|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Waldo Član

Pridružen-a: Pet 02 Nov 2007 10:50 Prispevkov: 316 Aktiv.: 1.47 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Jan 12, 2008 8:20 pm Naslov sporočila: Nokia Text pager |
|
|
Zdravo vsem!
Se še spomnite tistih nokijinih RDS pagerjev, ki so bili tako popularni sredi devetdesetih, dokler jih ni povozil GSM? No, meni se en valja doma. Notri ni nič pretresljivega. Na prvi pogled FM sprejemnik, pa po en I2C flash in I2C ram. To pomeni, da je notri pod plehom (ki ga še nisem odstranil) verjetno tudi kak kontroler.
In sedaj moje vprašanje: se je kdo že kaj ukvarjal s tem ali ima morda kake informacije ali celo dokumentacijo?
Hvala za vsak info! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.04 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Jan 13, 2008 12:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz jih imam nekaj. Nisem pa utegnil narediti iz njih nič koristnega. Pride na vrsto !
Ena bolj zanimivih stvari v teh sprejemnikih je feritna antena. Zanimiva je zato, ker je narejena za frekvence okrog 100MHz, kar še zdaleč ni običajno. V antenskem nihajnem krogu pa je nebroj kapacitivnih diod.
Zanimiv je tudi LCD. Žal nisem uspel dobiti podatkov za ta tip in sem si nekako obljubil, da stvar priključim na logični analizator.
Sprejemnik sam je izveden z par čipi in ni nič posebnega. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni