www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Unimer "LIDL 5 in 1"
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2007 1:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V&A 18:

Nekaj je že napisano na http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=8513 , lahko pa dodam še kako malenkost iz prve roke:

Osvetlitev ni ravno stalna, se po nekaj časa izklopi.
Zdaj zadeve nimam pri sebi, ampak mislim da ni dlje kot 1 minuto.

Moram pa reči da sem kar prijetno presenečen glede VA18, saj je za ta denar (cca 37€ v IC) best deal po price-performance.
Predvsem je fascinantna hitrost odčitavanja in tudi autorangiranja, le meritev kapacitivnosti zna trajat da že brada zraste...
Temperatura sicer laže za cca 1 stopinjo v +, ampak ok, ni spet tako grozno.
Displej prikazuje do 6000, kar se mi zdi spet hvale vredno. Sam bi bil sicer zadovoljen že s 4000, pa ok, od viška glava ne boli.
Moti pa me sama oblika, saj se, postavljen pokonci, nenehno zvrača ob vsakem potegu merilnih vrvic. Pa sam občutek v roki je reeeees plastičnoplastična poceni plastika. A vsega res ne moremo imeti Smile

Priložen software je enostaven in dokaj pregleden, malce me moti le nezmožnost odzoomiranja grafa. Ali pa samo jaz ne znam?
A če se podatke shrani in na novo odpre, se graf spet zriše v celoti.
Možen je tudi izvoz grafa v .jpg .
Meritve zajema v nastavljivem intervalu 0.5 do 60 sekund in jih shrani tudi v .txt fajl, z decimalkami in merskimi enotami ter zaporednimi številkami vred.

Če bi še na kakem travniku lahko utrgal Abacom RealView 2.0 bi bil pa sploh vesel kot malo dete velike čokolade Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sulc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34
Aktiv.: 2.00

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2007 9:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ponavadi ti kitajci čisto super delajo - dokler delajo. Znajo prav kmalu nagajat kontakti (izbirni gumb).
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 13, 2007 10:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V&A19 ne ima meritev svetilnosti, V&A18 ne ima programske opreme...ali sem jo kje presledil.

Potreboval bi instrument z enakimi fukcijami kot V&A19 le, da bi imel še meritev svetilnosti. Gledal sem še V&A38 in tudi ne ima vseh teh funkcij.

Razen, da kupim oba V&A, če ne najdem željenega instrumenta. Ima kdo kakšno informacijo za kak drug instrument dobavljiv pri nas?

eboc
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Maj 2005 8:42
Aktiv.: 1.10

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 18, 2007 1:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@ElGrigon: ravno obratno VA19 ima meritev svetilnosti in vlage, VA18 pa je mogoce prikljuciti na PC.
Ce hoces imeti vse funkcije je mogoce najbolje, da si nabavis VA 18 z moznostjo prikljucitve na PC-a in posebej se kupis merilec svetlosti (in se posebej vlage). Zagotovo so specializirani merlici natancnejsi, poelg tega pa to dobis za ceno VA38.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 18, 2007 11:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naročil sem oba instrumenta V&A18 in V&A19. Točnih meritev ne potrebujem, informativni (relativni) podatki pa niso nikoli odveč.
geier
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 1:58
Aktiv.: 1.17

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 19, 2007 1:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sicer sem ze nekoga pod ZS vprasal, pa bi vseeno se tukaj dodal.

Na fabriski strani sicer pise USB interface,

na IC pa navajajo da ima USB I/O.

To, da ima Output razumem,

kaj pa mislijo z Input, mi pa ne potegne.

Hvala za pomoc
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.46
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 19, 2007 8:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nima input-a. Ima samo IR oddajno diodo v inštrumentu in ir sprejemnik v konektorju.
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 19, 2007 8:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam USB pretvornik ima I/O komunikacijo s PCjem, tako da je oboje prav Smile
Nazaj na vrh
serdzodj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 20:53
Aktiv.: 1.54
Kraj: Lukovica pri Domžalah

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 15, 2008 3:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V Lidlu bo spet en powerfix unimer na voljo, ta je nekoliko drugačen kot prejšnji. Ta ima sedaj možnost testiranja mrežnih kablov, nima pa za zvok, svetlobo in vlago.
10€ je tudi cenejši.
Nazaj na vrh
eboc
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Maj 2005 8:42
Aktiv.: 1.10

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 15, 2008 3:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je: http://www.lidl.si/slo/home.nsf/pages/c.o.20080117.p.Merilnik_3_v_1
Mislim, da gre za VA-16
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.91
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 15, 2008 4:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

eboc je napisal/a:
To je: http://www.lidl.si/slo/home.nsf/pages/c.o.20080117.p.Merilnik_3_v_1
Mislim, da gre za VA-16

Bo kar držalo. Zelo primeren instrument za tiste, ki se ukvarjajo s kakimi računalniškimi mrežami.

serdzodj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 20:53
Aktiv.: 1.54
Kraj: Lukovica pri Domžalah

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 15, 2008 4:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če koga bolj podrobno zanima ta zadeva je tukaj datasheet
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 15, 2008 7:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Morda ni odveč pripomniti, da ta instrument v znani trgovini na Vodovodni v LJ stane 29,21 evra.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.91
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 15, 2008 8:44 pm    Naslov sporočila: icon_great  Odgovori s citatom

MadMax je napisal/a:
Morda ni odveč pripomniti, da ta instrument v znani trgovini na Vodovodni v LJ stane 29,21 evra.

Dobra informacija Cool

Tidra
Član
Član

Pridružen-a: Sre 14 Maj 2008 20:36
Aktiv.: 0.89
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 14, 2008 8:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

rad bi samo dodal, da sem VB18B tudi sam kupil v vsem znani trgovini v LJ, zadeva kar dobro dela, moti me samo omejitev programa, ki je priložen PC-LINK ki zna naenkrat zajemat max 120min,... ker pa se igram z baterijami in lučkami, mi je zelo pomembno da lahko zabeležim čas gorenja, ki je definitivno tudi daljši od 120min.

Ali ima kdo izkušnje s RealView 2.0 je vreden nakupa.

Se je mogoče kdo že kaj poigral in sam kaj sprogramiral za zajem podatkov?

LP
Iztok
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni