žaki, rentgenski žarki in pa gama žarki ter se omejimo le na naravo oziroma njeno evolucijo.
Po teoriji evolucije so prva živa bitja na zemlji nastala zaradi vplivov radiacije.
Razvoj evolucije se je na začetku skoraj izključno vršil zaradi pozitivnih mutacij teh preprostih oblik življena. Večina mutacij v naravi nastane zaradi radiacije! Selekcija časa je vseskozi povzdigovala vrste vse do danes, ko se midva tole pogovarjava. Torej, če radiacija nebi obstajala nebi bilo mutacij na živih bitjih niti ustreznega življenja na Zemlji.
LP GJ
Nazadnje urejal/a GJ Sob Dec 08, 2007 7:04 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piflar Član

|
Objavljeno: Sob Dec 08, 2007 7:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vsi v Krškem vemo, da tisti, ki delate v NEKu, se nosite kot, da ste boga za jajca prijel. Pa vas velika večina nima za... [slovenščina je zame španska vas] tam kalibrirat tist ventil oz. kaj pač že počneš tam.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Sob Dec 08, 2007 7:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Damo, Damo, čisti nuklearc si. Sploh ne veš kdo sem... |
Damo, pazi, šef izziva zaposlene
piflar - umiri se malo. Ni problem napisati napačno trditev, nihče te ne bo obsojal zaradi tega. Problem pa je v zmoti vztrajati in se biti pripravljen tudi spreti za to.
Tule je dosti strokovnjakov, ki se poleg elektronike spoznajo še na marsikaj.
To je tehničen forum za profesionalce in amaterje, za vsevede in laike.
Če bi rad pridobil kaj znanja in izkušenj, se lepo vključi v debato in vprašanja postavljaj MANJ ostro. Drugače pa boš od članov naletel na odpor.
Pa ti naštej škodljive vplive radiacije.
LP,
Igor
EDIT: O raznih novinarskih, prevajalskih, populističnih in paničnih "cvetkah" (četudi v SSKJ) smo že nekje pisali. Nastanejo pri ljudeh, ki nimajo pojma o čem pišejo, in se širijo med ljudmi, ki zbirajo podpise proti proizvodnji dvovodikovega oksida. V Ameriki ga uporabljajo v skrivnih laboratorijih in ga nameravajo v večjih količinah izvoziti v Saharo. _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor
Nazadnje urejal/a igo Sob Dec 08, 2007 7:11 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

|
Objavljeno: Sob Dec 08, 2007 7:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Piflar, imaš delno prav. Včasih so se res nekateri tako nosili, nekateri se še zdaj. Zaradi tega smo ostali normalni ljudje dostikrat ožigosani kot da mislimo, da smo kaj več. To je pač stvar karakterja. Itak pa se v dosti firmah najdejo ljudje, ki mislijo, da so kaj več od ostalih.
Jaz osebno imam kar dosti zahtevno in odgovorno delo (kot verjetno še marsikdo tule na forumu), pa ne delam iz tega cirkusa. Pač služba kot služba, nekatere so boljše, nekatere so slabše.
Raje se vprašaj obratno. Zakaj imaš (oz. bi imel) občutek, da si manj vreden od "nuklearcev"?? Zanimivo, jaz namreč nisem tega občutka nikdar imel, tudi ko še nisem tam delal.
Ne vem, kaj nima večina, jaz sem kar zadovoljen s tem kar imam (na karkoli že ciljaš).
Ventila pa mi ni treba kalibrirat, ker smo ga že. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

|
Objavljeno: Sob Dec 08, 2007 7:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Igo, na srečo imam pametnega in ok šefa
p.s. Upam da tega ne bere, da ne bo tole izpadlo kot lezenje v rit, hehehe |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni