www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Antenski adapter

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vimc
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Nov 2007 7:53
Aktiv.: 0.25
Kraj: SLOVENIJA

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 06, 2007 8:00 am    Naslov sporočila:  Antenski adapter Odgovori s citatom

Imam avtoradio (avdi-kaseta) ki sem ga zamenjal s pioneer (CD) sedaj mi pa nedela tuner.
Mislim da ima avdi antenski ojačevalnik že vgrajen , antena pa se mu po vsej verjetnosti nahaja na zadnji šipi.

Zanima me a mi kdo zna povedat kakšen adapter antenski potrebujem da mi bo delal tuner.

HVALA
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rajko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jun 2006 20:09
Aktiv.: 0.42
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 06, 2007 10:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj misliš, da je antena na zadnji šipi? Antenski priključki za avtoradio so standardni in "pašejo" za vse avtoradie.
Nazaj na vrh
Tihi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Nov 2003 14:15
Aktiv.: 1.19
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2007 10:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče se ti je pa samo iztaknila antena ko si tlačil nov radio v avto. Drugače je pa konektor standarden.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 08, 2007 3:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

če je antena na šipi je skoraj gotovo elektronska, kar pomeni da rabi napajanje. Antenska priključka za radie sta samo dva - eden je malo ožji, drugi širši. Adapter dobiš v vsaki elektronski trgovini, ker obstaja samo eden (ali pa greš nekam v avtoelektriko ti ga bojo gotovo dali zastonj). Najprej seveda preveri če imaš anteno sploh notri in če je priključeno napajanje za ojačevalec. Če imaš ISO konektor, je tukaj razpored sponk:

http://www.justkenwood.co.uk/stock01/iso.asp
je pa za vse enako
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
nevednez
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2005 13:36
Aktiv.: 0.95
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 12, 2007 10:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

audi ima original ojačevalec antenskega signala ki se nahaja v neposredni bližini antene. Napajan preko "remote" izhoda blaupunktovega (original) radia. Poišči kabel in g priklopi na remote (plavi kabel iz pioneerja) za napajanje. Kabel naj bi bil črne barve cca 0,5-0,75mm2 in se (govorim po spominu) drži antenskega kabla.

LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni