www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Atmel AVR ISP dongle
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.04
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 14, 2006 1:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.s5tech.net/forum/techletter.php

pod ISP_LPT_vmesnik.pdf je kompleten opis vmesnika med PC in AVR. Vmesnik je podprt s strani PonyProg. Ni ravno par uporov.. Je malo boljši. Sam sem naredil nekaj teh primerkov in sem silno zadovoljen.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jursi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Mar 2005 15:44
Aktiv.: 0.12
Kraj: Divača

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 14, 2006 2:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mogoče bo koga zanimalo. avr910 programator: enostaven, majhen, poceni, dela super...

david

avr910.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  avr910.zip
 Velikost datoteke:  485.34 KB
 Downloadano:  130 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Smarty25
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 1:25
Aktiv.: 0.11
Kraj: Vitanje

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 13, 2011 8:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Katerega od teh programatorjev priporočate. Kateri je najbolj uporaben vsestransko?
maki
Član
Član

Pridružen-a: Čet 17 Jan 2008 8:02
Aktiv.: 1.50
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 30, 2011 8:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom kar tukaj vprašal, upam da ne smetim teme. Potrebujem pomoč pri nastavitvi fuse bitov v PonyProg. Avtor je imel nastavljeno takole:

SELFPRGEN: unchecked
RSTDISBL: unchecked
DWEN: unchecked
SPIEN: checked
WDTON: unchecked
EESAVE: unchecked
BODLEVEL: Brown-out detection at VCC=1.8 V
CKDIV8 : unchecked
CKOUT: unchecked
SUT_CKSEL: Int. RC Osc. 8 MHz; Start-up time PWRDWN/RESET: 6 CK/14 CK + 65 ms

Kako to nastavim v PP?
Sem poizkusil sprogramirati ampak stvar ne deluje, oz. se ne odziva čeprav kaže znake da ima signal iz sprejemnika.

Originalna stran avtorja.
Nazaj na vrh
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 31, 2011 10:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ti PP (pony prog?) ne pove, kaj kateri fuse bit pomeni, potem z datasheetom tvojega mikrota (poglavje Memory programing -> in podrobneje v Fuse bits) sam izračunaj vrednost svojih varovalk HI in LO - tako kot si podal seznam, zraven pripiši vrednosti, seštej in to je to.
Nazaj na vrh
maki
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 31, 2011 2:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala lojzek, vendar tole presega moje znanje - pač mi je to le hobi tako, da nimam pojma o preračunavanju fuse bit-ov. Upal sem, da bo kakšen poznavalec PonyProg-a podal kakšno konkrertno rešitev (mogoče s print screen). Iskal sem po PonyProg-u kje je za nastaviti tista napetost "vcc=1.8V" ter zadnjo vrstico. Sad pa nisem našel nič. Programiral sem s stk200 programatorjem ne vem če ima to kak vpliv.

lp
Nazaj na vrh
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 31, 2011 2:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V tem primeru bi bilo lepo, če bi povedal tudi tip tvojega mikrota. Da ti bo kdo pomagal. Jaz ne morem, ker nimam pony proga (domnevam pa, da vanj vpišeš HI in LO vrednosti varovalk - fuse bitov)

Mogoče poskusiš z AVR studiem - je zastonj, ki ti te nastavitve tudi prikaže na ekranu z besedami, tako kot si jih ti zapisal.
Nazaj na vrh
maki
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 31, 2011 3:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res je, moja napaka. Procesor je atmega48. AVR Studio sicer nimam, vem da je zastonj vendar kolikor sem gledal po internetu ne podpira stk200 - paralelni programator. Žal pa nimam kakšnega programatorja na usb-ju.
lp
Nazaj na vrh
rudiP
Član
Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30
Aktiv.: 5.67
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 08, 2011 2:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na neki napravi sem zamenjal atmega128. Proizvajalec naprave mi je dal fajl xx.isp in avrisp.exe. Kakšen vmesnik rabim za to programirat? Ali lahko preimenujem xx.isp
v xx.hex ter nato uporabim Darkotov programator? Hvala za odgovore.

rudiP
Član
Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30
Aktiv.: 5.67
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 09, 2011 9:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nadaljevanje prejšnjega posta.

S katerim vmesnikom bi lahko programiral AVR na naslednji način:

AvrIsp COM1 xx.isp

Hvala.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni