www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Problem s kontaktno ključavnico, vlaga, ...?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 29, 2007 3:28 pm    Naslov sporočila:  Problem s kontaktno ključavnico, vlaga, ...? Odgovori s citatom

V zadnjih dneh spet težave z mojo kripo Confused . Občasno se mi zgodi, da ob danem kontaktu lučke v armaturi komaj brlijo. Če v tem primeru poskušam startat, starter normalno obrača, avto pa ne vžge. Ko parkrat obrnem ključ pa armatura normalno posveti in vžge takoj. Reč se ne dogaja samo v primeru, ko je avto hladen ampak povsem naključno. Pobral sem dol tudi napake ... če se komu da pogledat zadevo ...

Koda:
00575 - Intake Manifold Pressure
            08-00 - Control Limit Surpassed
00546 - Data wiring faulty
            49-10 - No Communications - Intermittent
00553 - Mass Air Flow Sensor (G70)
            31-10 - Open or Short to Ground - Intermittent
18259 - Powertrain Data Bus: Missing Message from ABS Controller
            P1851 - 35-10 - - - Intermittent
18034 - Powertrain Data Bus: Missing Message from TCU
            P1626 - 35-10 - - - Intermittent
00626 - Glow Plug Indicator Light (K29)
            31-00 - Open or Short to Ground
00667 - Ambient Temperature Signal
            27-00 - Implausible Signal

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 29, 2007 3:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Spisek kaže na to, da precej niha napetost na modulih, ki so napajani ob kontaktu. Verjetno je kje slab stik na varovalkah - dovodni kabel v el. omarico, slab rele za napetosti ob kontaktu (kontakti - AUDI ima celo dva takšna releja) ali pa mogoče problem v sami ključavnici.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 29, 2007 3:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok tole z varovalkami sem že preverjal, ampak ni videti kaj narobe. Glede relejev in ključavnice mi je pa skoraj bolj logično da bi lahko bil vzrok. Občutek imam, da se nekam zavleče vlaga in gre še tisti slab stik. Imaš mogoče kje ta del sheme okrog ključavnice in teh relejev?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 29, 2007 4:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom pogledal, ker se mi zdi da je na HDju še kar nekaj dokumentacije za audije. Mi lahko sporočiš bolj točne podatke o avtu (tip, motor, tip motorja, letnik) ... lahko tudi na ZS.
Nazaj na vrh
Bozo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21
Aktiv.: 2.78
Kraj: Lendava, Trimlini

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 29, 2007 8:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preglej in ocisti kleme na akumulatorju.

LP
Bozo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 30, 2007 1:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

frenki je napisal/a:
... se mi zgodi, da ob danem kontaktu lučke v armaturi komaj brlijo. Če v tem primeru poskušam startat, starter normalno obrača, ...

Bozo je napisal/a:
Preglej in ocisti kleme na akumulatorju.

Tole dvoje pa nekako ne gre skupaj ... Wink
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 30, 2007 4:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko je vzrok v skupni masi na karoserijo, od koder je speljana masa v armaturko. Avto v tem primeru štarta dobro, saj je napeljana še ena masa direkt na ohišje motorja.

Imel sem podoben primer, ko so mi luči žmrkale in avto ni hotel vžgati, kljub dobrem akumolatorju. Po temeljiti raziskavi napeljave sem našel napako in sicer masa na motorju sploh ni bila pritegnjena (nataknjen je bil le kabeljski čevelj na vijak, matice sploh ni bilo gor).
Krivec za to napako pa je bil serviser, ki je očitno na tisto maso pozabil, ko je opremo montiral nazaj.

aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.21
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 30, 2007 8:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri VW golf 3 je bil problem, ker je bil za mehiško izdelavo....isti tip napak, ista diagnostika.... preveri, če je na računalniku slučajno kakšen senzor za vlago, pr nas je bil, in ni vklopil releja.... poskusi..
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 02, 2008 2:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da še končam tole temo. Problem je bil v električnem delu ključavnice. Sam kos ni ne vem kak strošek - cca 28€. Problem je pa v tem, da so Hansi tole stlačili tako skupaj, da gre na milimetre narazen. Ker je hladno so še kabli malo bolj trdi in ... Po eni uri za...je je zadeva spet skupaj in dela Wink

Lp, Frenki

02012008091.jpg
 Opis:
Audi ključavnica
 Velikost datoteke:  175.83 KB
 Pogledana:  7 krat

02012008091.jpg

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni