|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
domen Član

Pridružen-a: Sob 09 Okt 2004 20:12 Prispevkov: 14 Aktiv.: 0.06 Kraj: mislinjska občina
|
Objavljeno: Tor Nov 16, 2004 11:08 am Naslov sporočila: |
|
|
jaz ti priporočam da sistem naložiš ponovno!
vem da je problem zaradi podatkov ampak mislim da je to edina rešitev |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LukaL Član

Pridružen-a: Pet 03 Sep 2004 15:59 Prispevkov: 304 Aktiv.: 1.28 Kraj: okolica Grosupljega
|
Objavljeno: Sre Nov 17, 2004 12:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Huh, res ne vem kaj naj še poskusim...zadnja ampak res zadnja varjanta je format
LP Luka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Sre Nov 17, 2004 2:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če sumiš bolj hardware kot software(kot si omenil), potem lahko poskusiš kako ti dela računalnik na linuxu. Dobi si linux, ki ga lahko zaženeš iz CD-ja in poglej, če ti tudi tam dela iste probleme... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LukaL Član

Pridružen-a: Pet 03 Sep 2004 15:59 Prispevkov: 304 Aktiv.: 1.28 Kraj: okolica Grosupljega
|
Objavljeno: Čet Nov 18, 2004 12:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem pa tudi taprav , naložen imam tudi Manrake Linux in tam vse dela tako kot treba...torej z Winsi v koš
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milans Deda

Pridružen-a: Tor 30 Dec 2003 10:36 Prispevkov: 167 Aktiv.: 0.70 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Čet Nov 18, 2004 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če boš windowse in cel sistem z programi ki jih potrebuješ nalagal na novo in bo računalnik delal kot ti hočeš, ti priporočam, da narediš backup z norton ghost-om(s tem imam izkušnje).
Potem boš lahko hitro in enostavno postavil sistem nazaj, če te bo pričela mašina jezit kot naprimer sedaj.
Sam imam z ghostom narejene zagonske diskete (2) in backup na cd-jih in sem si že dvakrat prihranil novo nalaganje in nastavljanje celega sistema in vseh programov.Vse skupaj pa mi je ghost naredil nazaj v približno pol ure. _________________ l.p. Milan
"Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo!" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LukaL Član

|
Objavljeno: Pet Nov 19, 2004 1:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem za odgovore in nasvete! težava je bila v Winsih (zakaj jih sploh še uporabljam )...sistem sem najprej poskušal "popravit" s CDja in je bilo isto...naredil sem backup in na frišno zinštaliral...dela kot urca
Bom pa vsekakor ghostal win particijo, če se mu slučajno spet poslabša
LP Luka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Pon Nov 22, 2004 11:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
milans je napisal/a: |
Če boš windowse in cel sistem z programi ki jih potrebuješ nalagal na novo in bo računalnik delal kot ti hočeš, ti priporočam, da narediš backup z norton ghost-om(s tem imam izkušnje).
|
Lahko poveš še nekaj stvari. Kaj vse ti ta ghost backupa. Pa če dodajaš/odstranjuješ programe, kaj potem moreš delati nove varnostne kopije? Koliko cdjev si npr. moral ti speči za backup? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LukaL Član

|
Objavljeno: Tor Nov 23, 2004 1:00 am Naslov sporočila: |
|
|
egomez:
kar se tiče ghostanja...najde, oz. backup ti naredi vseh programov in gonilnikov (meni npr. je "zatežil" samo za monitor in PS/2 miš), sem pa naredil backup kar na particijo kjer imam podatke in ne na sistemsko. Ghostal pa sem dokaj čist sistem se pravi gonilniki + nujni programi (irfan, office, mozilla, protel, winamp,rar) in zasede cca 1,4 GB.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milans Deda

Pridružen-a: Tor 30 Dec 2003 10:36 Prispevkov: 167 Aktiv.: 0.70 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Tor Nov 23, 2004 5:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko sem nainstaliral vse programe ki jih uporabljam sem imel na disku približno 6Giga
podatkov. Back up mi je naredil na štiri cd-je, naredil pa sem si z istim programom še dve sistemski disketi za boot-anje, če sistema ne bi mogel več zagnat(na je za boot-anje, na drugi pa je ghost.exe program).
Seveda lahko narediš backup tudi na drugi disk, če jih imaš v računalniku morda več, le na isti disk katerega backup delaš ne moreš izbrati. Ko je vse nainstalirano kot hočeš, naredi Ghost popolno sliko diska in je normalno, da tistih programov, ki jih instaliraš kasneje pač v backup-u ne more biti. Toda to ni pomembno, ker če postaviš cel sistem iz backup-a nazaj sploh ni problem še dodatno namestit programe ki si jih nameščal kasneje.
Pomembno je da windowsow in vsega kar si imel nameščeno (z vsemi driverji in nastavitvami) pri slučajnem sesutju ali brisanju ni potrebno instalirat in nastavljat na novo in še dosti časa prišparaš.Če po tem ko narediš backup menjaš kaj od hardvera in moraš imeti za to kakšne druge gonilnike pač nato pobrišeš stare in namestiš nove gonilnike. _________________ l.p. Milan
"Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo!" |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni