www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Izdelava ohisja po nacrtu iz Solidworks-a
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
KernelPanic
Član
Član

Pridružen-a: Pon 13 Avg 2012 10:29
Aktiv.: 1.04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 02, 2014 10:58 am    Naslov sporočila:  Izdelava ohisja po nacrtu iz Solidworks-a Odgovori s citatom

Spostovani!

Rad bi izdelal ohisje za predojacevalec, ki sem ga zrisal v Solidworsku. Poklical sem par firm in nobena mi noce izdelati 1-5 le-teh (mala serija) za prototip. Ima mogoce kdo na tem forumu kaksen nasvet ali link do podjetij, ki bi mi izdelalo malo serijo 1-5 ohisij po omenjenem nacrtu?

Lp,
Marko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jakey
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Jul 2012 0:38
Aktiv.: 4.13
Kraj: Ravne/LJ/Kobarid

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 02, 2014 11:22 am    Naslov sporočila:  Re: Izdelava ohisja po nacrtu iz Solidworks-a Odgovori s citatom

Pripni fotografije ter povej kakšen material bi rad.

Če ti je ABS ok, lahko rečeš kateremu izmed lastnikov 3dp-ja, kateri ti ga bo natisnil za pivo+nekaj centov materiala.

mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.05
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 02, 2014 12:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm, močno dvomim, da ti ne bi hoteli tega narediti ... Verjetno pa je cena rahlo nehumana ... Mr. Green

LP, g

KernelPanic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 02, 2014 12:52 pm    Naslov sporočila:  Re: Izdelava ohisja po nacrtu iz Solidworks-a Odgovori s citatom

Jakey je napisal/a:

Če ti je ABS ok, lahko rečeš kateremu izmed lastnikov 3dp-ja, kateri ti ga bo natisnil za pivo+nekaj centov materiala.

Kaj pa je to ABS (najbrz je to zelo neumno vprasanje)? Mr. Green No, na grabcadu (https://grabcad.com/library/noordung-mark-i-chassis-1) je komplet projekt, ready za download - program Solidworks. Problem je, ker me nekaj internet zaj.... in zato sem to uploadal. Rad bi imel ohisje in volume knofa v aluminiju, gumba v rdeci barvi, ohisje v crni.

Lp,
Marko
Nazaj na vrh
Jakey
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 02, 2014 2:35 pm    Naslov sporočila:  Re: Izdelava ohisja po nacrtu iz Solidworks-a Odgovori s citatom

KernelPanic je napisal/a:
Jakey je napisal/a:

Kaj pa je to ABS (najbrz je to zelo neumno vprasanje)? Mr. Green No, na grabcadu (https://grabcad.com/library/noordung-mark-i-chassis-1) je komplet projekt, ready za download - program Solidworks. Problem je, ker me nekaj internet zaj.... in zato sem to uploadal. Rad bi imel ohisje in volume knofa v aluminiju, gumba v rdeci barvi, ohisje v crni.

Lp,
Marko

@Mucek: Nič še nisi poklical Smile

@Kernel: ABS je tista plastika, ki jo brizgajo z 3dp-ji.

Okoli aluminijastih gumbov in ohišja: Če pošlješ načrte, se morda lahko zmeniva kako, rdeče gumbe(ki jih imaš najverjetneje v mislih plastične) reči komu z 3dp-jem, ohišje...pa aluminij+peskan+črno barvan?

pripni fotografije, da se lažje razumemo Smile

KernelPanic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 02, 2014 2:39 pm    Naslov sporočila:  Re: Izdelava ohisja po nacrtu iz Solidworks-a Odgovori s citatom

Jakey je napisal/a:
Jakey je napisal/a:

Lp,
Marko

Okoli aluminijastih gumbov in ohišja: Če pošlješ načrte, se morda lahko zmeniva kako, rdeče gumbe(ki jih imaš najverjetneje v mislih plastične) reči komu z 3dp-jem, ohišje...pa aluminij+peskan+črno barvan?

Ohisje: aluminij crno obarvan+peskan.
gumba: aluminij rdece obarvana, tudi peskana.

Aja, pa je mozno pofarbati in speskati tudi vijake v identicno barvo kot gumba?

Fotografij ne morem poslati, ker se nimam ohisja fizicno, imam zrisano v Solidworsku, bom exportiral nacrte - v autocad formatu je ok? Pa prilagam rendering. V renderingu je ohisje sicer neCrno, rad bi ga pa mel v crni barvi. Link do renderinga:https://www.dropbox.com/s/m02gs1tx8fapbjz/grandprix001.tif

Lp,
Marko
Nazaj na vrh
Jakey
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 02, 2014 3:28 pm    Naslov sporočila:  Re: Izdelava ohisja po nacrtu iz Solidworks-a Odgovori s citatom

Jakey je napisal/a:
Jakey je napisal/a:

Lp,
Marko

Ohisje: aluminij crno obarvan+peskan.
gumba: aluminij rdece obarvana, tudi peskana.

Aja, pa je mozno pofarbati in speskati tudi vijake v identicno barvo kot gumba?

Fotografij ne morem poslati, ker se nimam ohisja fizicno, imam zrisano v Solidworsku, bom exportiral nacrte - v autocad formatu je ok? Pa prilagam rendering. V renderingu je ohisje sicer neCrno, rad bi ga pa mel v crni barvi. Link do renderinga:https://www.dropbox.com/s/m02gs1tx8fapbjz/grandprix001.tif

Lp,
Marko

ok, razumem zdaj.
aluminij se prvo speska, potem pa barva. Tako se barva prime. Lahko se pa tudi kromatira.

Barvanja vijakov ne priporočam, kvečjemu samo glave(če boš navoj barval, bo težko ga vijačiti..+ko bo enkrat privit do konca, ga bo muka odviti.)

pošlji .dxf ali .dwg, za predogled(ker nimam solidworksa naloženega) lahko pa narediš printscreen-e.

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.04
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 02, 2014 3:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:
Hmm, močno dvomim, da ti ne bi hoteli tega narediti ... Verjetno pa je cena rahlo nehumana ... Mr. Green

LP, g

...lahko pa se tudi motim ...

Nič se ne motiš !

@KernelPanic, pri Mali ti bodo to zagotovo naredili.

ps.: Planirane stoške pomnoži z 2 in preidi na višji rang pričakovanega, torej dodaj še vsaj eno 0. K temu prištej še nekaj drobiža - tam do 10€. To slednje je za Persen.

KernelPanic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 02, 2014 5:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
mucek je napisal/a:

LP, g

...lahko pa se tudi motim ...

Nič se ne motiš !

@KernelPanic, pri Mali ti bodo to zagotovo naredili.

ps.: Planirane stoške pomnoži z 2 in preidi na višji rang pričakovanega, torej dodaj še vsaj eno 0. K temu prištej še nekaj drobiža - tam do 10€. To slednje je za Persen.
Pa ja ne bo izdelava kostala cca. 6000 eur (racunal sem tam okoli 300, pomnozil z 2 in dodal 0). Ce je temu tako, potem bom rabil najmanj 200 eur za gajbe pira in persen. Mr. Green Drugace pa hvala za link do firme, jutri poklicem!

Lp,
Marko
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.02
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 02, 2014 5:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred leti so meni pri Mali-ju že naredili ohišje iz Al - nekaj rezkanja je bilo tudi treba.
Niso pa preveč navdušeni. Sploh če imajo veliko dela.

Z izdelavo sem bil zelo zadovoljen, cena pa je bila tudi razred zase. Mr. Green

Žal pri nas manjka firm, ki bi se hotele ukvarjati z malimi posli. Že če hočeš kakšen poseben material se ga ne dobi, ker se ga ne splača nabavit v količinah, ki ga razni amaterji potrebujemo za naše projekte.

Peter123
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Aktiv.: 7.20
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 02, 2014 6:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če si pripravljen logistiko reševat sam je tudi varjanta da kupiš Al plošče v npr. alcu in natu zadeve neseš k graverju z CNC mašino, kjer ti jo povrta in porezka. Nato pa peskanje, barvanje,.. itd.

Ker Mali ima svoje cene, graverjev je pa veliko. Vendar malo takih ki vejo kaj delajo ;) ps. vzemi trši aluminij če ga imajo.
Nazaj na vrh
KernelPanic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 02, 2014 6:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Peter123 je napisal/a:
Če si pripravljen logistiko reševat sam je tudi varjanta da kupiš Al plošče v npr. alcu in natu zadeve neseš k graverju z CNC mašino, kjer ti jo povrta in porezka. Nato pa peskanje, barvanje,.. itd.

Ker Mali ima svoje cene, graverjev je pa veliko. Vendar malo takih ki vejo kaj delajo Wink ps. vzemi trši aluminij če ga imajo.

Sem iskal na netu, Alco je iz Srbije, nato d.o.o. pa nima spletne strani. Govoriva o istih podjetjih?
Nazaj na vrh
ac/dc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Dec 2009 10:44
Aktiv.: 1.02
Kraj: Lj-okolica

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 02, 2014 6:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi tule, ne bo pa poceni:
http://www.schaeffer-ag.de/
Snemi in naloži si program (zastonj) in okvirno zriši kar rabiš.
Na pozabi na kakšen pomemben parameter! (n.pr. debelina...)

Lansko leto sem jim dal izdelati veliko čelno ploščo za tube tester. 45x30cm x5mm.
Vse skupaj, gravirano, lepljeni vijaki na hrbtu... s poštnino iz Berlina sem plačal 200€.

EDIT: ...površen sem bil. Vidim da rabiš cela ohišja - to pa ne vem če delajo.
No, mogoče ti za čelne plošče pride vseeno prav.

DSC_0094.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.17 MB
 Pogledana:  27 krat

DSC_0094.jpg

Nazaj na vrh
KernelPanic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 02, 2014 6:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ac/dc je napisal/a:
Poskusi tule, ne bo pa poceni:
http://www.schaeffer-ag.de/
Snemi in naloži si program (zastonj) in okvirno zriši kar rabiš.
Na pozabi na kakšen pomemben parameter! (n.pr. debelina...)

Lansko leto sem jim dal izdelati veliko čelno ploščo za tube tester. 45x30cm x5mm.
Vse skupaj, gravirano, lepljeni vijaki na hrbtu... s poštnino iz Berlina sem plačal 200€.

EDIT: ...površen sem bil. Vidim da rabiš cela ohišja - to pa ne vem če delajo.
No, mogoče ti za čelne plošče pride vseeno prav.
Super stran, hvala, program je tudi ok, vendar (to je najbrz za novi topic) mi izvozene celne plosce iz Solidworks-a v dwgju noce odpret, mas mogoce nastavitve pri exportu?
Nazaj na vrh
ac/dc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Dec 2009 10:44
Aktiv.: 1.02
Kraj: Lj-okolica

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 02, 2014 7:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi dal narediti njim ti bodo zelo verjetno pomagali.
(Lahko jih vseeno vprašaš)
Meni so - uvoz logotipa iz Corel-a.
Se nisem sam ukvarjal s tem, pomagal mi je kolega.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni