www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

težave z požarnimi zidi

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lenuhsi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 26 Okt 2004 21:50
Aktiv.: 0.05

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 01, 2004 9:35 pm    Naslov sporočila:  težave z požarnimi zidi Odgovori s citatom

zdravo! vprašal bi če obstaja kakšen požarni zid,ki prepušča internetno povezavo na mreži ,ki jo imam narejeno doma '?kajti takoj ,ko vklopim zone alarm ne prepušča interneta do drugih dveh pc-jev! Če pa ga nimam vklopljenega pa v trenutko dobim virus od zunaj!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
LukaL
Član
Član

Pridružen-a: Pet 03 Sep 2004 15:59
Aktiv.: 1.28
Kraj: okolica Grosupljega

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 01, 2004 10:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim da je večina današnjih požarnih zidov narejenih in zasnovanih tako, da lahko filtriraš določen promet glede na IP, Mac adreso,... Sicer ne uporabljam ZoneAlarma (sem pristaš Sygata) ampak mislim da lahko nardiš "rule" da ti prepušča promet iz oz. med računalniki z znanim IPjem.
Drugače pa poskusi tu http://www.securityfocus.com/guest/11486

LP Luka
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 01, 2004 10:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lenuhsi,

Kot ti je napisal Luka, vsakemu uporabniku na interni mreži lahko omogočiš dostop do tvojega PC-ja. V zone-alarm-u v zavihku "Firewall" imaš obcijo "Add" Tam dodaš IP pc-a kateremu dovoliš dostop. Določiš mu zono "Trusted"

lenuhsi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 26 Okt 2004 21:50
Aktiv.: 0.05

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 03, 2004 2:54 pm    Naslov sporočila:  spet s težavami na požarnem zidu! Odgovori s citatom

silvo!!
jaz sem naredil kot ste mi napisali vendar internetne povezave na drugem pc-ju ni!
Imam kabelski internet i n imam drugi pc povezanh prek mojega z MICROHUB
8 PA MI NIKAKOR NE USPE PREK POŽARNEGA ZIDU
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni