|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
piflar Član

Pridružen-a: Čet 06 Dec 2007 17:56 Prispevkov: 246 Aktiv.: 1.15 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Čet Dec 13, 2007 4:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tu ne gre za izničenje polov, se pravi N-|-N, ampak imaš v bistvu npr. 2N pola in na sredi S pol (N-S-N). Jaz si to predsatvljam nekako kot človeka (S pol) na vrvi s palico (2N pola). Če bi to konfiguracijo postavil v polje (privzamemo da sta oba momenta enaka), se ne bi mogla "odločiti" na katero stran naj se obrne. Potem pa dodaš še en tripol pravokotno pa prvega. Nekako tako...
ps. Tukaj ni govora o anti-gravitaciji, kaj takšnega ne obstaja (razen radiacije; to je pa čisto druga zgodba), gre le za magnetne sile.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.79 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Čet Dec 13, 2007 7:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
TOLE
Pa je ena zelo zanimiva reč.
Tule je še praktična uporaba.
Zgleda zelo močno!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GJ Član

Pridružen-a: Čet 02 Nov 2006 15:51 Prispevkov: 946 Aktiv.: 4.17 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.79 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Čet Dec 13, 2007 8:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bi morala iti skozi letalsko kontrolo!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piflar Član

|
Objavljeno: Čet Dec 13, 2007 10:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vama za zanimive informacije. Nisem še nikoli prej slišal za Bitterjevo tuljavo, jaz se pa zaj*** z lakžico... jejžeš.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sergej Član

Pridružen-a: Tor 29 Avg 2006 19:43 Prispevkov: 280 Aktiv.: 1.22
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piflar Član

|
Objavljeno: Pet Dec 14, 2007 12:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Vlak je že preteklost... Mi (jaz) se hočemo priklopit na zemeljsko polje.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Pet Dec 14, 2007 12:41 am Naslov sporočila: |
|
|
piflar je napisal/a: |
Tu ne gre za izničenje polov, se pravi N-|-N, ampak imaš v bistvu npr. 2N pola in na sredi S pol (N-S-N). Jaz si to predstavljam nekako kot človeka (S pol) na vrvi s palico (2N pola). |
Pri lepljenju dveh magnetov N-S:S-N ne nastane N-S-N , ampak kvečjemu N-2S-N .
"B" je gostota magnetnega pretoka in pretok se ne more kopičiti. Kar vstopi v S, gre ven skozi N. Nič ne ostane notri. Pri N-S:S-N spoju se silnice med seboj odbijajo, zato ne vstopajo skozi spojno ploskev, ampak ob strani spoja - na steni valja.
Gre za navadno superpozicijo. Če na en magnet ne deluje nobena sila, tudi na dva ne more. Magnetna poljska jakost ( H = r * 0 * B ) nastalega "magneta" pa je vektorsko gledano določljiva v vsaki točki okolice. In če se nahaja v homogenem zunanjem magnetnem polju, nanj ne deluje nobena sila.
Vlak je že preteklost... Mi (jaz) se hočemo priklopit na zemeljsko polje. |
Tako se govori !
Poleg tega ima Zemlja tudi električno poljsko jakost. Nekoč je profesor v SŠ omenil 120V/m (ob znani površini in polmeru telesa to pomeni prisotnost ogromne množine naboja) in jaz sem takoj pripomnil, da bom izdelal napravo, ki bo "razelektrila" Zemljo. Profesor se je kar malce ustrašil . Seveda še danes nimam pojma, kako bi to napravil.
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piflar Član

|
Objavljeno: Pet Dec 14, 2007 1:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala Igor za ubadanje s to temo! Tudi sam vem, da bi se S:S pola odbijala, z močnejšimi tuljavami še toliko bolj. Tako da mi ni čisto jasno kako bi jih držal skupaj in sploh kakšna moč je potrebna za opazno interakcijo z zemeljskim poljem. Zadnja dva dneva sem kar precej v tem patentu in sem ugotovil, da je avtor spremenil načrt tako, da je uporabil toroide (še bolj čudno). Žal ni nobenih slik. Mislim pa da je te stožičaste tuljave kar "previl" kot toroide. Že zmeraj v stožcu, vendar ne izgledajo kot megafoni, ampak prej kot posoda za Mesni Dorućak (TM). On celo prodaja prototip za $100k.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sergej Član

|
Objavljeno: Pet Dec 14, 2007 1:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Vlak je že preteklost... Mi (jaz) se hočemo priklopit na zemeljsko polje.  |
Ma to je čisto enostavno. S satelita enostavno spustiš zanko / tuljavo. Samo se bojim, da bo potem problem naredit drsne obroče.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pet Dec 14, 2007 9:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Sergej je napisal/a: |
Ne vem kaj modrujete okrog magnetne levitacije? Kaj ni splošno znano, da je vlak na magnetni blazini fakt že olala časa? |
Mi govorimo o drugi vrsti magnetne levitacije. Ne o taki za vlake in motorje...
Gravitacijsko polje lahko izkoriščaš na več načinov: teža pogonskega sredstva (kot na primer pri mlinu na vodo), ali pa za gravitacijske motorje (na vrteča vedra betona in krogle (ali brez njih)). Pri magnetih je podobno. Imaš normalne magnete (severni in južni pol) in one druge magnete. Mi govorimo o teh drugih (tripolnih, teleporterskih,... podobnih).
Lebdeča žaba v magnetnem polju: Fizikalna finta, ki izkorišča lastnost žabe, da je rahlo diamagnetna (odbija magnetno polje). Vse je v okviru normalne fizike.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sergej Član

|
Objavljeno: Pet Dec 14, 2007 10:44 am Naslov sporočila: |
|
|
A, to vas tokrat muči! Bojim se, da žabe (kljub pregovorno uspešnemu pariranju gravitaciji) tej nalogi ne bodo kos. Potrebna bodo gravitacijska zrcala in seveda leče za koncentriranje polja. Žal vam s kakšnim kvalitetnim gradivom ne morem pomagat, ker so vse naftni lobiji pokupili in poskrili. Ostalo je samo deset na šesto linkov za nabiranje klikov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piflar Član

|
Objavljeno: Pet Dec 14, 2007 11:35 am Naslov sporočila: |
|
|
igo je napisal/a: |
Poleg tega ima Zemlja tudi električno poljsko jakost. Nekoč je profesor v SŠ omenil 120V/m (ob znani površini in polmeru telesa to pomeni prisotnost ogromne množine naboja) in jaz sem takoj pripomnil, da bom izdelal napravo, ki bo "razelektrila" Zemljo. Profesor se je kar malce ustrašil . Seveda še danes nimam pojma, kako bi to napravil.
LP,
Igor |
Malce pozno sem se spomnil pa vendar. Tukaj nas je Tesla prehitel že pred 100timi leti. Tisti članek je kar zanimiv, vendar so danes komponente in način dela tako različni, da je treba imeti kar dobro predstavo, še bolje pa dobro prakso.
lp
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Sob Dec 22, 2007 5:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Obstajajo namreč materiali, ki slabše prevajajo magnetno polje kot recimo zrak. S pomočjo njih se magnetne silnice dobesedno izrinejo z določenega področja. Tako nastane konkavno področje enake magnetne sile. |
Hmmm... pred cca 15imi leti sem zgradil enosmerni motor unipolarne (ponekod se imenuje homopolarne) izvedbe (nekaj v tem stilu: no, takrat še nisem imel interneta ).
Mislim, da še imam nekje delujoč motor, ki bi se ga dalo dodelati s temle materialom iz gornjega citata.
Kje bi ga dobil?
Potrebujem ga v obliki valja cca fi15 x 20mm . Par mm gor ali dol. Recimo 3 ali 4 kose.
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piflar Član

|
Objavljeno: Sob Dec 22, 2007 5:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Homopolarni motorček iz 3eh sestavnih delov na YouTube. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni