www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

12V stroboskop za v luci pri avtu
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.86
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 16, 2008 11:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj teh U cevi še imam nekje shranjenih, če hočeš katero mi pošlji ZS.
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.98
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 17, 2008 1:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

BoO je napisal/a:
... Na nekem drugem forumu imam kolega ki se ukvarja z programiranjem cipov, tako da bi mi lahko po zelji sprogramiral cip tako, da bi zarnice utripale tako kot bi si jaz izmislil. Samo potem pa se pojavi problem kje dobiti te stroboskopske zarnice.

Namrec on bi mi samo izdelal vezje katerega bi priklopil na 12V napetost akumulatorja, mi ga poslal po posti, jaz pa si moram nato nekje zrihtati dve 12V stroboskopski zarnici in jih samo se priklopiti na izhod tega vezja. Poanta tega vsega je da jaz nevem kje dobiti 12V stroboskopske zarnice. ...

1. Na podlagi česa pa ti bo ta kolega skonstruiral in izdelal vezje, če niti ne pozna glavnega elementa in njegove moči - stroboskopske žarnice?
2. Ti govoriš o dveh žarnicah in enem vezju. Tudi to ne gre ravno skupaj!
3. Do sedaj še nisi omenil kakšno obliko žarnice potrebuješ niti dimenzij. Obstajajo ravne, U oblike in tudi obročkaste ... si že razdrl žaromet in si ogledal kam in kako bi to vgradil?

Pa še to ... tisto je posneto v temi in samo zato tako očitno, čeprav je močno komaj toliko kot v kakšnem malem instant fotkiču za enkratno uporabo. Podnevi se ne bi videlo nič!

Enak in precej močnejši efekt sem dosegel z nekaj super svetlimi LED diodami ... Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.88
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 17, 2008 1:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Svojčas, pred kakšnimi 8 leti sem kupil takšne U žarnice v HTE. Prodajalec je rekel da je moč 60 W. Zraven sem vzel še VN prožilni transformatorček. Tisti čas je bilo okoli 1500 sit za komad, žarnica + trafo.
Nekaj sem delal s tem, pa so mi vedno odpovedovali elektrolitski kondenzatorji. Zato sem postavil to na stranski tir. Moram se enkrat spet spravit zraven in ugotovit nekaj pametnega iz tega. Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
T0RN4D0
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Mar 2008 23:58
Aktiv.: 0.41
Kraj: Sevnica

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 17, 2008 11:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja, 60w majo še zdej v HTEju na spletni, samo bi imel rajš 600 kot 60w
Nazaj na vrh
T0RN4D0
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 17, 2008 9:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, če uspem kje zbrskat cev od kakšnega resnega stroboskopa, kje bi lahko dobil primeren transformator, in ali je težko prirediti vezje? Mislim, osnovna ideja se mi zdi precej enostavna (proženje na gumb, ne potrebujem nobenih nastavljivih frekvenc utripanja itd...)...
Nazaj na vrh
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.21
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 18, 2008 3:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta stroboskop, ta sestavljen komplet sem imel v avtu ampak morem povedati, da je to šara...podnevi se sploh ne vidi, komajda, ponoči pa tako, tako...mislim, ni efekta.... sedaj je to narejeno s supersvetlimi belimi led in je zakon....
Smile

T0RN4D0
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 18, 2008 4:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti kompleti itak da so šrot =) Jst pa iščem neki mal manj komercialnega z čimbolj impresivnim bliskom. Zanimal sem se pri IC, pa [slovenščina je zame španska vas] zvedu da najmočnejša xenonka kjer lahko dobiš zraven prožiln trafo je 150W (http://www.velleman.be/be/en/product/view/?id=16028-) samo mi zgleda zadeva kot da je namenjena za kakšen strobo (namesto treh žičk jih ma, vsaj kolkr je iz slike razvidno, več.

V glavnem cevi se da dobit (100ws one navadne, pol majo pa neke močnejše samo so za strobote (600w, 900w, 1.5kw), za trafote je mal bol problem...

(* naslednjič gre v smeti *)
Nazaj na vrh
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.21
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 20, 2008 8:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

naredi kakor želiš...vedi pa, da bliskavico vžiga par kV... včasih slišiš te motnje v avtu, ko bliskajo, še posebej v radiu...
T0RN4D0
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 20, 2008 6:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slovnična pravilnost, upam da mi ne bo kdo šel popravljat še vseh vejic in velikih začetnic. Wink

aljoš, tega seveda ne mislim uporabljat kot stroboskop v avtu, tako da to ne bi bil problem. Večji problem je pomanjkanje elektrotehničnega znanja in dobavljivost komponent ki bi jih želel imeti. Wink
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.01
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 20, 2008 9:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imaš 2 možnosti:
- se prilagodiš in upoštevaš pravila foruma.
- si poiščeš kako drugo igračo, ki lepše prebavlja kršenje navodil uporabe.

VolkD

risko
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 17 Nov 2010 19:30
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 21, 2010 3:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S51KM je napisal/a:
Pozdravljen!
Pošiljam ti željeni načrt. Lahko pa dobiš pri meni še kakšen TIV in večino materiala.
Lep pozdrav,
Mirko

zdravo mene zanima kaj točnu bi mogu nardit da bi lahku [slovenščina je zame španska vas] tole sliko
hvala za odgovor
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.68
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 21, 2010 3:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nič ni treba naredit. Sploh.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni