|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lenuhsi Član

Pridružen-a: Tor 26 Okt 2004 21:50 Prispevkov: 11 Aktiv.: 0.05
|
Objavljeno: Sre Dec 01, 2004 9:35 pm Naslov sporočila: težave z požarnimi zidi |
|
|
zdravo! vprašal bi če obstaja kakšen požarni zid,ki prepušča internetno povezavo na mreži ,ki jo imam narejeno doma '?kajti takoj ,ko vklopim zone alarm ne prepušča interneta do drugih dveh pc-jev! Če pa ga nimam vklopljenega pa v trenutko dobim virus od zunaj! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LukaL Član

Pridružen-a: Pet 03 Sep 2004 15:59 Prispevkov: 304 Aktiv.: 1.28 Kraj: okolica Grosupljega
|
Objavljeno: Sre Dec 01, 2004 10:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da je večina današnjih požarnih zidov narejenih in zasnovanih tako, da lahko filtriraš določen promet glede na IP, Mac adreso,... Sicer ne uporabljam ZoneAlarma (sem pristaš Sygata) ampak mislim da lahko nardiš "rule" da ti prepušča promet iz oz. med računalniki z znanim IPjem.
Drugače pa poskusi tu http://www.securityfocus.com/guest/11486
LP Luka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Dec 01, 2004 10:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lenuhsi,
Kot ti je napisal Luka, vsakemu uporabniku na interni mreži lahko omogočiš dostop do tvojega PC-ja. V zone-alarm-u v zavihku "Firewall" imaš obcijo "Add" Tam dodaš IP pc-a kateremu dovoliš dostop. Določiš mu zono "Trusted" _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenuhsi Član

Pridružen-a: Tor 26 Okt 2004 21:50 Prispevkov: 11 Aktiv.: 0.05
|
Objavljeno: Pet Dec 03, 2004 2:54 pm Naslov sporočila: spet s težavami na požarnem zidu! |
|
|
silvo!!
jaz sem naredil kot ste mi napisali vendar internetne povezave na drugem pc-ju ni!
Imam kabelski internet i n imam drugi pc povezanh prek mojega z MICROHUB
8 PA MI NIKAKOR NE USPE PREK POŽARNEGA ZIDU |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni