|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3410 Aktiv.: 14.93 Kraj: slo
|
Objavljeno: Ned Feb 09, 2014 11:31 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
Ne deluje pa oljni gorilnik |
pri oljnem gorilniku zna biti problem predgretje, ki pri vklopu potegne ne vem koliko v amperih, a žarnice na isti fazi kar utripnejo, torej ne malo. _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BojanR Član

Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52 Prispevkov: 693 Aktiv.: 3.31 Kraj: Vnanje Gorice
|
Objavljeno: Ned Feb 09, 2014 12:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
smatjaz je napisal/a: |
Pozdravljeni.
Ne deluje pa oljni gorilnik (250W za zagon in cca 100W za delovanje). Ko sem ga vključil, je nekaj sekund delal, potem pa je padel v napako. Verjetno je problem VN transformatorja za vžig iskre, ker napetost ni sinusne oblike.
Lp M. |
Menim, da je problem v kontroli plamena. En pol iz razsmernika moraš ozemljiti, potem pa vključi peč. Če še ne bo v redu, obrni priklop peči (zamenjaj fazo-nulo). Točno takšen problem je pri moji plinski peči. Po zgoraj opisanem, sem jo poganjal s 500W razsmernikom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.72 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Feb 09, 2014 1:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je peč vroča, predgretja sploh ne vključi. Vsaj moj ne. Nikoli pa resnično nisem meril, koliko potegne to predgretje... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebastjan.kamensek Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04 Prispevkov: 1029 Aktiv.: 4.99 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Feb 10, 2014 9:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovore,
Sem že naročil ups, pa bomo videli. Kolikor sem meril črpalki ob zagonu potegneta približno 1,8 A v trajnem teku pa poraba pade na ~ 0,2 A. Ker imam dve, in zagona nikoli nista sočasna (ena dela stalno, eno pa vklaplja sobni termostat) ker za to poskrbi krmilje.
Sepravi če povzamem, kupil sem 1500VA UPS , želja priklopa 2 X črpalka in pripadajoče krmilje ( 2 releja + krmilnnik). Ocenjena poraba ~0,5A dolgotrajno in špice do 3 A kratkotrajno. Po proizvajalčevihgrafih naj bi zdržal pri 100 W trajne porabe 1 uro in 25 min in če računam, da so še tokovne špice pri zagonih lahko rečem, da bom imel premostitveni čas približno 1 uro. Glede na to, da sem se odločil, da hišni prikluček priredim za priklop agregata (5 KW) bi to moralo zadoščat.
Hvala lepa za nasvete.
l.p. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 14 Ur